TISSNET Резултат 2023 Линк за преземање, Како да се провери, Значајни детали

Според најновите ажурирања, Институтот за општествени науки Тата (TISS) го објави резултатот TISSNET 2023 година на 23 март 2023 година преку својата веб-страница. Сите апликанти кои учествуваа во Националниот тест за влез (NET) сега можат да се упатат на веб-страницата на институтот и да ги проверат своите картички со резултати користејќи ги нивните ингеренциите за најавување.

Националниот приемен тест на Институтот за општествени науки Тата (TISSNET) 2023 година требаше да се спроведе на 25 февруари 2023 година. Беше спроведен во онлајн режим во бројни тест центри низ целата земја.

Од ТИСС бараа кандидатите да ги поднесат своите апликации за да се појават на приемниот испит за различни постдипломски курсеви. Пријавувањето го завршија илјадници кандидати од целата земја, кои тогаш сега учествуваа на испитот што е почетна фаза од процесот на селекција.

Детали за TISSNET Резултат од 2023 година

Резултатот од TISSNET 2023 е излезен сега и достапен на официјалниот веб-портал на институтот. Обезбедена е врска за пристап до бодовите и кандидатите можат да пристапат до таа врска со внесување на нивните детали за најавување. Овде ќе ја најдете врската за преземање заедно со методот за проверка на резултатот што ќе ви помогне да ја преземете картичката за резултати од веб-страницата.

Овој приемен испит им овозможува на студентите да добијат влез во 57 магистерски програми понудени од институтот. Покрај името на курсот, поединечното име и бројот на списокот, ќе најдете и информации за исклучувањето и упатствата во врска со следните чекори на картата за резултати TISSNET.

Тестот за прием на TISSNET се одржа на 25 февруари 2023 година помеѓу 2:00 и 3:40 часот. На компјутер беше спроведен објективен испит со повеќе избори, кој се состоеше од 100 објективни прашања. Беше забележано дека погрешното одговарање на прашање не резултирало со негативна оценка.

Кандидатите ќе бидат избрани за конечниот процес на селекција за прием врз основа на нивните оценки на TISSNET Score Card. Овој процес ќе вклучи TISSNET Cut Off, кој ќе определи дали кандидатите се избрани за понатамошни кругови или не. Доколку кандидатот ги постигне саканите оценки, ќе му биде дозволено да продолжи понатаму со Процесот на селекција на TISSNET.

Национален приемен тест на Институтот Тата од 2023 година и најважни резултати

Името на организацијата                        Институт за општествени науки Тата (ТИСС)
Име на испит                      Национален влезен тест на Институтот за општествени науки Тата (TISSNET)
Тип на испит        Тест за прием
Режим на испит       Тест заснован на компјутер
TISSNET 2023 Датум на испит             25th февруари 2023
Цел на тестот        Прием во PG курсеви
Процес на селекција            CBT, програмски тест за способност (TISSPAT) и онлајн лично интервју (OPI)
Локација             Различни центри низ Индија
Датум на објавување на резултатот TISSNET      23rd март 2023
Режим на ослободување  онлајн
Врска за официјална веб-страница                     tiss.edu

Како да го проверите резултатот од TISSNET 2023 година

Како да го проверите резултатот од TISSNET 2023 година

Еве како кандидатите можат да го проверат резултатот и да ги преземат своите бодови од веб-страницата.

Чекор 1

Прво, кандидатите треба да ја посетат официјалната веб-страница на Институтот за општествени науки Тата TISS.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја врската TISS NET 2023 Result и кликнете/допрете на неа за да продолжите понатаму.

Чекор 3

Сега на екранот ќе се појави страница за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви за најавување, како што се Идентификација на е-пошта, лозинка и код за Captcha.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето за најавување и на вашиот екран ќе се прикаже картата за резултати.

Чекор 5

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да го проверите Бихар одбор 12-ти резултат 2023 година

Завршни зборови

Резултатот од TISSNET 2023 е објавен на веб-страницата на TISS, па ако го полагавте овој приемен испит, треба да можете да ја дознаете вашата судбина и да ја преземете вашата бодовна карта следејќи ги чекорите опишани погоре. Нашите најдобри желби до вас за резултатите од вашиот испит и се надеваме дека овој напис ви ги обезбеди потребните информации.

Оставете коментар