MICAT 2 Приемна картичка 2023 година Преземете PDF, датум на испит, важни детали

Институтот за комуникација Мудра (MICA) ја објави картичката за прием MICAT 2 2023 на 24 јануари 2023 година преку својата официјална веб-страница. Линкот за пристап до картичката е активиран на веб-порталот и кандидатите кои успешно ги завршиле уписите можат да пристапат до потврдата за прием користејќи ги нивните акредитиви за најава.

Процесот на регистрација на Тестот за прием во Институтот за комуникација Мудра (MICAT) 2023 година е завршен сега и институтот ќе го спроведе приемниот испит на 29 јануари 2023 година. Голем број аспиранти се пријавиле да се појават на приемниот тест за различни курсеви.

За да им даде доволно време на сите кандидати, институтот ги издаде билетите за салата една недела пред испитот. Организацијата побара од сите пријавени кандидати да ги преземат картичките за прием и да ги носат во печатена форма во доделениот центар за тестирање.

MICAT 2 Приемна картичка 2023 година

Врската за преземање MICA MICAT 2 Admit Card е веќе достапна на веб-страницата на институтот. За да ви помогнеме лесно да го стекнете сертификатот за прием, ќе ја обезбедиме врската за преземање заедно со начинот на преземање од веб-порталот.

Приемниот испит за прием во курсевите PGDM-C и PGDM ќе се спроведе во 12 градови низ целата земја. Градовите вклучуваат Канпур, Џаму, Ајзаул, Ајмер, Кочи, Лакнау, Алигар, Калкута, Мерут, Прајаграж (Алахабад), Барили и Ахмедабад.

Испитот MICAT 2 2023 ќе се одржи во онлајн режим (тест базиран на компјутер) во доделените тест центри. Трудот за секој предмет ќе содржи 144 прашања, а кандидатите имаат 2 часа и 45 минути да го решат трудот. За секој точен одговор ќе се доделува 1 оценка, а за неточен одговор ќе се одземат -0.25 поени.

Задолжително е да ја носите вашата картичка за прием во испитниот центар заедно со вашите потребни документи. Испечатен е со значајни детали за одреден кандидат и испит, како што се Името на кандидатот, Список број, Фотографија, Потпис, Адреса на испитниот центар MICAT 2023, Датум и време на приемниот испит и упатства за денот на испитот.

Поединец нема да може да седне на испит доколку не донесе отпечаток од приемната картичка во испитниот центар.

Испит на MICAT Фаза 2 од 2023 година

Спроводно тело      Институт за комуникации Мудра (МИЦА)
Име на испит        Тест за прием во Институтот за комуникација Мудра
Тип на испит        Тест за влез
Режим на испит      Тест заснован на компјутер
Датум на испит на MICAT 2   29th Јануари 2023
Курсеви понудени      PGDM-C и PGDM курсеви
Локација     Низ цела Индија
Датум на издавање на картичката за прием MICAT 2     24th Јануари 2023
Режим на ослободување     онлајн
Официјална веб-страница          мика.ac.in

Како да преземете картичка за прием MICAT 2 2023 година

Како да преземете картичка за прием MICAT 2 2023 година

Следниве чекори ќе ви помогнат да го добиете сертификатот за прием од веб-страницата во PDF форма.

Чекор 1

За да започнете, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на институтот. Кликнете/допрете ја оваа врска MICA директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новоиздадените известувања и пронајдете ја врската MICAT Admit Card.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се Број на апликација/Идентификатор за најава, лозинка и код за Captcha.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на уредот на екранот.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете го копчето Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа направете отпечаток за да го користите кога ќе биде потребно во иднина.

Можеби ќе сакате да проверите Прифатна картичка за помошник секретар на UKPSC 2023 година

Заклучок

MICAT 2 Admit Card 2023 е издадена од институтот и може да се преземе со следење на упатствата погоре за да ја добиете вашата картичка на време и да ја испечатите. Слободно оставете ги вашите прашања во делот за коментари подолу. Тоа е сè за оваа објава бидејќи засега се збогуваме.

Оставете коментар