Датум на приемна картичка UKPSC RO ARO 2023 година, врска за преземање, датум на испит, корисни детали

Според најновите вести од Утаракханд, Комисијата за јавни услуги на Утараханд (UKPSC) ја издаде картичката за прием на UKPSC RO ARO 2023 на својата веб-страница денес. Сите апликанти кои се дел од оваа акција за вработување RO (Офицер за преглед) и ARO (помошник референт за преглед) треба да ја посетат веб-страницата на комисијата за да ги проверат и преземаат билетите за испитната сала.

Оние кои го завршиле процесот на аплицирање за овие работни места можат да го добијат својот сертификат за прием користејќи го даденото кое може да се најави со нивните ингеренции. По завршувањето на процесот на пријавување, кандидатите со нетрпение очекуваа издавање на карти за прием со кои ќе се потврди дека се повикани на испит.

Комисијата ќе ја започне акцијата за регрутирање со писмен тест кој ќе се спроведе на 17 декември 2023 година. Важни информации поврзани со испитот се дадени на билетот за испитната сала, вклучувајќи го времето за испит, датумот, адресата и конкретни информации за секој кандидат.

UKPSC RO ARO Прифатна картичка 2023 Датум и важни детали

Според најновото известување на UKPSC RO ARO, врската со картичката за прием е објавена на веб-порталот на psc.uk.gov.in. Регистрираните кандидати можат да ги набават билетите за салата само преку Интернет со пристап до овој линк. Овде ќе ги претставиме сите значајни детали поврзани со тестот за регрутирање и ќе објасниме како да се користи врската за преземање UKPSC RO ARO Admit Card 2023.

Комисијата треба да го одржи испитот за позициите Рецензент (RO) и помошник рецензент (ARO) на 17-ти декември во повеќе центри низ 20 градови кои опфаќаат 13 области во државата. Тестот ќе биде првата фаза од процесот на селекција на оваа кампања за регрутирање.

Тестот ќе има прашања со повеќекратен избор каде што ќе го изберете вистинскиот одговор. Вреди вкупно 150 марки и имате 2 часа да го завршите. Добивате 1 оценка за секој точен одговор, но тие ќе ви одземат 1/4 оценка за секој погрешен одговор. Процесот на селекција се состои од три фази прелиминарни, главни и тест за пишување.

Регрутирање на UKPSC RO ARO 2023 (Advt. No. A-1/E-3/DR(RO/ARO)/2023) има за цел да пополни 137 слободни работни места за RO и ARO. Претстојниот прелимски испит ќе се одржи во режим на компјутерски тест (CBT). Оние кои ќе ги положат прелимите ќе бидат повикани на главниот испит.

UKPSC RO ARO Recruitment 2023 Prelims Admit Card

Спроводно тело                  Комисија за јавна служба во Утараханд
Тип на испит                  Тест за регрутирање
Режим на испит             Тест заснован на компјутер
Име на објавата                  Службеник за преглед (RO) и помошник референт за преглед (ARO)
Вкупно слободни работни места              137
Работа локација              Било каде во државата Утараханд
Датум на испит на UKPSC RO ARO 2023 година            17 2023 декември
UKPSC RO ARO Прифатна картичка 2023 година Датум на издавање         5 2023 декември
Режим на ослободување     онлајн
Официјална веб-страница         psc.uk.gov.in

Како да ја преземете картичката за прием на UKPSC RO ARO 2023 преку Интернет

Како да преземете картичка за прием на UKPSC RO ARO 2023 година

Следете ги чекорите дадени за да го преземете билетот за салата од веб-страницата на комисијата. Инструкциите во чекорите ќе ви помогнат во процесот.

Чекор 1

Посетете ја официјалната веб-страница на Комисијата за јавни услуги во Утараханд psc.uk.gov.in.

Чекор 2

На почетната страница на веб-порталот, проверете ги новоиздадените врски и кликнете/допрете на врската UKPSC RO & ARO Admit Card.

Чекор 3

Сега ќе бидете префрлени на страницата за најавување, внесете ги потребните акредитиви кои вклучуваат ИД и лозинка за е-пошта.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето за најавување и ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Притиснете го копчето за преземање за да го зачувате билетот за салата на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Како што знаете, картичката за прием содржи детали за испитот и ингеренциите специфични за секој кандидат доделен од испитната ќелија. Клучно е да донесете испечатена копија од билетот за сала во тест центарот на денот на испитот за да го потврдите вашето учество на тестот.

Вие исто така може да сакате да проверите JKSSB VLW Прифатна картичка 2023 година

Заклучок

Кандидатот мора да ја донесе UKPSC RO ARO Admit Card 2023 во испитниот центар на наведениот датум за да обезбеди подобност за учество на испитот. Само следете ги упатствата дадени во чекорите за да го набавите вашиот билет за сала.

Оставете коментар