TANCET 2024 Датум на издавање на картичката за прием, врска, датум на испит, корисни детали

Според најновите ажурирања, Универзитетот Ана ја објави толку очекуваната картичка за прием TANCET 2024 денес (21 февруари 2024 година) преку својата веб-страница. Сите кандидати кои успешно ги завршија регистрациите за претстојниот Заеднички тест за влез во Тамил Наду (TANCET) 2024 година, сега можат да се упатат на веб-страницата за да ги проверат и преземаат билетите за испитната сала.

Илјадници кандидати од целата држава Тамил Наду поднесоа апликации за да бидат дел од тестот за прием. Процесот на регистрација на TANCET 2024 заврши пред неколку недели, а органите на Универзитетот Ана сега ги издаде билетите за салата преку Интернет на tancet.annauniv.edu.

Универзитетот им наложи на пријавените кандидати да ја посетат веб-страницата и да ја користат дадената врска за да ги видат сертификатите за прием. Врската ќе остане активна до денот на испитот и е достапна преку деталите за најавување.

TANCET 2024 Датум на приемна картичка и најнови ажурирања

Врската за приемна картичка TANCET 2024 сега е активна на официјалната веб-страница бидејќи Универзитетот Ана ги објави денеска во 3:30 часот. Кандидатите можат да ја користат врската за да ги погледнат и преземаат своите билети за сала во PDF форма. Овде можете да ја проверите целосната процедура за преземање на потврдите за прием заедно со други значајни детали за приемниот испит.

Универзитетот Ана ќе го спроведе испитот TANCET 2024 на 9 март 2024 година во бројни тест центри во 40 градови низ државата Тамил Наду. Приемниот испит е предвидено да се одвива во две смени. Испитот TANCET MCA е закажан од 10:00 до 12:00 часот, додека TANCET MBA испитот ќе се одржи од 2:30 до 4:30 часот.

Тестот за прием на државно ниво ќе се спроведе за кандидатите кои бараат прием во програмите за диплома за МБА и МЦА за академската 2024-2025 година. Овие програми се нудат низ повеќе образовни институции во Тамил Наду, вклучително и универзитетски одделенија, конститутивни колеџи на Универзитетот Ана и Универзитетот Анамалаи, владини и владини колеџи (колеџи за инженерство, уметност и наука), како и колеџи за самофинансирање (инженерство, Уметнички и научни колеџи, вклучително и самостојни институции).

Бидејќи билетот за салата TANCET е објавен на веб-страницата, кандидатите треба да ги проверат информациите достапни на нив и да се уверат дека секој детал е точен. Доколку има грешки во деталите поврзани со кандидатот, можете да се јавите во пултот за помош. Информациите за пултот за помош се достапни во делот за на веб-страницата.

Заеднички тест за влез во Тамил Наду (TANCET) 2024 година Преглед на картичка за прием

Спроводно тело              Ана универзитет
Тип на испит                         Приемен испит
Режим на испит                       Офлајн (писмен испит)
Датум на испит TANCET         9 Март 2024
Цел на испитот      Прием на различни MCA и MBA курсеви
Курсеви понудени                              MCA, MBA, M.Tech, ME, M.Arch и M.Plan
Локација                            Државата Тамил Наду
Датум на издавање на картичката за прием на TANCET 2024 година                    21 Февруари 2024
Режим на ослободување                  онлајн
Официјална веб-страница                tancet.annauniv.edu

Како да ја преземете картичката за прием TANCET 2024 преку Интернет

Како да ја преземете картичката за прием TANCET 2024 преку Интернет

Еве како кандидатите ги проверуваат и преземаат билетите за испитната сала.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на tancet.annauniv.edu.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги новите објави и пронајдете ја врската за преземање TANCET 2024 Admit Card.

Чекор 3

Откако ќе ја пронајдете врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Сега внесете ги сите потребни ингеренции за најавување, како што се ИД на е-пошта, лозинка и код за Captcha.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и сертификатот за прием ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот за билет за сала на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да можете да го однесете документот до испитниот центар.

Ве молиме имајте предвид дека е задолжително да се донесе физичка копија од картичката за прием. Неопходно е сите кандидати да ги преземат своите билети за сала пред датумот на испитот и да ја претстават печатената верзија во назначениот центар за тестирање. Без влезницата за сала, на кандидатите нема да им биде дозволено да седат на испит.

Можеби ќе ве интересира да проверите Бихар СТЕТ Приемна картичка 2024 година

Заклучок

Приемната картичка TANCET 2024 ја објави Универзитетот Ана на веб-страницата и можете лесно да ја преземете следејќи ги упатствата во објавата. Само проверете ги деталите достапни на него и преземете го ако сите информации се точни пред денот на испитот.

Оставете коментар