OSSC CPGL Prelims Admit Card 2023 Линк за преземање, датум на испит, важни детали

Според најновите вести, Комисијата за селекција на персоналот во Одиша (OSSC) ја објави картичката за прием на прелиминарните OSSC CPGL 2023 на 18 март 2023 година. Уверенијата за прием за прелиминарниот испит за комбинирано ниво на постдипломски студии (CPGL) се достапни преку веб-страницата на комисијата. Сите кандидати кои ќе влезат во потесниот круг треба да го посетат веб-порталот OSSC за да ги преземат нивните картички.

OSSC објави известување пред неколку месеци во врска со регистрацијата на CPGL и побара од аспирантите од целата држава да ги поднесат своите апликации во дадениот прозорец. Илјадници апликанти се пријавија да се појават во оваа кампања за регрутирање што ќе започне со прелиминарниот испит OSSC CPGL 2023 година.

Секој кандидат мора да знае дека единствениот начин да го потврди своето учество на испитот е да носи билет за сала заедно со другите потребни документи. Оние кои нема да понесат печатена копија од влезницата за сала до доделениот испитен центар, нема да смеат да учествуваат на испитот.

Прифатна картичка на OSSC CPGL Prelims 2023 година

За да пристапите до врската за преземање на Комбинираната постдипломска диплома за прием картичка 2023, кандидатот треба да ја посети веб-страницата на OSSC. Ќе ја обезбедиме врската за преземање овде заедно со чекорите за стекнување на уверението за прием во печатена копија, а исто така ќе ги претставиме сите други важни детали за испитот.

Прелиминарниот испит за OSSC CPGL ќе се одржи на 26 март во периодот од 10.00 до 12.00 часот. Испитот ќе се одржи во Баласоре, Бубанешвар, Катак, Корапут, Самбалпур и Берхампур. Има вкупно 2893 кандидати кои влегоа во потесниот избор за полагање на тестот.

Оваа акција за регрутирање има за цел да пополни 123 слободни работни места за различни места од групата Б, вклучително и офицери за култура во областа, образование за наставници во фондациски курсеви, образование за наставници по наука, образование за наставници во политички науки, образование за наставници по економија, образование за наставници по географија, образование на наставници по историја , и Образование на наставници по наука.

За преостанатите места во процесот ќе има директен главен испит од страна на комисијата во наредните денови. Обично има три фази во процесот на селекција: прелиминарен преглед, главен преглед и фаза на верификација на документи. Главниот испит ќе го полагаат оние кои ја завршиле прелиминарната фаза.

Во уверението за прием, кандидатите ќе бидат информирани за времето и локацијата на прелиминарниот испит. Откако ќе се пристапи до врската, кандидатите можат да пристапат до нивната картичка за прием со внесување на нивниот кориснички ID и лозинка.

OSSC комбинирано вработување на ниво на постдипломски студии 2023 година и најважни моменти за приемна картичка

Спроведено од                  Комисија за избор на персонал од Одиша
Име на испит                       Комбинирано ниво на постдипломски студии (CPGL)
Тип на испит         Тест за регрутирање
Режим на испит        Тест заснован на компјутер (CBT)
Понудени мислења      Окружниот службеник за култура, работни места специјалист за едукатор на наставници
Вкупно слободни работни места        113
Работа локација             Odisha
Одиша SSC ​​CPGL Prelims Испит Датум            26th март 2023
Датум на издавање на картичката за прием на OSSC CPGL Prelims       18th март 2023
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница      ossc.gov.in

Како да преземете OSSC CPGL Prelims Admit Card 2023

Како да преземете OSSC CPGL Prelims Admit Card 2023

Затоа, следете ги упатствата дадени во чекорите за да ги набавите вашите билети за сала од веб-страницата.

Чекор 1

Пред сè, одете на официјалната веб-страница на комисијата. Кликнете/допрете на оваа врска OSSC директно да ја посетите веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската OSSC CPGL Prelims Hall Ticket 2023.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви, како што се корисничко име за регистрација/ број на мобилен телефон/ е-пошта, лозинка и код за Captcha.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се и картичката за прием ќе се прикаже на екранот на уредот.

Чекор 6

Последно, но не и најмалку важно, треба да ја притиснете опцијата за преземање за да го зачувате PDF билетот за салата на вашиот уред и потоа да го испечатите за идна референца.

Можеби ќе ве интересира да проверите Приемна картичка на OPSC за дрога на инспекторот 2023 година

Заклучок

Ако сте влезени во потесниот избор за OSSC Постдипломски испит за прелими, ќе треба да ја преземете OSSC CPGL Prelims Admit Card 2023 и да ја носите во печатена копија за да го потврдите вашето учество. Засега, тоа е сè што имаме да кажеме за оваа објава.

Оставете коментар