Што е алатката за временска машина MyHeritage AI, како да се користи, корисни детали

Друга технологија за филтрирање на слики е во центарот на вниманието на платформата за споделување видеа TikTok и на корисниците им се допаѓаат ефектите што таа ги создава. Денес ќе разговараме за тоа што е алатката за временска машина MyHeritage AI и како да се користи оваа карактеристика алатка за вештачка интелигенција.

Стана тренд да се користи оваа технологија на TikTok и според извештаите, трендот има акумулирано над 30 милиони прегледи. Видовме дека многу филтри и технологии за уредување слики станаа вирални на оваа платформа неодамна, како на пр Филтер за невидливо тело, Филтер за менувач на глас, Итн

Сега MyHeritage AI Time Machine е тој што зборува за тоа. Во основа, MyHeritage е генеалошка локација што ја исфрли оваа бесплатна алатка, која сега се користи за неодамнешниот тренд. Додека многу корисници веќе ја користат оваа алатка, оние кои не знаат како можат да добијат многу знаење од оваа објава.

Што е алатката за временска машина MyHeritage AI

Филтерот за временска машина My Heritage AI е достапен на веб-страницата на компанијата MyHeritage. Бесплатно е да се користи алатката за вештачка интелигенција развиена од оваа компанија. Според изјавата на веб-страницата, компанијата генерирала 4.6 милиони теми со 44 милиони слики, додека вкупно три милиони слики се преземени за споделување во овој момент.

Слика од екранот на MyHeritage AI Time Machine Tool

Алатката може да го трансформира корисникот во историска личност, а нејзините резултати по промената на сликите ги сакаат корисниците. Според описот споменат на веб-страницата во врска со алатката „временската машина ве прави вистински фотографии и ги трансформира во „неверојатни, хиперреалистични слики кои ја прикажуваат таа личност претставена во различни теми од целиот свет“.

Компанијата исто така изјави: „Користејќи ја временската машина со вештачка интелигенција, можете да се видите себеси како египетски фараон, средновековен витез, господар или дама од 19 век, астронаут и многу повеќе, со само неколку кликања!“ Значи, може да помогне да биде нешто од минатото.

Достапно е бесплатно ограничен број пати откако ќе се надмине лимитот, корисниците треба да платат сума или да чекаат одредено време пред да можат повторно да го користат. Алатката за временска машина ќе ве замоли да прикачите околу 10 до 25 слики од себе за да ги регенерирате како слики на историски личности со различен контекст.

Како да се користи MyHeritage AI Time Machine Tool

Како да се користи MyHeritage AI Time Machine Tool

Користењето на оваа алатка е прилично едноставно бидејќи е технологија прифатлива за корисниците. Ако никогаш не сте го користеле претходно, следете ги упатствата дадени подолу. Запомнете дека бара стабилна интернет конекција инаку процесот на генерирање може да не биде целосно завршен.

  1. Прво, отворете веб-прелистувач на вашиот мобилен или компјутер и посетете го Веб-страница MyHeritage
  2. На почетната страница, ќе видите опција „Пробајте го сега бесплатно“, кликнете/допрете на таа опција
  3. Потоа прикачете колекција од вашите фотографии што сакате да ги претворите во винтиџ што личат на историските личности
  4. Само прикачете ги на начин препорачан во упатствата дадени на страницата
  5. Конечно, почекајте алатката да се конвертира и да ги генерира. Откако ќе заврши процесот, преземете ги за понатамошна употреба

MyHeritage AI Time Machine Tool – Реакции и повратни информации

Оваа технологија за вештачка интелигенција ја сакаат оние кои ја користеле и повеќето од нив имаат позитивни повратни информации за нејзиниот резултат. Корисничката по име Лорен Тејлор ги сподели нејзините слики генерирани од оваа алатка со натпис „дали AI Time Machine и 100% не жалам за тоа“.

Друга корисничка на Твитер, Ешли Витмор, ја користеше оваа алатка и беше воодушевена од резултатот што објави слики со натпис „Мојата херитаж AI Time Machine“ „Филмска ѕвезда од 1930 година“. На TikTok, хаштагот #AITimeMachine доби повеќе од 30 милиони прегледи, а хаштагот #MyHeritageTimeMachine успеа да добие повеќе од 10 милиони прегледи.

Откако видовме дека трендот станува вирален, компанијата MyHeritage објави изјава во која се вели: „Уживавме во добивањето на сите ваши одлични повратни информации и работевме деноноќно за да ја направиме AI Time Machine уште подобра“.

Вие исто така може да сакате да знаете за Филтер за лажни насмевки

Заклучок

Се чини дека MyHeritage AI Time Machine Tool станува новата омилена алатка за менување слики на TikTok и другите платформи за социјални медиуми. Ви ги дадовме сите детали за овој нов тренд и објаснивме како да го искористите. Тоа е сè за оваа статија. Слободно споделете ги вашите размислувања во коментарите.

Оставете коментар