Желби за Рамазан Мубарак 2022: Најдобри цитати, слики и повеќе

Рамазан е свет и драгоцен месец за муслиманите ширум светот, бидејќи тие го слават со држење на пост и извршување на разни молитви. Тоа е 9th месец од исламскиот календар и има голема вредност во животот на муслиманите. Денес, тука сме со колекција на желби за Рамазан Мубарак 2022 година.

Вклучен е во Петте столбови на исламот и има големо значење меѓу муслиманската заедница. Рамазан започнува утре во некои земји, а задутре во останатите земји. Трае 29 или 30 дена.

Овој исламски месец започнува задутре со здогледувањето на полумесечината и завршува по здогледувањето на полумесечината. Добрите желби до семејството, пријателите и другите важни луѓе започнуваат кога комисијата ќе објави дека ја виде Месечината.     

Желби на Рамазан Мубарак 2022 година

Желби на Рамазан Мубарак

Во оваа статија, ние сме тука со збирка цитати, желби и слики на Рамзан Мубарак што можете да ги испратите до вашите најблиски и да објавувате статуси на мрежите на социјалните медиуми. Дури и ако не припаѓате на оваа заедница, сепак можете да ги испратите како порака за добра волја до вашите пријатели муслимани.

Овој свет месец има големо значење за сите муслимани бидејќи постат цели месеци и се воздржуваат од лоши навики, гревови и лоши активности.

Честит Рамазан 2022 година

Честит Рамазан 2022 година

Значи, еве листа на желби и цитати за Среќен Рамазан.

 • Најдобар начин да го прославите Рамазан е со семејството и пријателите… Ви посакуваме благословен период на веселби со вашите најблиски. Нека сите сте опсипани со најизборните благослови на Алах. Ви посакуваме здравје, среќа и слава Среќен Рамазан Мубарак!
 • Испраќам топли желби за Среќен Бајрам до вас и вашето семејство. Нека Аллах ви го разубави животот со нови енергии и оптимистички пристап за да живеете подобро и посилно. Честит Рамазан за вас.
 • Среќен Рамазан 2022 година. Ви посакуваме благословен Рамазан кој ќе ве инспирира со храброст и сила што ќе ви помогне да го победите секој предизвик во животот!
 • Навистина се молам Рамазан да го подобри секој дел од вашиот живот и да ви донесе задоволство и спокојство. Честит Рамазан!
 • Испраќање желби за мирен Рамазан.
 • Овој свет месец нека ве приближи до просветлувањето. Рамазан Мубарак!!!
 • Ви посакуваме среќен, здрав и значаен свет месец.
 • Испраќам желби за радосен и просперитетен Рамазан до вас и вашето семејство.

Цитати за желби Рамазан Карим 2022 година

Цитати за желби Рамазан Карим 2022 година
 1. Рамазан е време за сите да останат заедно и да поминуваат убави времиња. Нека сите ги заборават сите лоши времиња и создаваат нови спомени овој Рамазан. Среќен Рамазан 2022 година, на сите
 2. Аллах да ви ги олесни тешкотиите и да ве опсипува со товари мир и благосостојба во овој свет месец Рамазан. Имајте благословено време! Рамадан Мубарак
 3. Дочекајте го месецот Рамазан со срце исполнето со мир, хармонија и радост. Божествените благослови на Аллах нека ве заштитат и водат!
 4. Ви посакувам овој Еид-ул-Фитр 2022 година да ви биде благословен со среќа и успех. Нека ве прочистува секој момент од Рамазан. Топли желби за Рамазан до тебе пријателе!
 5. Рамазан Мубарак за вас и вашите најблиски. Прославите на овој посен месец нека ви рашират среќа и радости во животот
 6. Кога започнува месецот Рамазан, рајските порти се отвораат и портите на пеколот се затвораат и ѓаволите се оковани. Рамазан Мубарак!
 7. Ви посакуваме среќен Рамазан. Нека Бог го благослови вашиот пат со знаење и светлина што ќе помогне да се просветли вашето срце!
 8. Рамазански желби 2022 година. Нека Семоќниот Аллах ги цени сите ваши добри дела, молитви и посветеност во текот на овој свет месец, благословувајќи ве и вашето семејство со единство и задоволство!

Желби за Рамазан Карим 2022 година

 • Во оваа празнична пригода посакувам мирот да ја надмине Земјата, посакувам вашиот живот да биде осветлен со позитивност и хармонија. Среќен Рамазан на сите мои најблиски!
 • Дозволете божественоста на овој свет месец да ги избрише сите грешни мисли од вашиот ум и да го исполни со чувство на чистота и благодарност кон Аллах! Рамазан Мубарак за вас!
 • Овој свет месец, се потсетуваме дека Куранот вели: „Алах е со оние кои се воздржуваат“. Среќен Рамазан!
 • Аллах да ви донесе утеха и мир овој свет месец
 • Ви посакувам сите радости и благослови кои Алах ги има да ги понуди
 • Нека вашата љубов, служба и жртва за време на светиот месец ги држат вратите на Џена отворени за вас засекогаш
 • Аллах да ви даде сила на вас и на вашето семејство преку вашиот пост. Рамзан Карим Мубарак!

Значи, ова е збирка на цитати, желби, слики и поговорки што можете да ги испратите до вашите најблиски како желби за Рамазан Мубарак 2022 година. Исто така, ви посакуваме среќен и радосен Рамазан на секој што ја чита оваа статија.

За да прочитате повеќе информативни приказни, проверете Mobile Legends откупете го кодот денес, 2 април 2022 година

Заклучок

Па, дадовме список на срдечни и душевни желби за Рамазан Мубарак 2022 година што можете да ги искористите на многу начини за да ги започнете прославите на овој духовен месец со посакување на вашето семејство, пријатели, роднини и други важни луѓе во вашиот живот.

Оставете коментар