Приемна картичка Раџастан BSTC 2022 година Линк за преземање, датум на испит, фини поени

Одделот за основно образование, Владата на Раџастан е подготвена да ја објави толку очекуваната карта за прием во Раџастан BSTC 2022 година на 1 октомври 2022 година.

Кандидатите кои успешно аплицираа за Pre DELED Examination 2022 година можат да преземат картички за прием од веб-страницата на одделот за основно образование во Раџастан откако ќе бидат пуштени. Се очекува да ја издаде картичката за прием на BSTC на почетокот на октомври една недела пред датумот на испитот.

Кандидатот може да пристапи до нивните билети за сала користејќи ги потребните акредитиви за најавување и да ги преземе за да ги пренесе до испитниот центар. Испитувањето ќе се одржи во офлајн режим во различни тест центри низ државата на 8 октомври 2022 година.

Преземање картичка за прием во Раџастан BSTC 2022 година

Приемната картичка Pre DELED 2022 ќе биде достапна многу наскоро на веб-порталот на Владата на Министерството за основно образование на Раџастан. Ќе ги научите сите важни детали, вклучувајќи ги датумите на картичката и испитот, врската за преземање и постапката за преземање на картичката за прием на Раџастан BSTC.

Испитот за основни училишни наставни курсеви (BSTC) 2022 година е испит на државно ниво за прием на подобни кандидати во програмата D.El.Ed (општ/санскрит). Секоја година огромен број кандидати кои ги исполнуваат условите се пријавуваат за учество на овој приемен испит.

Датумот на испитот BTSC е веќе објавен од одделот и ќе се спроведе на 08 октомври 2022 година (сабота) од 2 до 5 часот во доделените тест центри во сите области на државата. Според вестите, повеќе од 5 милиони аспиранти ги завршија уписите навреме.

Слика од екранот на картичката за прием во Раџастан BSTC

Сите кандидати мора да ја преземат приемната картичка пред испитот и да ја однесат во предвидената сала за испити за да можат да учествуваат на испитот. Во спротивно, испитувачот на назначениот центар нема да ви дозволи да се обидете со испитот.

Затоа оваа владина организација го издава билетот за сала една недела или 10 дена пред официјалниот термин за испит. Само оние кандидати можат да го пробаат испитот кои носат печатена копија од нивната приемна картичка во центарот.

Апликантите кои ги исполнуваат условите учествуваа во процесот на поднесување на онлајн формулари за апликација, кој беше завршен неодамна и сега сите апликанти чекаат да бидат пуштени картичките за прием. Врската за приемната картичка и сите други информации се дадени подолу во овој пост.

Клучни моменти на картичката за прием во Раџастан пред BSTC испит 2022 година

Спроводно телоОдделение за основно образование Влада
Име на испитPre D.El.Ed
Тип на испитПриемен испит
Режим на испитонлајн
Датум на испит BSTC8th октомври 2022
ЛокацијаРаџастан
Датум на издавање на картичката за прием во Раџастан BSTC 2022 година1st октомври 2022
Режим на ослободувањеонлајн
Датум на преземање на картичката за приемОд 1 октомври до 7 октомври 2022 година
Официјална веб-страницапредодреден.com
panjiyakpredeled.во

Детали споменати на картичката за прием во Раџастан BSTC 2022 година

Следниве детали ќе бидат достапни на одредено Прифатна картичка BSTC 2022 на кандидат:

 • Име на кандидат
 • Фотографија и потпис
 • Следен број
 • ИД на апликација/Регистарски број
 • Татково име
 • Име на мајката
 • Дата на раѓање
 • Датум и време на испит BSTC
 • Код на испитниот центар
 • Име и адреса на испитниот центар
 • Време на испити
 • Време на известување
 • Важни упатства поврзани со испитот

Како да ја преземете картичката за прием на Раџастан BSTC 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием на Раџастан BSTC 2022 година

Ако сакате лесно да ја преземете картичката за прием на BSTC од официјалната веб-страница, тогаш следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу. Извршете ги упатствата за да ја преземете картичката и да ја набавите во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на одделот. Кликнете/допрете на оваа врска BSTC Pre DELED директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница на официјалната страница, одете до најновите известувања и пронајдете ја врската до картичката за прием на BSTC 2022 година.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска и продолжете.

Чекор 4

Сега ќе се отвори веб-страница, тука внесете ги потребните детали за најавување како што се регистарскиот број и датумот на раѓање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето за поднесување и картичката за прием ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го користите кога е потребно.

Ова е начинот на кој можете да преземете картичка за прием од официјалната веб-страница за да се појавите на овој тест за прием. Запомнете дека писмениот испит ќе се одржи во режим на пенкало и хартија, затоа не заборавајте да ги носите потребните предмети. Сите студенти ќе бидат известени преку нивниот регистриран мобилен број на датумот на пуштање на картичката.

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите Приемна картичка за инструктор DVET ITI 2022 година

Најчесто поставувани прашања за приемната картичка на испитот во Раџастан BSTC

Кој е официјалниот датум за издавање на картичката за прием на Раџастан BSTC?

Одделот за прелиминарно образование во Раџастан Раџастан (основно образование Биканер) ќе објави на 1 октомври 2022 година преку својата официјална веб-страница.

Кога ќе се спроведе испитувањето на Раџастан BSTC?

Официјалниот датум на испитот во Раџастан BSTC е 8 октомври 2022 година.

Кои значајни детали се достапни на картичката за прием во Раџастан BSTC 2022 година?

Најважните детали споменати во информациите за Roll Number и BSTC испитниот центар.

Конечната пресуда

Па, картичката за прием на Раџастан BSTC ќе биде објавена на датумот споменат погоре и можете да ја користите директната врска достапна во овој пост за да пристапите до вашата картичка. Писмениот преглед ќе се спроведе според распоредот објавен од оваа владина организација. Во случај да имате други прашања, тогаш мора да ги споделите во делот за коментари.

Оставете коментар