NEET UG Резултат 2022 година Линк за преземање, датум, фини поени

Националната агенција за тестирање (НТА) е подготвена да го објави NEET UG Резултатот 2022 денес, 7 септември 2022 година преку официјалната веб-страница. Оние кои се обиделе со овој приемен испит може да го проверат својот исход користејќи го бројот на апликацијата и датумот на раѓање.

НТА го спроведе Националниот тест за влез за подобност (NEET UG) на 17 јули 2022 година низ целата земја во стотици центри за тестирање. На испитот се појавија огромен број кандидати кои сега нервозно го чекаат исходот.

Ќе биде објавен денеска според многу веродостојни извештаи во секој момент од денот. Целта на овој испит е да им понуди прием на заслужни аспиранти во курсевите MBBS, BDS, BAMS, BSMS, BUMS и BHMS во различни реномирани институти во земјата.

NEET UG Резултат 2022 година

Резултатот од NEET UG 2022 ќе биде достапен на официјалната веб-страница на агенцијата и ќе ја обезбедиме врската за преземање за да можете лесно да пристапите до исходот. Исто така, ќе ја обезбедиме постапката за преземање на исходот од веб-страницата во оваа објава.

Испитувањето се одржа во режим на пенкало и хартија во една смена на 17 јули 2022 година од 2 до 5 часот. Писмениот преглед е организиран за прием на различни медицински курсеви и успешните кандидати ќе бидат повикани на процесот на советување.

Вишиот орган ќе ги издаде и пресечните оценки заедно со исходот и ќе ја одреди судбината на кандидатите. Оние кои ќе постигнат помалку од пресечните оценки поставени од властите во нивните соодветни категории ќе бидат надвор од конкуренција.

Клучни моменти од резултатите од NEET UG испитот 2022 година

Организациско тело     Националната агенција за тестирање
Име на испит         Национална подобност Cum влезен тест UG 2022 година
Тип на испит           Тест за влез
Датум на испит           17 Јули 2022
Курсеви понудени     BDS, BAMS, BSMS и разни други медицински курсеви
Локација            Низ цела Индија
NEET UG Резултат 2022 Време      7 2022 септември
Режим на ослободување     онлајн
Врска за официјална веб-страница    нет.нта.ник.ин

Пресечен NEET 2022 (се очекува)

Пресечните оценки ќе бидат издадени од страна на органот заедно со резултатот и ќе се засноваат на критериуми за квалификации, број на места, број на кандидати и категорија на кандидат. Следниве се очекуваните отсечени ознаки.

категорија                         Критериуми за квалификацијаОтсечени марки 2022 година
Генерално50th процент720-138
SC/ST/OBC40th процент137-108
Општи лица со инвалидитет    45th процент137-122
SC/ST/ OBC PwD 40th процент121-108

Детали се достапни на NEET UG Резултатот од 2022 година

Следниве детали ќе бидат споменати на бодовната картичка на кандидатот.

  • Име на кандидат
  • Следен број
  • Дата на раѓање
  • Севкупни и предметни оценки
  • Резултати од проценти
  • Ранг на цела Индија (AIR)
  • Квалификациски статус
  • Некои клучни упатства во врска со исходот

Како да преземете NEET UG резултат 2022 година

Како да преземете NEET UG резултат 2022 година

Исходот ќе биде достапен на веб-порталот како што споменавме погоре и ако сакате да го преземете PDF-от на NEET UG Result 2022, тогаш следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор дадена во следниот дел.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на НТА. Кликнете/допрете на ова НТА директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, отворете го порталот за резултати од испитот NTA и продолжете.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на NEET UG 2022 Резултат Директна врска.

Чекор 4

Сега на оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви како што се број на апликација, датум на раѓање и безбедносен пин.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот за исходот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите NCVT MIS ITI Резултат 2022 година

Конечната пресуда

Па, ако се прашувате за NEET UG Резултатот 2022, тогаш почекајте малку бидејќи ќе биде објавен денес. Затоа ги презентиравме сите детали поврзани со него и ја споменавме процедурата за проверка на исходот преку веб-страницата.

Оставете коментар