RPSC RAS ​​Прифатна картичка 2023 Датум, врска, Датум на претходен испит, корисни детали

Според најновите вести од Раџастан, Комисијата за јавни услуги во Раџастан (RPSC) е подготвена да ја ослободи картичката за прием на RPSC RAS ​​2023 три дена пред денот на испитот. Испитот треба да се одржи на 01 октомври 2023 година. Откако ќе бидат ослободени, кандидатите треба да одат на веб-страницата на комисијата rpsc.rajasthan.gov.in за да ги проверат и да ги преземат своите уверенија за прием.

Има илјадници кандидати од целата држава Раџастан кои се подготвуваат за Комбинираниот натпреварувачки (прелиминарен) испит на државата Раџастан и подредената служба 2023 година. Тие се распрашуваат за билетот за испитната сала со голем интерес бидејќи датумот на испитот се приближува.

Најновото ажурирање поврзано со Административната служба во Раџастан (Прелимс) 2023 година е дека билетот за сала ќе се издава три дена пред денот на испитот преку веб-страницата на RPSC. Ќе биде поставена врска со која апликантите можат да ги преземат картичките за прием.

Прифатна картичка на RPSC RAS ​​2023 година

Врската за преземање картичка за прием на RPSC RAS ​​наскоро ќе биде достапна на веб-порталот на комисијата. Кандидатите можат да пристапат до таа врска користејќи детали за најавување. Овде ќе ги обезбедиме сите клучни детали за претстојниот преглед и ќе го научиме начинот на преземање картички за прием на RAS.

Испитувањето RPSC RAS ​​2023 е предвидено да се спроведе на 1 октомври 2023 година од 11 до 2 часот. Комисијата објави известување неодамна со кое го објави датумот на картичката за прием на административната служба во Раџастан и датумот на RPSC City Intimation. Според известувањето, врската за билети за сала RPSC RAS ​​ќе биде објавена три дена пред испитот, а врската за градска интимација ќе биде достапна на 24 септември 2023 година.

Испитот RPSC RAS ​​Prelims ќе се одржи во офлајн режим во бројни тест центри низ целата држава. Трудот ќе се состои од 150 MCQ составени од општо знаење и општа наука прашања. На кандидатот ќе му бидат дадени 180 минути да го пополни трудот. Акцијата за вработување ќе пополни 900 слободни работни места на различни работни места во државата.

Уверението за прием на кандидатот ќе содржи информации за центарот за прелиминарните испити и времето. По пристапот на врската, кандидатите ќе треба да ги внесат своите кориснички ID и лозинка за да можат да пристапат до нивната картичка за прием. Затоа, билетите за сала мора да се преземат однапред и да се однесат до центарот за тестирање во печатена форма.

Преглед на RPSC Раџастан за административна служба за вработување 2023 година

Спроводно тело            Комисија за јавна служба во Раџастан
Тип на испит            Тест за регрутирање
Режим на испит                 Писмен тест
RPSC RAS ​​Prelims Испит Датум        1st октомври 2023
Име на објавата             Објави од групата А и Б (Државни служби)
Вкупно слободни работни места         900
Работа локација        Било каде во државата Раџастан
RPSC RAS ​​Прифатна картичка 2023 Датум на издавање           28 2023 септември
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница          rpsc.rajasthan.gov.in

Како да преземете RPSC RAS ​​Admit Card 2023 година

Како да преземете RPSC RAS ​​Admit Card 2023 година

Следете ги чекорите за да ги проверите и преземете билетите за испитната сала.

Чекор 1

Пред сè, одете на официјалната веб-страница на комисијата. Кликнете/допрете на оваа врска rpsc.rajasthan.gov.in директно да ја посетите веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете го делот за најнови ажурирања и пронајдете ја врската RPSC RAS ​​Admit Card.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните ингеренциите како што се ID на апликацијата, датумот на раѓање и кодот Captcha.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и картичката за прием ќе се прикаже на екранот на уредот.

Чекор 6

На крајот, треба да ја притиснете опцијата за преземање за да го зачувате билетот за салата во PDF на вашиот уред и потоа да го испечатите за идна референца.

Имајте предвид дека е задолжително сите кандидати да ги преземат билетите за сала пред денот на испитот и да однесат отпечаток од документот во доделениот испитен центар. Заедниците за организирање на испитите нема да дозволат кандидатите да се појават на тестот без документот за влезница за сала.

Можеби исто така сакате да проверите Прифатна картичка на JK SET 2023 година

Заклучок

Три дена пред прелиминарниот испит, комисијата ќе ја објави RPSC RAS ​​Admit Card 2023 достапна на нејзината официјална веб-страница. Користејќи го методот опишан погоре, кандидатите можат да ги проверат и преземаат своите сертификати за прием. Ако имате дополнителни прашања во врска со тестот, ве молиме оставете коментар.

Оставете коментар