Приемна картичка TISSNET 2023 Линк за преземање, информации за испитот, значајни детали

Според најновите извештаи, Институтот за општествени науки Тата (TISS) е подготвен да ја издаде картичката за прием TISSNET 2023 преку својата официјална веб-страница денес. Сите кандидати кои успешно поднеле апликации за да бидат дел од дискот за прием можат да пристапат до нивните сертификати за прием со упатување до веб-порталот штом ќе бидат објавени.

Овогодинешниот Национален тест за прием на Институтот за општествени науки Тата (TISSNET) 2023 година е планиран да се спроведе на 25 февруари 2023 година, според официјалното известување. Ќе се спроведе во бројни тест центри низ целата земја во онлајн режим.

TISS побара од аспирантите да поднесат апликации за да се појават на овој приемен испит за различни постдипломски курсеви. Милиони кандидати од целата земја ги завршија уписите и се подготвуваат за испитот што ќе биде прва фаза од процесот на селекција.

Приемна картичка TISSNET 2023 година

Врската за приемна картичка TISSNET 2023 ќе се активира денес и ќе биде достапна на веб-страницата на TISS денес. Користејќи ги акредитивите за најавување, ИД и лозинка за е-пошта, кандидатите можат да пристапат до врската за билети за сала. Ќе ја обезбедиме врската за преземање заедно со сите други важни детали во врска со испитот TISSNET 2023 година.

Тестот за прием на TISSNET ќе се одржи на 25 февруари 2023 година помеѓу 2:00 и 3:40 часот. Објективен испит со повеќе избори ќе се спроведе на компјутер. Ќе има 100 објективни прашања. Неточно одговарање на прашање нема да резултира со негативна оценка.

Оние кандидати кои ќе ја поминат фазата 1 од процесот на селекција ќе имаат право да учествуваат во Фаза 2 која вклучува Програмски тест за способност (TISSPAT) и Лично интервју на Интернет (OPI). Покрај нивните резултати од TISSNET 2023, апликантите исто така ќе влезат во потесниот избор врз основа на односот на бројот на места објавени за секој курс.

Со помош на овој приемен испит, институтот нуди прием во 57 магистерски програми. На билетот за сала TISSNET, ќе ги најдете името на курсот, индивидуалното име и бројот на списокот, како и адресата и локацијата на испитниот центар заедно со некои други клучни детали.

За кандидатите е задолжително да преземат билет за сала и да носат печатена копија до тест центарот. Доколку на денот на полагањето не се донесе уписна карта и доказ за идентификација, испитаникот нема да смее да седне на испит.

Национален тест за влез во Институтот Тата за 2023 година

Спроведено од        Институт за општествени науки Тата (ТИСС)
Име на испит           Национален влезен тест на Институтот за општествени науки Тата (TISSNET)
Тип на испит         Тест за прием
Режим на испит Тест заснован на компјутер
TISSNET 2023 Датум на испит   25th февруари 2023
Цел на тестотПрием во PG курсеви
Процес на селекцијаCBT, програмски тест за способност (TISSPAT) и онлајн лично интервју (OPI)
Локација        Различни центри низ Индија
Датум на издавање на картичката за прием на TISSNET 16th февруари 2023
Режим на ослободувањеонлајн
Врска за официјална веб-страница           tiss.edu

Како да преземете TISSNET Admit Card 2023

Како да преземете TISSNET Admit Card 2023

За да ја преземете картичката за прием TISSNET 2023 следете ги упатствата дадени во чекорите.

Чекор 1

За да започнете, одете на официјалната веб-страница на институтот. Кликнете/допрете ја оваа врска TISS директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на порталот, проверете ги новите објави и пронајдете ја врската TISSNET admit card 2023.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Ќе бидете упатени до страницата за најавување TISSNET, тука внесете ги ингеренциите за најавување, како што се Внесете го вашиот ID на е-пошта, лозинка и Captcha код.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Најави се за да пристапите до сертификатот за прием и тој ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Преземете го документот со притискање на копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред и потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби ќе ве интересира да проверите Билет за сала МАХА ТАИТ 2023 година

Завршни зборови

На веб-страницата на институтот има врска за преземање на картичката за прием на TISSNET 2023. Можете да ја посетите страницата користејќи ја врската дадена погоре и потоа да ја преземете вашата влезница за сала следејќи ги тамошните упатства. Ова го завршува објавата, слободно споделете ги вашите размислувања во коментарите.

Оставете коментар