Резултат на полицискиот констал од Одиша 2023 година Линк за преземање, отсечен, фини поени

Според најновите вести, Изборниот одбор на полициската држава Одиша (OPSSB) денеска го прогласи многу очекуваниот резултат на полицискиот констал во Одиша за 2023 година. Врската со резултати е поставена на официјалната веб-страница на избирачкиот одбор и сите кандидати кои се појавија на писмениот испит сега можат да ги проверат своите бодови со пристап до тој линк.

Аспирантите ширум Одиша прво поднесоа апликации за да бидат дел од регрутирањето на полицискиот полицаец Одиша 2023 година и се појавија во голем број на испитот. Изјавата на резултатот ја чекаа уште од завршувањето на писмениот тест.

Сега кога OPSSB го објави огласот, кандидатите треба да се упатат на неговиот веб-портал за да ги проверат и преземаат своите картички за резултати. Ова е единствениот начин да се провери исходот од испитот и апликантите нема да бидат лично известени.

Резултат на полицискиот констал од Одиша 2023 година

Резултатот од полицискиот испит во Одиша за 2023 година за полицаец (Цивилен) сега е објавен и достапен на веб-страницата на OPSSB. Ќе ја претставиме врската за преземање заедно со сите други важни информации поврзани со оваа акција за регрутирање. Исто така, ја дефинираме процедурата за преземање на одредена карта за резултати за да ви биде полесно.

Има 4790 позиции за полицаец (граѓански) достапни преку акцијата за регрутирање на полицијата во Одиша. Процесот на селекција се состои од повеќе фази, така што кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе треба да пополнат Тест за физичко мерење и физичка ефикасност.

Имаше стотици тест центри низ целата држава кои го спроведоа писмениот испит од 10 до 12 часот на 26 февруари 2023 година за Цивилните станици. За рундите PET и PST од процесот на регрутирање, OPSSB ќе издава посебни картички за прием. Оние кои се во потесниот круг за рундата треба да продолжат да ја проверуваат официјалната веб-страница за ажурирања.

Конечниот избор за позицијата ќе се определи според успешноста на кандидатот во сите кругови на регрутирање. Во меѓувреме, одборот за избор ги објави резултатите од писменото тестирање, а уверенијата за прием за следните чекори ќе бидат објавени наскоро.

Исто така, полицискиот констабл од Одиша ги означува информациите за 2023 година на резултатот PDF. Пресечниот резултат одлучува за минималните оценки што кандидатите кои се регистрираат користејќи различни категории треба да ги добијат за да се сметаат за квалификувани.

Испит и резултати од полициска станица на OPSSB

Спроводно тело                       Изборниот одбор на полициската држава Одиша
Тип на испит           Тест за регрутирање
Режим на испит         Офлајн (писмен испит)
Име на објавата           Констабл (граѓански)
Работа локација        Секаде во државата Одиша
Вкупно отвори       4790
Процес на селекција       Писмен тест, физички стандард и тест за ефикасност
Датум на испит за полицаец од Одиша          26th февруари 2023
Датум на објавување на резултатот на полицискиот констал од Одиша       17th март 2023
Режим на ослободување        онлајн
Официјална веб-страница            opssb.nic.in
odishapolice.gov.in

Како да го проверите резултатот од полицискиот констал во Одиша 2023 година

Како да го проверите резултатот од полицискиот констал во Одиша 2023 година

Следете ги упатствата дадени во чекорите подолу за да ја проверите и стекнете картата за резултати.

Чекор 1

За почеток, посетете ја веб-страницата на Одборот за селекција на полициската држава Одиша со кликнување/допирање овде OPSSC.

Чекор 2

На почетната страница на веб-страницата, проверете го делот „Што има ново“ и пронајдете ја врската „Резултат од 2023 година на полицискиот констал“ на Одиша.

Чекор 3

Кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени на страната за најавување, тука внесете ги сите потребни ингеренции како што се ID на кандидат и лозинка.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето за поднесување и ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да ја зачувате PDF картичката со резултати на вашиот уред, а потоа отпечатете ја за идна референца.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Резултат GATE 2023

Завршни зборови

Има освежувачки развој на официјалната веб-страница на OPSSB со објавување на Резултатот од полицискиот констал од Одиша 2023 година. За да се осигураме дека ги имате сите информации што ви се потребни, ги обезбедивме сите детали и информации. Слободно можете да ги споделите сите дополнителни прашања што може да ги имате во коментарите.

Оставете коментар