Прифатна картичка за дипломиран приправник PGCIL 2023 година, Линк за преземање, датум на испит, корисни детали

Според најновите ажурирања, Power Grid Corporation of India Limited ја објави картичката за прием на диплома PGCIL 2023 на 26 ноември 2023 година. ) сега можат да ги проверат и преземаат нивните сертификати за прием од веб-страницата powergrid.in.

Пред неколку месеци, PGCIL издаде известување во врска со програмата за приправник за диплома во која ги повикува заинтересираните кандидати да ги поднесат своите апликации онлајн. Огромен број кандидати од различни делови на земјата се пријавиле и се подготвуваат за претстојниот испит.

Последниот развој на настаните во врска со ова вработување е дека организацијата ги објави билетите за испитната сала кои може да се проверат онлајн на веб-страницата. Достапна е врска за прегледување и преземање на картичките за прием до кои може да се пристапи со помош на деталите за најавување.

Прифатна картичка за приправник за диплома PGCIL 2023 Датум и најважни моменти

Регрутирањето на приправник за диплома за PGCIL 2023 година ќе започне со писмен тест на 5 декември 2023 година. Неколку дена пред испитот, на веб-порталот е објавена картичката за прием на PGCIL за овие објави. Овде можете да ги проверите сите информации поврзани со регрутниот испит заедно со врската за преземање билети за сала и да научите како да ги преземете од веб-страницата.

Испитот за прием на приправник за диплома PGCIL треба да се спроведе на 5 декември 2023 година во бројни тест центри низ целата земја. Според официјалното известување Adv. бр. CC/06/2023 година, на крајот од процесот на селекција ќе бидат пополнети вкупно 425 слободни места.

Се молат сите пријавени кандидати за дипломиран специјализант Електрични (ЕЕ), Електроника (ЕК) и Цивил (ЦЕ) да ги преземат своите билети за сала откако ќе ги вкрстат информациите наведени на нив. Доколку се пронајдат какви било грешки, кандидатите треба да е-пошта или да го контактираат центарот за помош за да ги поправат. Деталите за контакт и е-поштата може да се проверат на веб-страницата.

Преземањето на приемната картичка за испит и носењето на печатена копија до тест центарот е задолжително за кандидатите. Уверението за прием на кандидатот ќе вклучува информации за испитот, тест центарот и одреден кандидат. Кандидатите нема да смеат да седат на испит доколку на денот на испитот не ја понесат својата книшка.

Регрутирање на приправник за диплома за PGCIL 2023 година Преглед на картичка за прием

Спроводно тело       Power Grid Corporation of India Limited
Тип на испит           Испитување за вработување
Режим на испит        Писмен тест
Датум на испит за приправник за диплома PGCIL 2023 година    5 2023 декември
Име на објавата         Дипломиран приправник за електротехника (EE), електроника (EC) и цивилен (CE)
Вкупно слободни работни места    425
Работа локација     Секаде во Индија
Прифатна картичка за дипломиран приправник на PGCIL 2023 Датум на издавање        26 2023 ноември
Режим на ослободување         онлајн
Официјална веб-страница               електрична мрежа.во

Како да ја преземете картичката за прием на дипломиран приправник PGCIL 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на дипломиран приправник PGCIL 2023 година

На следниот начин, апликантите можат да го симнат билетот за испитна сала од веб-порталот.

Чекор 1

За да започнете, посетете ја официјалната веб-страница на Power Grid Corporation of India Limited електрична мрежа.во.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги најновите ажурирања и делот вести.

Чекор 3

Најдете ја врската за приемна картичка за приправник за диплома PGCIL 2023 и кликнете/допрете на таа врска.

Чекор 4

Сега внесете ги сите потребни акредитиви за најава како што се регистарскиот број и лозинката.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и сертификатот за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го однесете документот во испитниот центар.

Вие исто така може да сакате да проверите Прифатна картичка HTET 2023

Завршни зборови

Така, ќе најдете врска на веб-страницата на PGCIL за да ја преземете картичката за прием на дипломиран приправник PGCIL 2023. За да го добиете вашиот билет за сала, одете на веб-страницата и следете ги упатствата дадени погоре. Ако имате повеќе прашања, слободно прашајте не во делот за коментари подолу.

Оставете коментар