коваксин наспроти ковишилд

Која вакцина против Ковид е подобра Covaxin наспроти Covishield: стапка на ефикасност и несакани ефекти

Акцијата за вакцинација против Ковид 19 има долг пат да помине. Кога зборуваме за Индија, половина од луѓето во вкупното население се уште се невакцинирани. Ако и вие размислувате помеѓу две опции овде, ќе зборуваме за Covaxin против Covishield. Доколку сте неодлучни за тоа кој да изберете или…

Прочитај повеќе