RBSE 5-ти резултат 2023 година Датум, време, врски, како да се провери, корисни ажурирања

Имаме добри вести поврзани со 5-тиот резултат на RBSE 2023 година бидејќи ќе го обезбедиме официјалниот датум и време за објавување на резултатите. Одборот за средно образование, Раџастан (БСЕР) е подготвен да го објави 5-тиот резултат на одборот денес, 1-ви јуни 2023 година во 1:30 часот. Министерот за основно и средно образование во Раџастан, БД Кала, ќе ги објави овие резултати на прес-конференција.

БСЕР, исто така познат како РБСЕ, го спроведе испитот на табла од 5-та класа од 13 април 2023 година до 21 април 2023 година во пенкало и хартија. Испитите се одржаа во сите регистрирани училишта низ целата држава и на испитот се појавија над 14 милиони ученици.

Студентите долго чекаа на објавувањето на резултатите што ќе биде објавено денеска. Откако ќе заврши огласот, сите студенти можат да се упатат на порталот Шала Дарпан или на официјалната веб-страница на одборот за да ги проверат своите бодови користејќи ја дадената врска.

RBSE 5-ти резултат од 2023 година Најнови ажурирања и главни моменти

Па, BSER е подготвен да го објави резултатот од 5-та класа на RBSE за 2023 година, бидејќи сите процеси што водат до објавувањето се завршени. Денеска во 1 часот и 30 минути државниот министер за образование официјално ќе го објави резултатот од 5-та класа. На прес-конференцијата министерот ќе соопшти и детали за вкупниот процент на положеност и најдобрите резултати.

Сите ученици кои учествуваа во овој годишен табла, потоа можат да ја посетат веб-страницата на одборот и да ја проверат својата табла со пристап до директната врска со резултатот од таблата од 5-то одделение 2023 година. Учениците ќе треба да ги внесат своите броеви за да ги видат картичките со резултати.

Минатата година на резултатите од испитот за 5-то одделение, девојчињата поминаа подобро од момчињата. Девојчињата постигнале 95 проценти, додека момчињата имале вкупен процент од 93.6 проценти. Вкупниот процент на полагање за целото 5-то одделение минатата година беше 93.8 проценти.

Ознаката на RBSE Class 5 за 2023 година ќе има важни информации за студентите. Тоа ќе ги вклучува нивните имиња, имињата на нивните училишта, списокот со броеви, датумите на испитите и деталите за испитите. Наставниот лист ќе ги прикажува и оценките што ги добиле учениците по секој предмет, нивните вкупни оценки и дали ги положиле испитите или не.

За да го положи испитот од 5-та класа од Одборот Раџастан во 2023 година, студентот треба да добие најмалку 33% оценки по секој предмет. Оние кои ќе паднат по еден или повеќе предмети ќе треба да се појават на дополнителното испитување. Распоредот за дополнителниот испит и деталите за процесот на пријавување ќе бидат објавени наскоро.

Резултат од 5-тиот испит од 2023 година одборот Раџастан

Име на одборот                Одбор за средно образование во Раџастан
Тип на испит                                       Годишен одборен испит
Режим на испит                                     Офлајн (писмен испит)
RBSE 5-ти датум на испит                     Од 13 март до 21 април 2023 година
Локација            Државата Раџастан
Академска сесија          2022-2023
RBSE 5-та класа Резултат 2023 година Датум и време               1 јуни 2023 година во 1:30 часот
Режим на ослободување                               онлајн
Врски за официјална веб-страница                        rajresults.nic.in
rajshaladarpan.nic.in
rajeduboard.rajasthan.gov.in   

Како да го проверите RBSE 5-тиот резултат 2023 преку Интернет

Како да го проверите RBSE 5-тиот резултат 2023 преку Интернет

Еве како учениците или нивните родители можат да ја проверат картичката со резултати онлајн.

Чекор 1

Посетете ја веб-страницата на Одборот за средно образование во Раџастан со кликнување/допирање овде RBSE.

Чекор 2

На почетната страница на веб-локацијата, проверете ги најновите соопштенија и пронајдете ја врската 5-ти резултат од 2023 година од класата на табла Раџастан.

Чекор 3

Кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги сите потребни ингеренции како што се Roll Number и Captcha Code.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате листот PDF на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

RBSE 5-ти резултат од 2023 година Проверете преку СМС

Ученикот или неговиот родител, исто така, може да дознаат за резултатот преку текстуална порака. Следете ги упатствата дадени подолу за да знаете за резултатите на овој начин.

  1. Отворете ја апликацијата Текст пораки на вашиот телефон
  2. Напишете RESULTRAJ5 проследено со Roll Number
  3. Потоа испратете го на 56263
  4. Во одговорот ќе добиете информации за ознаките

Можеби ќе ве интересира да проверите CHSE Odisha 12-ти резултат 2023 година

Заклучок

На веб-порталот на RBSE, ќе ја најдете врската RBSE 5th Result 2023 штом ќе биде објавена. Можете да пристапите и да ги преземете резултатите од испитот следејќи ја постапката опишана погоре откако ќе ја посетите веб-страницата. Тоа е сè што имаме за ова, ако имате други прашања, тогаш споделете ги во коментарите.

Оставете коментар