Билет за TS Inter Hall 2023 Преземете PDF, детали за главниот испит, фини поени

Имаме некои значајни вести да споделиме за Средниот јавен испит (IPE), државата Телангана. Државниот одбор за средно образование во Телангана (TSBIE) го издаде билетот TS Inter Hall 2023 денес на 13 март 2023 година и тој е достапен онлајн на веб-страницата на одборот.

Секоја академска година огромен број студенти се појавуваат на меѓуиспитот за ТС што го спроведува TSBIE од целата држава. Сите пријавени кандидати за овогодинешниот испит сега можат да ги преземат своите билети за испитна сала бидејќи се ближи датумот за започнување, утврден за првата година и втората година.

Одборот ги советуваше пријавените кандидати да ги преземат своите картички за прием со посета на веб-страницата навреме за да се избегне метежот во последен момент. Достапноста на билетите за сала во печатена форма ќе се проверува на влезот на секој поврзан тест центар низ целата држава.

Детали за билет за сала TS Inter 2023 Manabadi

Линкот за преземање билети за меѓу сала Манабади 2023 година е активиран на веб-страницата TSBIE. Сите оние кои ја завршиле регистрацијата сега можат да преземат билет за TS inter hall прва и втора година со упатување на веб-страницата. За да го олесниме купувањето билети, ќе ја обезбедиме врската со картичката за прием и ќе го објасниме начинот за нивно преземање.

Испитот TSBIE IPE 2023 1 и 2 година ќе се одржи почнувајќи од 15 март 2023 година и ќе биде завршен на 04 април 2023 година. Јавниот испит ќе се спроведе во две сесии една наутро од 09:00 до 12:00 часот а другиот попладне од 02:00 до 05:00 часот.

Билетот за средна сала TS ќе ги содржи сите основни информации за одреден кандидат, како што се пропишаниот број, регистарски број, име, татковско име, итн. насоки.

Затоа, сите приватни и редовни студенти запишани во таблата треба да ги набават билетите и да земат печатен примерок за да ги однесат до испитниот центар. Никој нема да смее да учествува на испитот без овој документ бидејќи тој е задолжителен документ што секој студент треба да го поседува.

Покрај тоа, од студентите ќе се очекува да ги следат сите СОП во врска со пандемијата COVID-19 и тие мора да разберат дека нема да бидат дозволени електронски уреди во салата за испитување. За да се пријави и да го напише испитот, секој поединец мора навреме да пристигне во соодветниот испитен центар.

Клучни моменти на Манабади од 2023 година

Име на табла           Телангана Државниот одбор за средно образование
Тип на испит               Годишен преглед
Режим на испит         Офлајн (писмен испит)
Име на испит        Среден јавен испит (IPE 2023)
Академска сесија     2023-2023
Локација     држава Телангана
Вклучени часови            Интер 1 година (јуниор) и втора година (постари)
Датум на испит за TS Inter            Од 15 март до 4 април 2023 година
Датум на издавање на билетот на TS Inter Hall       13th март 2023
Режим на ослободување       онлајн
Официјална веб-страница        tsbie.cgg.gov.in

Како да преземете билет за TS Inter Hall 2023

Како да преземете билет за TS Inter Hall 2023

Значи, еве како можете да преземете билет за средна сала Манабади 2023 од веб-страницата.

Чекор 1

Сите студенти прво треба да ја посетат официјалната веб-страница на Државниот одбор за средно образование во Телангана TSBIE.

Чекор 2

Потоа, на почетната страница, проверете ги Новите соопштенија поставени на веб-локацијата и пронајдете ја врската TS Inter Hall Ticket.

Чекор 3

Кога ќе ја видите врската, кликнете/допрете на неа за да ја отворите.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се Број на билет во Интер сала, датум на раѓање и код за капча.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Get Hall Ticket и ќе се појави на екранот на уредот.

Чекор 6

За да го зачувате документот PDF на вашиот уред, кликнете/допрете го копчето Преземи и потоа направете отпечаток за да можете да го носите со себе на денот на испитот.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Прифатна картичка за помошник за сметки на JKSSB 2023 година

Завршни зборови

TS Inter Hall Ticket 2023 (IPE) сега е достапен на веб-страницата на одборот за испитување и може да се набави со методот споменат погоре. Доколку имате други прашања во врска со овој академски испит, ве молиме споделете ги во коментарите.

Оставете коментар