Преземи карта за прием Рук Јана Нахи 2022 година, датум на испит, важни детали

Според најновите вести, Државното отворено училиште во Мадја Прадеш (MPSOS) ја објави картичката за прием Рук Јана Нахи 2022 година на 6 декември 2022 година преку својата официјална веб-страница. Веб-страницата сега има врска за преземање на билетот за сала за студентите кои успешно се пријавиле на испитот.

Декемврискиот испит Рук Јана Нахи Јојана (RJNY) ќе се одржи од 15 декември 2022 година. Ќе се спроведува за учениците од 10-ти и 12-ти паралелки низ целата држава. Оваа шема има за цел да им помогне на оние кои паднале на 10-ти и 12-ти испити од табла.

Учениците кои се пријавиле да бидат дел од оваа Јојана добиваат две шанси да се појават на испитот. Исто така, имаат можност да ги дадат испитите во два дела или сите одеднаш. Масовен број студенти се појавуваат на овој отворен одбор испит секоја академска сесија.

Прифатна картичка Рук Јана Нахи 2022 година

Објавена е картичката за прием Рук Јана Нахи за 2022 година 10 и 12 одделение и е достапна на веб-порталот MPSOS. Студентот мора да ја посети веб-локацијата и да ги обезбеди неговите/нејзините акредитиви за најава за да може да пристапи до неа. За да ви олесниме, ќе ја обезбедиме врската за преземање и постапката за преземање на билетот за салата од веб-страницата.

Временската табела на Рук Јана Нахи 2022 година за декемврискиот испит сè уште не е објавена, но според извештаите, испитот може да започне на 15 декември 2022 година. Сите детали во врска со испитниот центар и датумот се отпечатени на картичките за прием на студентите.

На кандидатите им се препорачува да ги преземат своите картички и да носат печатена копија од нив во доделениот тест центар на секој ден на испит. Доколку студентот заборави да го понесе својот билет за сала или не го носи од која било друга причина, нема да му биде дозволено да го полага писмениот испит.

За време на испитот, кандидатите мора да ги следат упатствата на нивниот билет за сала и да ги исполнат сите барања поставени од одборот. Покрај препораката на одборот, треба да се спроведат и сите други документи.

Најдобри моменти од испитот на MPSOS Рук Јана Нахи Јојана од 2022 година

Спроводно тело            Државно отворено училиште во Мадја Прадеш (MPSOS)
Име на шемата          Рук Јана Нахи Јојана (RJNY)
Тип на испит       Испитување одбор
Режим на испит     Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на MPSOS RJNY      Се очекува да започне од 15 декември 2022 година
Локација         Мадја Прадеш
Класи       10 -ти и 12 -ти
MPSOS RNJY Датум на издавање на картичката за прием   6th декември 2022
Режим на ослободување             онлајн
Врска за официјална веб-страница                   mpsos.nic.in
mpsos.mponline.gov.in

Како да ја преземете картичката за прием Рук Јана Нахи 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием Рук Јана Нахи 2022 година

Следното упатство чекор-по-чекор ќе ви помогне да го преземете билетот за салата од веб-порталот на таблата. Затоа, следете ги и извршете ги упатствата дадени во чекорите за да ја добиете картичката во тврда форма.

Чекор 1

Пред сè, посетете ја веб-страницата на Државното отворено училиште во Мадја Прадеш. Кликнете/допрете на оваа врска МПСОС директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница на веб-страницата на одборот, тука најдете ја врската со картичката за прием во Рук Јана Нахи Јојана Дел-2 од декември 2022 година и кликнете/допрете на неа.

Чекор 3

На оваа нова страница, внесете ги потребните акредитиви како што се регистарскиот број, лозинката и датумот на раѓање.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и вашата картичка ќе се прикаже на екранот на уредот.

Чекор 5

На крајот, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за да можете да го однесете во испитниот центар кога е потребно.

Вие исто така може да сакате да проверите Прифатна картичка NMMS Западен Бенгал 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кога MPSOS ќе ја објави картичката за прием Рук Јана Нахи во декември 2022 година?

Картичката за прием е објавена на 6 декември 2022 година и можете да ја посетите веб-страницата MPSOS за да ја преземете вашата картичка.

Кој е датумот на испит за испитите за МП Отворено училиште класа 10 и 12?

Испитувањето ќе започне на 16 декември 2022 година и сите информации во врска со датумите, времето и центарот се испечатени на билетот во салата.

Завршни зборови

Следејќи ги претходните трендови, отворениот одбор ја издаде картичката за прием Ruk Jana Nahi 2022 неколку дена пред испитот за да ја набавите навреме. Следејќи ја постапката дадена погоре, можете да ја добиете вашата картичка за прием и да ја носите во доделениот центар за тестирање.

Оставете коментар