SIDBI Grade A Admit Card 2023 Датум на издавање, линк за преземање, значајни детали

Според најновите случувања, Банката за развој на малите индустрии на Индија (SIDBI) е подготвена да ја издаде долгоочекуваната картичка за прием SIDBI Grade A 2023 во следните неколку часа. Истиот ќе биде објавен преку официјалната веб-страница на организацијата каде наскоро ќе се активира врска.

Организацијата издаде известување пред неколку недели со барање за апликации за работни места за помошник менаџер (одделение-А). Огромен број заинтересирани аспиранти се пријавија за време на излогот и со нетрпение го чекаат пуштањето на влезницата во салата.

СИДБИ ќе го спроведе писмениот испит на 28 јануари 2023 година (сабота) како што беше најавено претходно. Сите други информации во врска со испитот ќе бидат испечатени на уверението за прием кој го вклучува центарот, адресата на местото на одржување, времето и времето за известување.

Приемна картичка на SIDBI од оценка А 2023 година

Испитот за регрутирање на SIDBI одделение А 2023 година ќе се одржи следната недела во сабота на 28 јануари 2023 година. Кандидатите кои успешно ќе се пријават го бараат повикот на дневна основа. Според последните вести, ќе биде пуштена една недела пред прегледот што значи во следните неколку дена. Овде можете да ги проверите сите важни детали за испитот, врската за преземање картичка за прием на SIDBI степен А и начинот на преземање од веб-локацијата.

Преземањето на билетот за сала и носењето печатена копија до доделениот испитен центар е од суштинско значење. На полагањето ќе им биде дозволено да се појават само оние кои ќе ја понесат картичката во сала. Процесот на селекција на помошник-менаџер Оценка А вклучува писмен тест и интервју.

На крајот од процесот на селекција ќе бидат пополнети вкупно 100 работни места. Аспирантот мора да одговара на критериумите за полагање за да може да размисли за работата. Резултатот од писмениот испит се очекува да биде издаден во рок од еден месец по испитниот ден.

Најдобри моменти од приемната картичка на SIDBI Оценка А испит 2023 година

Спроводно тело      Банка за развој на мали индустрии во Индија
Тип на испит       Тест за регрутирање
Режим на испит      Онлајн (писмен тест)
SIDBI Оценка А Испит датум     28 јануари 2023
Работа локација   Секаде во Индија
Име на објавата      Помошник менаџер (Одделение А)
Вкупно слободни работни места    100
SIDBI Оценка А Датум на издавање на картичката за прием      Се очекува да биде објавен една недела пред датумот на испитот
Режим на ослободување     онлајн
Врска за официјална веб-страница      сидби.ин

Шема за испит на SIDBI одделение А

предмет              Вкупен број на прашања и оценки време
Англиски јазик                30 MCQ од 30 марки 20 минути
GK         50 MCQ од 50 марки30 минути
Способност за расудување  40 MCQ од 60 марки 40 минути
2 есеи за финансиски / банкарски / економски и социјални прашања во Индија (по 20 оценки)
1 Пишување деловни писма (10 оценки)
3 прашања од 50 поени1 час
Квантитативна способност40 MCQ од 60 марки  30 минути
Вкупно163 Прашања од 250 оценки   3 часа

Како да преземете SIDBI Grade A Admit Card 2023

Како да преземете SIDBI Grade A Admit Card 2023

Единствениот начин да ја добиете картичката за прием е со посета на веб-порталот и да ја преземете, следете ја постапката чекор-по-чекор дадена подолу.

Чекор 1

Прво на сите, одете на официјалната веб-страница на СИДБИ.

Чекор 2

На почетната страница, одете низ најновото известување и пронајдете ја врската за приемна картичка од одделение А.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на неа за да ја отворите врската.

Чекор 4

Овде внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број и лозинка.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Најави се и писмото за повикот ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за да можете да го користите документот на денот на испитот.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Главна влезна картичка на JEE 2023 година

Завршни зборови

Приемната картичка SIDBI Grade A 2023 ќе биде објавена наскоро и ќе биде достапна на официјалниот веб-портал на организацијата. Кандидатите можат да ја проверат и преземаат од веб-страницата користејќи го горенаведениот метод. Доколку имате други прашања поврзани со објавата, слободно споделете ги во делот за коментари.

Оставете коментар