Приемна картичка NIFT 2023 Линк за преземање, датум на испит, важни детали

Според најновите ажурирања, влезниот тест на Националниот институт за модна технологија (NIFT) за 2023 година ќе се одржи следниот месец, а NIFT Admit Card 2023 ќе биде објавен денеска. Ќе се издава преку веб-страницата на институтот и успешно запишаните кандидати ќе можат да пристапат до неа користејќи ги нивните акредитиви за најава.

Приемниот тест за различни текови ќе се одржи на 5 февруари 2023 година во бројни тест центри низ целата земја. Голем број кандидати поднеле апликации за време на рокот за пријавување кој веќе заврши пред извесно време.

Приемниот тест ќе се спроведе за прием на неколку програми за додипломски и постдипломски курсеви. Вишиот орган ги советува апликантите да го симнат билетот за сала од веб-страницата и да извадат отпечаток за да го носат печатениот печатен примерок до доделениот испитен центар.  

Приемна картичка NIFT 2023 година

Линкот за преземање на картичката NIFT Admit ќе биде активиран денеска на веб-порталот на институтот што е единствениот начин да се стекне сертификатот за прием. Ќе обезбедиме веб-локација преку која ќе можете да пристапите до врската за преземање и исто така ќе го објасниме начинот на преземање на билетот за салата преку веб-страницата.

Во своето официјално соопштение, Националниот институт за модна технологија ги објави датумите за различни приемни испити за додипломски и постдипломски студии. Испитувањето ќе се одржи онлајн на 05 февруари 2023 година, во стотици назначени центри за тестирање низ целата земја.

Истиот ден ќе се одржи во повеќе од 30 градови низ државата во две смени. Утринската смена ќе биде од 9:30 до 11.30:01.30 часот, а попладневната смена од 04.30 до XNUMX часот. Информациите за тоа кој временски период ќе биде доделен на одреден кандидат се споменати на неговата/нејзината картичка за прием.

Постдипломскиот труд ќе биде достапен на хинди и англиски јазик. Вие го избирате јазикот по ваш избор и пробајте го писмениот испит во кој ќе има 120 прашања со повеќекратен избор. Додипломскиот труд ќе има слична шема, но ќе има само 100 прашања.

Имајте предвид дека на испитот ќе им биде дозволено да учествуваат само на оние кандидати кои го носат билетот за сала во тврда форма заедно со доказ за лична карта. Истата ќе биде проверена на вратите на салата од организацискиот одбор, а аспирантите кои не носат билет за сала нема да смеат да влезат во салата.

Клучни моменти на влезен тест на NIFT 2023 година

Спроводно тело     Националниот институт за модна технологија
Тип на испит         Тест за прием
Режим на испит    Тест заснован на компјутер (CBT)
Датум на испит на NIFT 2023 година     5th февруари 2023
Локација       Низ цела Индија
Цел на тестот       Прием на различни UG и PG курсеви
Вклучени курсеви             Програми B.Des, BF.Tech, M.Des, MFM и MF.Tech
Датум на издавање на картичката за прием NIFT    16 јануари 2023
Режим на ослободување     онлајн
Врска за официјална веб-страница    nift.ac.in

Како да преземете NIFT Admit Card 2023

Како да преземете NIFT Admit Card 2023

Следниве чекори ќе ве водат при преземањето на сертификатот за прием од веб-порталот на организацијата.

Чекор 1

За да започнете, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на ДДВ.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новоиздадените известувања и пронајдете ја врската NIFT 2023 Admit Card.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренции како што се Број на апликација и датум на раѓање.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на уредот на екранот.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за понатамошна употреба.

Можеби исто така сакате да проверите 12-та приемна картичка на Бихар одбор 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе биде објавена NIFT Admit Card 2023?

NIFT е подготвен да ја објави картичката за прием денес на 16 јануари 2023 година преку веб-страницата.

Кои се деталите споменати на картичката за прием NIFT 2023?

Името на кандидатот, бројот на кандидатот, регистарскиот број, името на тестот, шифрата на градот на испитот, адресата на центарот за тестирање, времето за испит, времето за известување и неколку други упатства се достапни на билетот за салата NIFT.

Завршни зборови

NIFT Admit Card 2023 е издадена од институтот и можете лесно да ја преземете следејќи ги упатствата погоре. Можете да ги оставите вашите прашања во делот за коментари подолу, доколку ги имате. Тоа е се за овој пост.

Оставете коментар