Билет за сала за медицински сестри од персоналот на NIMS за 2022 година Линк за преземање, клучни датуми и повеќе

Институтот за медицински науки на Низам (NIMS) ќе го објави билетот за сала за персоналот на NIMS 2022 денес, 14 септември 2022 година. Апликантите кои успешно ги завршиле регистрациите можат да ги проверат и преземаат своите билети со посета на официјалната веб-страница на институтот.

Според многу извештаи, билетот за испитна сала ќе биде издаден денеска и ќе биде достапен на веб-страницата на овој конкретен институт. Откако ќе се ослободи, аспирантот може да пристапи до него со помош на ID и лозинка за регистрација и да го преземе за да го пренесе во испитниот центар.

NIMS ќе спроведе испит за вработување за работните места на медицинска сестра од IV одделение (основа на договор) на 18 септември 2022 година во доделените тест центри. Во неодамна објавеното известување, органот ги советува кандидатите да го преземат билетот и да го однесат во тест центрите.

Билет за сала за медицински сестри од персоналот на NIMS 2022 година

Приемната картичка на NIMS Staff Nurse 2022 ќе биде достапна многу наскоро на веб-порталот, ќе ги обезбедиме сите клучни детали поврзани со испитот, врската за преземање и постапката за преземање од веб-страницата. Затоа, внимателно прочитајте ги целосните упатства.

Институтот преку известување ја објави веста за вработување и бара од заинтересираните апликанти да поднесат апликации. Како одговор на тоа, голем број кандидати се пријавија за да се појават на претстојниот тест за вработување за слободни работни места за персонал медицински сестри.

NIMS е јавна болница лоцирана во Хајдерабад, Телангана и е една од најстарите болници што се основани во земјата. Тој нуди медицински услуги од највисок ред и многу модерни капацитети за луѓе од целата држава.

Тоа е одлична можност за аспирантите да се вработат во реномиран институт. Но, за да се земе учество во испитот со носење на сала билет до испитниот центар е задолжително. Испитувачот ќе го провери билетот на секој кандидат и потоа ќе ви дозволи да го испробате испитот.

Клучни моменти Билет за сала за испит за сестра за персонал на NIMS 2022 година

Спроводно тело    Низамовиот институт за медицински науки, Хајдерабад
Тип на испит               Тест за регрутирање
Режим на испит            Офлајн (писмен испит)
Датум на испит               18 2022 септември
Име на објавата              Медицинска сестра на персоналот
Локација                Хајдерабад
Датум на издавање на картичката за прием на медицинска сестра од персоналот на NIMS   14 2022 септември
Режим на ослободување     онлајн
Врска за официјална веб-страница   nims.edu.in

Достапни детали за билет во сала за регрутирање на NIMS Hyderabad Staff медицинска сестра од IV одделение

Следниве детали ќе бидат споменати на картичката за прием на кандидатот.

  • Име на кандидатот
  • Дата на раѓање
  • Регистарски број
  • Следен број
  • Фотографија
  • Време и датум на испит
  • Баркод и информации за испитниот центар
  • Адреса на испитниот центар
  • Време на известување
  • Важни упатства поврзани со денот на испитот

Како да преземете билет за сала за медицинска сестра на персоналот NIMS 2022 година

Аспирантите можат да ги добијат само картичките за прием од веб-страницата. Затоа, ќе ви претставиме чекор-по-чекор процедура за проверка и преземање на билетот. Само следете ги инструкциите дадени во чекорите за да го добиете во формат PDF.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на институтот. Кликнете/допрете на оваа врска NIMS директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, проверете го делот Известување и потоа отворете го порталот за вработување.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на картичката Вработување медицинска сестра на персоналот и потоа одете во делот Најнови објава достапен на екранот.

Чекор 4

Пронајдете ја врската до билет за сала на персоналот медицинска сестра и кликнете/допрете на тоа.

Чекор 5

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се вашиот ID и лозинка за регистрација.

Чекор 6

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и билетот ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 7

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред и да земете отпечаток за идна референца.

Можеби исто така сакате да се наплатите Приемна картичка CG TET 2022 година

Завршни зборови

Според трендот, институтот го издаде билетот за сала за сестри за персоналот на NIMS 2022 неколку дена пред испитувањето за да го набавите на време. Користејќи ја постапката спомената погоре, можете да ја добиете вашата картичка за прием и да ја носите во доделениот центар.

Оставете коментар