REET Ниво 2 Резултат 2023 PDF Линк за преземање, отсечени ознаки, корисни детали

Според најновите извештаи, Одборот за избор на подредени и министерски услуги на Раџастан (RSMSSB) го прогласи толку очекуваниот REET Ниво 2 Резултат 2023 за SST трудот. Оние кои учествуваа на испитот REET 2023 сега можат да ги проверат и преземаат своите картички со резултати со посета на официјалната веб-страница.

Голем број кандидати се пријавија и се појавија во Раџастан Испитување за подобност за наставници (REET) 2023 година. RSMSSB го спроведе REET испитот 2023 година за наставници од повисоките основни училишта (Ниво-2) од 25 февруари до 01 март 2023 година во офлајн режим во бројни тест центри ширум Раџастан.

Наставниците од основните училишта и наставниците од повисоките училишта за предмети како математика, природни науки, општествени науки, хинди, санскрит, англиски, урду, пенџаби и синди ќе бидат ангажирани преку испитот RSMSSB REET. Засега, RSMSSB го има резултатот за SST хартијата.

REET Ниво 2 Резултат 2023 година

Големата вест е дека REET Ниво 2 Резултат 2023 Раџастан е објавен денеска. Врската за преземање на бодовите е поставена на официјалната веб-страница на RSMSSB. Кандидатите треба да ја посетат веб-страницата и да пристапат до таа врска користејќи ги нивните ингеренциите за најавување за да ги дознаат оценките.

Испитот RSMSSB REET 2023 се одржа на 25, 26, 27, 28 февруари и 1 март. Целта на оваа акција за вработување е да се пополнат 48,000 работни места, кои вклучуваат 21,000 позиции за основни училишта и 27,000 позиции за повисоки основни училишта.

Кандидатите кои ќе го положат испитот REET Mains Result 2023 Level 2 ќе треба да се појават во следната фаза од процесот на регрутирање, што е верификација на документи. Заедно со резултатот од мрежата REET за SST хартија, RSMSSB ги објави ознаките за исклучување.

RSMSSB REET Ниво 2 Испитување 2023 Преглед на резултати

Спроводно тело            Одбор за избор на подредени и министерски услуги во Раџастан
Име на испит                      Раџастан Испитување за подобност за наставници
Режим на испит                      Офлајн (писмен тест)
Датум на испит на мрежата REET                 Од 25 до 28 февруари и 1 март 2023 година
цел             Регрутирање на наставници од основно и повисоко ниво
Вкупно објави         48000
Работа локација      Било каде во државата Раџастан
RSMSSB REET мрежа Ниво 2 Резултат Датум на издавање     3rd јуни 2023
Режим на ослободување                  онлајн
Официјална веб-страница                        rsmssb.rajasthan.gov.in  
регрутирање.rajasthan.gov.in

Како да се провери REET Ниво 2 резултат 2023 PDF

Како да се провери REET Ниво 2 резултат 2023 година

Испитаниците можат да ги следат чекорите подолу за да ја проверат и да ја преземат својата карта за резултати.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Одборот за избор на подредени и министерски услуги во Раџастан RSMSSB.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новообјавените известувања и пронајдете ја врската REET ниво 2 за резултат 2023 година.

Чекор 3

Откако ќе го најдете, кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени до страницата за најавување, тука внесете ги ингеренциите за најавување како што се Број на ролет и датум на раѓање.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за резултати од мрежата ќе се појави на екранот на уредот.

Чекор 6

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот со бодови, а потоа отпечатете го за идна референца.

REET Ниво 2 Резултат 2023 Пресечен за сите предмети

Следната табела ги прикажува очекуваните ознаки за отсекување на SST од Ниво 2.

UR (Општо)    110 да 115
ОБЦ      105 да 110
ST          90 да 100
SC          85 да 90
Попреченост и други 72 да 76

Еве ја табелата што ги прикажува очекуваните математички оценки за пресек  

UR (Општо)    102 да 108
ОБЦ      92 да 98
ST          80 да 86
SC          72 да 77
Попреченост и други 65 да 73

Еве ја табелата со хинди отсечени ознаки (очекувани)

UR (Општо)    105 да 110
ОБЦ      100 да 105
ST          85 да 95
SC75 да 80
Попреченост и други 65 да 70

Следната табела ги прикажува очекуваните англиски отсечени ознаки

UR (Општо)    105 да 110
ОБЦ100 да 105
ST          85 да 95
SC          75 да 80
Попреченост и други 65 да 70

Можеби ќе ве интересира и да го проверите Резултат на SSC ​​на Махараштра 2023 година

Заклучок

Бидејќи RSMSSB го објави резултатот REET Ниво 2 за 2023 година, учесниците кои успешно го завршија испитот можат да ги преземат следејќи ги упатствата дадени погоре. Еве го крајот на овој пост. Доколку имате други прашања, слободно оставете ги во коментарите.

Оставете коментар