Прифатна картичка RPSC болничар 2023 година Линк за преземање, датум, корисни детали

Според најновите ажурирања, Комисијата за јавна служба во Раџастан (RPSC) е подготвена да ја ослободи картичката за прием на болничар RPSC 2023 година денес, 7 февруари 2023 година. Врската ќе се активира на веб-страницата на комисијата и ќе пристапите до таа врска користејќи ја вашата ингеренциите за најава за да ја преземете потврдата за прием.

РПСЦ издаде известување „Адв. бр. 06/2022-23“ пред неколку недели во кој им наложија на заинтересираните кандидати од цела држава да поднесат апликации за работни места на болничар. Пристоен број пријавени се запишаа и се подготвуваат за претстојниот писмен испит.

Според официјалното соопштение, испитот ќе се спроведе на 10 февруари во бројни придружни тест центри низ државата. Поради тоа, комисијата го објави билетот за нега на болницата неколку дена пред датумот на испитот за секој да има доволно време да го преземе навреме.

Прифатна картичка на RPSC болничар, 2023 година

Врската за преземање на картичката за прием на RPSC Hospital Care Taker е поставена на веб-порталот на комисијата и сите аспиранти можат да пристапат до неа користејќи го нивниот ID за регистрација / ID и лозинка на ДЗС. Можете да ја проверите врската за преземање овде, како и објаснетата процедура за преземање на уверението за прием од веб-страницата.

RPSC објави дека ќе го спроведе прегледот PSC Hospital Care Taker 2023 на 10 февруари 2023 година. Во претстојниот петок, тој ќе се одржи во офлајн режим од 10:00 до 12:30 часот. За влез се потребни печатени копии од уверението за прием и лична карта.

Во официјалното известување е наведено и дека кандидатите ќе можат да влезат во испитната сала само 60 минути пред почетокот на полагањето. По тој момент на кандидатите нема да им биде дозволен влез во испитната сала.

Како резултат на тоа, печатена копија од билетот за сала мора да се однесе во испитниот центар на денот на тестирањето заедно со валидна лична карта 60 минути пред почетокот на испитот. Целта на овој процес на регрутирање е да се пополнат 55 позиции болнички негувател на крајот од процесот на селекција. Процесот на селекција се состои од писмен натпреварувачки испит кој носи 150 оценки и 150 прашања со повеќекратен избор.

Испит за полагање на болничка нега во Раџастан 2023 година

Спроводно тело        Комисија за јавна служба во Раџастан
Тип на испит     Тест за регрутирање
Режим на испит    Офлајн (писмен тест)
Датум на испит за полагач на болничка нега RPSC   10th февруари 2023
Работа локација      Било каде во државата Раџастан
Име на објавата        Болничар
Вкупно отворени работни места       55
Датум на издавање на картичката за прием во болничка нега RPSC     7th февруари 2023
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница     rpsc.rajasthan.gov.in

Како да ја преземете картичката за прием на болничар RPSC 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на болничар RPSC 2023 година

Само следете ги и извршете ги долунаведените инструкции за да го добиете вашиот билет за сала во формат PDF.

Чекор 1

Пред сè, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на Комисија за јавна служба во Раџастан.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската RPSC Hospital Care Taker Admit Card.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се ID на регистрација / ID на ДЗС и лозинка.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Добијте приемна картичка и картичката ќе се прикаже на уредот на екранот.

Чекор 6

Конечно, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот за билет за сала на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Прифатна картичка KMAT Керала 2023 година

Завршни зборови

Приемната картичка RPSC Hospital Care Toker 2023 мора да биде преземена и пренесена во печатена копија од кандидатите кои успешно се пријавиле за овој преглед за регрутирање. За да го постигнете тоа, следете ги упатствата дадени погоре. Еве го крајот на овој пост. Доколку имате други прашања во врска со овој испит, ве молиме споделете ги во коментарите.

Оставете коментар