Датум на приемна картичка UGC NET 2023 година, врска за преземање, како да се провери, корисни ажурирања

Според најновите случувања, Националната агенција за тестирање (NTA) го издаде упатството за информирање на градот UGC NET во декември 2023 година за претстојната Комисија за грантови за универзитети - Национален тест за подобност (UGC NET) 2023 година. НТА ќе ја објави картичката за прием UGC NET 2023 година следната а исто така ќе биде достапен онлајн на веб-локацијата на ugcnet.nta.nic.in. Регистрираниот кандидат сега може да ги провери ливчињата со информации за градот и картичките за прием еднаш издадени од НТА.

UGC NET е национален испит организиран од НТА низ целата земја. Тоа се случува секоја година и е за оние кои сакаат да добијат помлади истражувачки стипендии или сертификати за да станат предавач / доцент. На секоја сесија на овој преглед учествуваат огромен број аспиранти.

Испитот UGC-NET декември 2023 година е предвидено да се одржи од 6 декември до 14 декември 2023 година во стотици назначени тест центри низ целата земја. Списоците за информирање на градот за испит се објавени на веб-страницата и следниот потег ќе биде ослободување на билетите за испитната сала.

UGC NET Прифатна картичка 2023 Датум и најнови ажурирања

NTA е подготвено наскоро да ја објави врската за преземање UGC NET Admit Card 2023 на својата официјална веб-страница. Врската се очекува да биде објавена наскоро во секое време, бидејќи секогаш се издава неколку дена пред денот на испитот кој започнува на 6 декември. Проверете ја врската на веб-страницата заедно со другите главни информации поврзани со испитот за подобност на UGC NET.

Според официјалното известување, испитот UGC NET декември 2023 година ќе се спроведе на 6, 7, 8, 11, 12, 13 и 14 декември 2023 година. Целта на тестот е да се оцени подобноста на индиските државјани за позиции како што се „Асистент професор“ и „Помлад стипендија за истражување (JRF) и доцент“.

Испитот UGC NET декември ќе трае 3 часа и ќе има две смени од 9 до 12 часот и од 3 до 6 часот. Во трудовите за асистент и JRF, има вкупно 150 прашања со повеќекратен избор на кои кандидатите треба да одговорат во даденото време. Испитот се спроведува во режим на компјутерски базиран тест (CBT).

Сертификатот за подобност за доценти добиен преку UGC-NET останува валиден во текот на животот. Од друга страна, писмото за награда UGC-NET JRF има важност за период од четири години почнувајќи од датумот на издавање.

Комисија за универзитетски грантови Национален тест за подобност декември 2023 година Преглед на приемна картичка

Спроводно тело            Националната агенција за тестирање
Тип на испит                        Тест за подобност
Режим на испит                      Тест заснован на компјутер (CBT)
Цел на тестот        Проценка на подобноста за позиции за асистент и помлад истражувачки стипендија
CSIR UGC NET испит 2023 Датум                  6 декември до 14 декември 2023 година
Датум на објавување на ливчето за испитување на градот                   1 2023 декември
Датум на издавање на UGC NET Прифатна картичка 2023 година                Наскоро ќе биде објавено
Режим на ослободување                 онлајн
Официјална веб-страница     ugcnet.nta.nic.in

Како да преземете картичка за прием UGC NET 2023 година

Како да преземете картичка за прием UGC NET 2023 година

Еве како кандидатот може да го преземе својот билет за сала користејќи ја дадената врска откако ќе биде објавен.

Чекор 1

За почеток, кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на Националната агенција за тестирање ugcnet.nta.nic.in.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новоиздадените известувања и пронајдете ја врската UGC NET Admit Card 2023.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа ќе бидете упатени до страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви како што се ID на апликација, датум на раѓање и безбедносен пин.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на уредот на екранот.

Чекор 6

На крајот, кликнете/допрете ја опцијата Преземи за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Забележете дека носењето печатена копија од билетот за сала е задолжително за да бидете сигурни дека ќе го полагате испитот. Без влезницата за сала нема да можете да влезете во пропишаниот центар за тестирање.

Можеби ќе ве интересира да проверите Прифатна картичка за диригент на HRTC 2023 година

Заклучок

UGC NET Admit Card 2023 ќе биде достапна наскоро за преземање на официјалната веб-страница. Регистрираните кандидати можат да ги проверат своите сертификати за прием и да ги преземат од веб-страницата користејќи го методот наведен погоре кога ќе бидат објавени.

Оставете коментар