Поетски поп квиз АФК Арена Ден 7 Одговори, неверојатни награди и повеќе

AFK Arena е многу популарна RPG игра заснована на класична и неверојатна уметничка убавина. Програмерите на игри секогаш воведуваат нови начини за ангажирање играчи и нудат бесплатни награди. Поетски поп квиз АФК Арена Ден 7 е исто така начин да добиете неколку возбудливи гратис.

Како и бесплатните откупи кодови, поетскиот поп поетски поп квиз AFK 2022 е уникатен метод за заработка на ресурси и ставки во играта како што се дијаманти, свитоци и многу повеќе корисни работи. На мал настан каде на играчите им се поставуваат прашања за играта.

Тоа е секојдневен предизвик каде на играчите им се поставуваат 5 прашања и играчите треба да ги достават одговорите навреме во рок од 24 часа. Прашањата се ажурираат по 24 часа од објавувањето на претходните. Наградите ќе бидат дадени врз основа на тоа колку прашања сте се обиделе и сте го дале точниот одговор.

Поетски поп квиз АФК Арена Ден 7

Во случај да не го знаете решението за прашањата презентирани од развивачот, тогаш не грижете се бидејќи ние ќе го обезбедиме решението за секој квиз. Секој точен одговор може да ви добие награда, така што тоа е многу голема можност да заработите неверојатни гратис.

Овој настан ќе трае 14 дена и денес е 7. Ден на поетски поп квиз АФК Арена. Вообичаено, игрите се потпираат на обезбедување кодови за откупување како нивна главна опција за доделување бесплатни работи на играчите, но некои развивачи на игри размислуваат надвор од кутијата да ги ангажираат играчите и AFK арената е секако една од тие авантури.

Еве преглед на Поетски поп квиз на АФК Арена.

Име на играПоетски поп квиз
Име на настанАФК арената
ОрганизаторИнвеститорот на игри
Времетраење14 денови
Тип на настанквиз
Победни наградиДијамант, свитоци и уште неколку
Број на победници неограничен
Вкупен број прашања во квиз5

Поетски поп квиз АФК Арена Ден 7 Одговори

Поетски поп квиз АФК Арена

Овде ќе ги претставиме прашањата и одговорите на квизот на седмиот ден, како и останатите шест дена.

Ден 1 Решение

П1. Кој е соучесник на Фокс - Поразот на смртта?

Ans — Raine – Death's Denier

П2. Која беше претходната професија на Оскар – Вистинскиот џентлмен?

Одговор - Хитмен

П3. По користењето на вештината „Winds of Fury“, за колку секунди Thane – The Veiled Wind добива штит?

Одговор - 8

П4. Каква остра смисла има Lyca – Keeper of Glades што никој ја нема?

Одговор - мирис

П5. Во тековната верзија на играта, опремата може да се подобри за да достигне вкупно колку ѕвезди?

Одговор - 5 ѕвезди

Ден 2 Решение

П1. Кое од наведеното НЕ е друго име за Ална – Замрзнатата мајка?

Анс - Зимскиот воин

П2. Откако ќе ја искористи својата ултимативна вештина „Празник на душите“, додека постои неговиот штит, колкава штета носи Дајмон што е наменета за неговите сојузници?

Одговор - 35%

П3. Каква боја се очите на Audrae – Хаотичната ѕвезда?   

Одговор - Сина

П4. Што добил еднаш на подарок Роуан – скитачот?

Одговор - патка

П5. Што бара трошење за отворање на функцијата Soren Team Hunting?

Одговор - Поени за активност на еснафот

Решение 3 ден

П1. Кој од наведените е ловец на награди?

Анс - Фокс - Поразот на смртта

П2. Колку змии одгледа Теску – Змијошармерот?

Одговор - 4

П3. Колку Soulstones се потребни за да се повика херој?         

Одговор - 60

П4. Колку бонус за атрибут се доделува за користење на 4 херои од иста фракција заедно?     

Одговор - 15%

П5. Каков ефект има Роуан - Вештината на ставката со потпис на шетачот?  

Одговор - Обнова на енергија

Ден 4 Решение

П1. Колку чаши Доли од Нобл таверната држи во раце?

