Објаснет тренд на филтерот за предвидување на смртта на TikTok AI: Како да го користите?

Можеби се прашувате за новиот филтер за предвидување на смртта со вештачка интелигенција на TikTok како што беше во трендовите на платформата за споделување видео во последните неколку недели. Ќе разговараме за сите детали за овој вирусен тренд и ќе ви кажеме како можете да го искористите.

Одвреме-навреме, трендовите на TikTok создаваат многу врева на социјалните мрежи. Овој пат, новиот филтер за вештачка интелигенција ги натера луѓето да прават луди работи. Можеби веќе сте виделе многу видеа поврзани со овој тренд на оваа платформа со креативни натписи.

За многу луѓе, овој тренд е застрашувачки бидејќи предвидува како ќе умрете. Оваа платформа за споделување видео е добро позната по тоа што е дом на смешни, бизарни и контроверзни трендови како што се Заклучен тренд на TikTok, Емоџи актерски предизвик, Зомби во Кина, и разни други.

Што е TikTok AI филтер за предвидување смрт

Трендовите на филтерот со вештачка интелигенција TikTok беа во центарот на вниманието во последните недели, некои од нив добија огромен одговор како што е случајот со новиот вирусен тренд на филтерот за предвидување смрт со вештачка интелигенција на TikTok. Веќе има акумулирано милиони прегледи и сè уште е еден од омилените филтри за користење.

Креаторите на содржината го користат филтерот за зелен екран со вештачка интелигенција и ја ставаат „мојата смрт“ за да бидат сведоци на какви слики се појавуваат како дел од оваа чудна мода. Некои од резултатите се многу интересни бидејќи сликите изгледаат многу страшно и затоа изгледа дека сите зборуваат за тоа.

Слика од екранот на TikTok AI филтер за предвидување смрт

Со позитивен одговор, секогаш има неколку негативни критичари, истото важи и за овој концепт, како и за луѓето кои не им се допаѓаат. Модата имплементирана во видеата е онаа каде што корисниците внесуваат случајни зборови или фрази, како името на нивните љубовници или нивниот роденден, за да видат каква слика претставува вештачката интелигенција.

Сосема е сличен на трендот на судниот ден на вештачката интелигенција од пред некое време и предвидува смрт на корисникот. Откако ќе ставите нешто во писмена форма, тогаш вештачката интелигенција прави уметност од предвидување на смртта на една личност. Исплаши некои гледачи, така што не е за меко срце.

Како да се користи филтерот за предвидување смрт на TikTok AI

Ако сте заинтересирани да го извршите филтерот и да учествувате во трендот, тогаш следете ги инструкциите подолу. Запомнете дека ова не е специфичен филтер бидејќи креаторите го користат филтерот за зелен екран со вештачка интелигенција достапен на апликацијата TikTok.

  • Стартувајте ја апликацијата на вашиот уред
  • Одете во делот за филтри достапен во менито за поставки
  • Откако ќе го примените, изберете слика за себе или нешто друго и напишете ја мојата смрт
  • Сега прикријте го во уметнички дизајн користејќи го филтерот за вештачка интелигенција
  • Конечно, споделете го со вашите пријатели на TikTok

Тој е во тренд под повеќе хаштагови како што се #MyDeathPrediction и #AIDeathPredictor. Во случај да не ви се допаѓа концептот и да мислите дека е штетен, само пријавете ги видеата што ги гледате на платформата. Опцијата за извештај е достапна на страната на секое видео. Само притиснете ги трите точки достапни во долниот десен агол за да ја користите опцијата.  

Можеби ќе ве интересира да читате Тренд на зелен екран со вештачка интелигенција TikTok

Завршни зборови

Трендовите на TikTok обично добиваат измешани реакции и создаваат контроверзии, слично на филтерот за предвидување на смртта со вештачка интелигенција на TikTok, кој напаѓа од некои гледачи, а позитивно од други. Тоа е сè за оваа објава и ако имате други прашања, тогаш споделете ги во делот за коментари.

Оставете коментар