Прифатна картичка за помошник секретар на UKPSC 2023 година Преземете PDF, важни детали за испитот

Комисијата за јавни услуги во Утараханд (UKPSC) ја издаде картичката за прием на помошник секретар на UKPSC 2023 преку нејзиниот официјален веб-портал. Кандидатите кои успешно успеале да поднесат апликации можат да пристапат до билетот за сала со посета на веб-страницата и пристап до врската.

Голем број аспиранти се пријавиле да се појават на писменото тестирање кое ќе се спроведе на 7 и 8 февруари 2023 година, како што соопшти комисијата. Ќе се одржи во многу центри за тестирање во 13 окружни центри низ државата Утараханд.

Неопходно е да се извади отпечаток од приемната картичка и да се однесе до испитниот центар бидејќи содржи значајни детали поврзани со одреден кандидат и испитот. Кандидатите можат да пристапат до нивната картичка за прием на UKPSC користејќи го нивниот број на апликација и датумот на раѓање.

Прифатна картичка за помошник секретар на UKPSC 2023 година

Според најновите случувања, картичката за прием на помошник секретар во Утараханд е објавена на 23 јануари 2023 година и е достапна на веб-страницата на комисијата. Врската за преземање ќе ја научите во овој пост заедно со сите клучни детали поврзани со испитувањето.

За време на акцијата за регрутирање, ќе бидат пополнети 15 слободни места, вклучувајќи 13 слободни места за помошници матичари во Одделот за високо образование и 2 слободни места за помошници матичари во Одделот за образование на санскрит.

Регрутирањето ќе се врши врз основа на процесот на селекција кој се состои од различни фази. Првата фаза е прелиминарниот испит кој ќе се спроведе на 7 и 8 февруари. Потоа, оние кои се квалификуваат ќе поминат низ фазата на главниот испит и интервјуто подоцна.

Кандидатите имаат три часа да го завршат прелиминарниот испит, кој се состои само од прашања со повеќекратен избор. Испитот е поделен на три сесии.

Во втората сесија Општа студија, која ќе се одржи на 7 февруари, времето ќе биде од 2:00 до 5:00 часот. Последна, но не и најмалку важна е седницата за финансиски правила и канцелариска процедура, која започнува во 9:00 часот, а завршува во 12:00 часот.

Кандидатите треба да ги донесат отпечатоците од приемната картичка во испитната сала. Нема да смеат да полагаат доколку картичката не ја понесат во доделениот испитен центар.

Клучни моменти на приемната картичка на UKPSC за помошник матичар 2023 година

Спроводно тело        Комисија за јавна служба во Утараханд
Тип на испит        Тест за регрутирање (прелиминарен)
Режим на испит    Надвор од мрежа
Датум на испит за асистент секретар на UKPSC   07 и 08 февруари 2023 година
Име на објавата     Помошник регистратор
Вкупно слободни работни места     15
Работа локација       Било каде во државата Утараханд
Датум на објавување на помошник секретар на UKPSC     23 јануари 2023
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница       ukpsc.gov.in

Како да ја преземете картичката за прием на помошник секретар на UKPSC 2023 година

Како да ја преземете картичката за прием на помошник секретар на UKPSC 2023 година

Еве чекор-по-чекор процедура за да ве водиме да го преземете билетот за салата од веб-страницата. Само следете ги инструкциите за да го стекнете вашиот сертификат за прием во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на UKPSC.

Чекор 2

На почетната страница, проверете ги новите известувања и пронајдете ја врската за преземање картичка за приемна картичка за помошник на UKPSC.

Чекор 3

Сега кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Потоа внесете ги потребните акредитиви за пристап, како што се ID на е-пошта или број на мобилниот телефон, лозинка и безбедносен клуч.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Испрати и билетот за салата ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете ја опцијата за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа отпечатете го за идна референца.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Приемна картичка на SIDBI од оценка А 2023 година

Завршни зборови

Приемната картичка за помошник секретар на UKPSC 2023 мора да биде преземена и пренесена во печатена копија од оние кои успешно се регистрирале за овој испит за регрутирање. Толку за овој пост, доколку имате други прашања во врска со испитот, споделете ги преку коментари.

Оставете коментар