Одговор - 6

П2. Кој од наведените не ја издржал маката да биде одвоена од саканата личност?   

Ans — Ferael – Doomwhisper

П3. Кога вештината на Talene – The Resurging Flame „A New Dawn“ ќе достигне ниво 3, колку поени за точност губи целта?       

Одговор - 100

П4. Во кој момент Тане – Возвишениот се трансформирал во Тане – Завесен ветер?   

Одговор - Кога го доби амблемот на ветрот

П5. За да ги активирате сите бонуси за атрибути на Унијата, хероите мора да стигнат до кое ниво на Воздигнување?     

Одговор - Легендарен+

Ден 5 Решение

П1. Во првото поглавје од „Одгласите на времето“ на Библиотеката, кој е болниот командант што се спомнува?

Анс - Естрилда - Витез на храброста

П2. Колкав е максималниот број на огнени топки Вештината на „Lantern's Flame“ на Astar – The Brilliant Flame?   

Одговор - 7

П3. Која од следниве ставки се користи за подигање на нивоата на гравирање?          

Ans - Елементарно јадро

П4. Како се вика куклата на Аларо – Пустинско око?               

Анс - Зорн

П5. Кои два елементи ги користи ставката „Elemental Blades“ со потпис на Eironn – Stormsword's Signature?

Одговор - Мраз и ветер

Ден 6 Решение

П1. За што може да се користи вишокот ексклузивен мебел?

Одговор - зајакнување на мебелот

П2. Каква врска има Мораел – Кралицата на ѕвездите со Одра – Хаотичната ѕвезда?           

Одговор - сестра

П3. Каков ефект има Фонтаната на виталноста на таинствениот лавиринт?  

Одговор - Надополнува 50% здравје

П4. Кој од наведените херои НЕ е елементарен чувар?            

Анс - Астар - Брилијантниот пламен

П5. Колкав е бројот на слоеви на Wind Veil Thane – The Veiled Wind може да им го даде на своите сојузници кога ја користи својата разбудена вештина „Wind's Veil“ на почетокот на битките?              

Одговор - 2

Ден 7 Решение

Одговорите на поетскиот поп квиз АФК Арена за 7-ми ден ќе бидат достапни овде штом ќе ги обезбеди прашањата од креаторот на квизот. Затоа, често посетувајте ја оваа веб-страница бидејќи ќе ги покриеме сите предизвици на денот.

Награди за поетски поп квиз на АФК Арена

Награди за поетски поп квиз на АФК Арена

Овде ќе ја обезбедиме листата на награди што можете да ги стекнете со учество на овој натпревар.

  1. Одговорете на 10 прашања: 10 вообичаени свитоци од херој
  2. Одговори на 20 прашања: 2000 дијаманти
  3. Одговори на 30 прашања: 10 свитоци на фракции
  4. Одговорете на 40 прашања: 1 Градите за избор на награда

Не само овие награди кога ќе одговорите точно на прашање, ќе добиете и мали награди за секоја од нив. Наградата за избор на градите ви дава можност да ја изберете саканата награда од списокот подолу.

  • 5k По монети
  • 500 Извртена суштина
  • 25 Гради за избор на амблем
  • 500 Елементарни парчиња
  • 250 елементарни јадра

Значи, има многу на понуда за играчите да се здобијат и да ги користат предметите и ресурсите додека играат. За да учествувате, само инсталирајте ја оваа игра на вашиот уред и посетете ја опцијата Poetic Pop Quiz достапна во играта и испратете ги вашите одговори.

Играчите го посетуваат официјалниот претставник на играта за да проверите за повеќе информации во врска со овој натпревар. Продолжете да ја посетувате нашата веб-страница за да дознаете дневни решенија до крајот на настанот.

Исто така прочитајте Квиз на натпреварот за музика со Alexa

Заклучок

Како да учествувате и да го играте овој конкретен квиз натпревар повеќе не е прашање, објаснивме сè во овој пост. Ги претставивме и одговорите на поетскиот поп квиз АФК Арена за 7-ми ден за да ви помогнеме да го поднесете правилното решение.

Оставете коментар