Излезена е картичката на SBI Clerk Prelims 2022 – Датум на испит, врска за преземање

Државната банка на Индија (SBI) ја издаде SBI Clerk Prelims Admit Card 2022 на 29 октомври 2022 година преку својата официјална веб-страница. Оние кои успешно ги поднеле апликациите сега можат да ја проверат и преземаат својата картичка со посета на веб-страницата.

Банката неодамна објави регрутирање на работни места за службеници / помлади соработници (Поддршка на клиенти и продажба) и гледајќи ја можноста, огромен број кандидати се регистрираа. Првата фаза од процесот на селекција е прелиминарниот испит кој ќе се спроведе во наредните денови.

Распоредот за полагање е веќе објавен и е достапен на официјалниот веб-портал. Според известувањето, испитот за службеник на SBI ќе се организира на 12 ноември, 19 ноември и 20 ноември 2022 година низ целата земја.

Прифатна картичка на SBI Clerk Prelims 2022 година

Картичката за прием на SBI 2022 година за работни места е објавена сега и е достапна на официјалната веб-страница. Ќе ги научите сите клучни детали поврзани со овој испит за вработување, вклучувајќи ја врската за преземање и постапката за преземање картичка од веб-локацијата.

Во неодамна објавеното известување, службениците на SBI јасно наведуваат дека испитниот труд ќе биде објективен тип и ќе содржи 100 прашања, секое може да даде по 1 оценка. Времетраењето ќе биде 1 час и има три дела во прашалникот.

Два дела ќе вклучуваат прашања од англискиот јазик, а вкупните оценки ќе бидат 65. Еден дел ќе биде за способност за расудување од 35 поени. На учесниците нема да им биде доделено дополнително време за испитот.

Успешниот кандидат ќе се квалификува за следниот круг од процесот на селекција кој е главен испит. Но, пред тоа апликантите мора да ја преземат картичката за прием на SBI и да ја однесат во доделената сала за испитување. Оние кои не ја носат картичката во тешка форма, нема да смеат да се појават на писмениот испит.

Определување на картичката за прием на SBI Clerk Prelims Exam 2022

Спроводно тело        Државна банка на Индија
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит        Офлајн (писмен испит)
SBI Службеник Испит датуми       12 ноември, 19 ноември и 20 ноември 2022 година
ЛокацијаИндија
Име на објавата          Службеник / помлади соработници (поддршка и продажба на клиенти)
Вкупно слободни работни места          5486
Службеник на SBI Датум на издавање на картичката за прием    29 2022 октомври
Режим на ослободување          онлајн
Врска за официјална веб-страница      sbi.co.in

Детали споменати на SBI Clerk Prelims Admit Card

Како што знаете, картата за сала/повикот добро позната како картичка за прием содржи многу значајни информации во врска со испитот и конкретен кандидат. Следниве детали се достапни на одредена картичка за прием.

 • Име на кандидат
 • Фотографија и потпис
 • Следен број
 • Категорија на кандидатот
 • ИД на апликација/Регистарски број
 • Татково име
 • Име на мајката
 • Дата на раѓање
 • Датум и време на испит
 • Код на испитниот центар
 • Име и адреса на испитниот центар
 • Време на испити
 • Време на известување
 • Клучни информации поврзани со испитот и протоколите за Ковид

Како да преземете SBI Clerk Prelims Admit Card 2022 година

Овде ќе презентираме чекор-по-чекор процедура за проверка и преземање на картичката од веб-страницата на банката. Затоа, следете ги упатствата дадени во чекорите за да ја добиете картичката во печатена форма.

Чекор 1

Прво, посетете го официјалниот веб-портал на Државната банка Индија. Кликнете/допрете на оваа врска наздаровје директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската SBI Clerk Prelims Admit Card 2022.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Сега на новата страница, внесете ги потребните акредитиви како што се Внесете регистарски број / број на рол, лозинка / DOB и Captcha код.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се и картичката ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање на екранот за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе сакате да проверите Прифатна картичка на чуварот на шумата Раџастан 2022 година

Последни мисли

Врската на SBI Clerk Prelims Admit Card 2022 е активирана и е достапна на веб-страницата. Значи, преземете ја вашата картичка и земете печатена копија од неа за да можете да ја носите во салата за испити. Тоа е сè за овој пост, слободно поставувајте какви било прашања користејќи го полето за коментари.

Оставете коментар