NEET UG 2023 Датум на резултат, време, врска, отсечен, како да се провери, корисни детали

Според најновите вести, Националната агенција за тестирање (NTA) е подготвена да го објави резултатот NEET UG 2023 на 9 јуни 2023 година (најверојатно). Кандидатите кои се појавија на Националниот тест за прием за подобност (NEET-UG) треба да ја посетат веб-локацијата за да ги проверат картичките со резултати штом ќе бидат објавени од NTA.

Официјалното време и датум за резултатот не се објавени, но според различни извештаи, се очекува тој да биде објавен денеска во секое време. Ќе има врска активирана на веб-страницата neet.nta.nic.in за проверка и преземање на резултатите откако ќе се направи декларацијата.

Сите пријавени кои учествуваа на приемниот испит со големо нетрпение го чекаат објавувањето на резултатите. Оние кои се квалификуваат за приемниот тест ќе добијат прием на курсеви MBBS, BAMS, BUMS и BSMS.

NEET UG 2023 Најнови ажурирања и главни детали

Линкот NEET Result 2023 PDF ќе биде достапен на веб-локацијата веднаш штом NTA го објави резултатот UG NEET. Испитаниците можат да се упатат на страницата и да ја користат врската за да ги видат своите картички за резултати. Кандидатите ќе треба да ги обезбедат потребните акредитиви за најава за да пристапат до нив. Овде ќе ја најдете врската на веб-страницата и ќе научите како да пристапите до резултатите.

Покрај резултатот NEET 2023, Националната агенција за тестирање (НТА) ќе ги објави имињата на учениците кои постигнале највисоки оценки (горни) во целата земја, како и минималните оценки потребни за различни категории и нивните перцентилни рангови.

NTA веќе објави привремен клуч за одговор за NEET UG и времето за поднесување приговори или корекции заврши на 6-ти јуни 2023 година. Испитот NEET 2023 UG беше спроведен на 7-ми мај 2023 година во офлајн режим во стотици тест центри низ целата земја.

Приемниот тест се одржа во 499 градови во Индија и 14 градови надвор од Индија. Над 20 Лакиски кандидати се пријавија за време на прозорецот и се појавија на писмениот испит. Аспирантите кои ќе го положат овој испит со усогласување на критериумите NEET UG cut Off 2023 ќе бидат повикани за следната фаза, а тоа е процес на советување.

Национална подобност Cum влезен тест UG 2023 Преглед на резултати

Спроводно тело       Националната агенција за тестирање
Тип на испит          Приемен испит
Режим на испит        Офлајн (писмен испит)
NEET UG 2023 Датум на испит       7th мај 2023
Цел на тестот           Прием на различни UG курсеви
Курсеви понудени              MBBS, BAMS, BUMS, BSMS
Локација      Низ Индија и некои градови надвор од Индија
NEET UG 2023 Датум и време на резултат       9 јуни 2023 година (се очекува)
Режим на ослободување             онлајн
Официјална веб-страница         нет.нта.ник.ин

Како да ги проверите резултатите од NEET UG 2023 преку Интернет

Како да го проверите резултатот од NEET UG 2023

Кандидатот може да научи за NEET UG 2023 Sarkari Result Scorecard со посета на соодветната веб-страница. Еве како испитаникот може да ги провери онлајн.

Чекор 1

Прво, кандидатите треба да ја посетат официјалната веб-страница на Националната агенција за тестирање NEET NTA.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската NEET UG 2023 Result и кликнете/допрете на неа за да продолжите понатаму.

Чекор 3

Сега на екранот ќе се појави страница за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви за најавување како што се Внесете број на апликација, датум на раѓање и безбедносен PIN.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 5

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

UG NEET 2023 отсечени ознаки

Еве табела што ги прикажува мудрите отсечени оценки од категоријата NEET 2023 што кандидатот мора да ги добие за да се квалификува.

Генерално             50-та процентина
SC/ST/OBC      40-та процентина
Општо-PwD   45-та процентина
SC/ST/OBC-PwD   40-та процентина

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите JAC 9-ти резултат 2023 година

Најчесто поставувани прашања за резултатите од NEET 2023 година

Кога NTA ќе го објави резултатот NEET UG 2023?

Официјалниот датум не е објавен од НТА, но многу е веројатно дека резултатите ќе бидат објавени на 9 јуни 2023 година.

Каде може да се провери картичката со резултати од NEET 2023?

Кандидатите треба да се упатат на веб-страницата neet.nta.nic.in и да ја користат дадената врска за да пристапат до резултатите.

Заклучок

Па, ќе најдете врска на веб-страницата на NEET NTA за да го преземете Резултатот NEET UG 2023 штом ќе биде официјално објавен. За да го добиете вашиот резултат, одете на веб-страницата и следете ги упатствата дадени погоре. Тоа е се за сега. Ако имате какви било прашања или размислувања, ве молиме споделете ги во делот за коментари подолу.

Оставете коментар