UPSC CDS 1 Прифатна картичка 2023 година Линк за преземање, информации за испитот, важни моменти

Според најновите случувања, Комисијата за јавна служба на Унијата (UPSC) ја издаде UPSC CDS 1 Admit Card 2023 денес, 24 март 2023 година. Сите аспиранти кои се дел од оваа акција за регрутирање можат да добијат пристап до нивните билети за сала со посета на веб-страницата на комисијата.

Голем број аспиранти се запишаа за време на процесот на онлајн регистрација што беше во тек за да се појават на испитот за Комбинирани одбранбени услуги (1) 2023 година. Комисијата сега ги објави уверенијата за прием на сите пријавени кандидати што е задолжителен документ.

УПСЦ побара од апликантите навреме да ги преземат своите сертификати од веб-страницата и да ги однесат до пропишаниот испитен центар на денот на испитот. Бидејќи никој нема да смее да учествува на испитот без печатена копија од картата за прием.

UPSC CDS 1 Прифатна картичка 2023 година

Врската за преземање картичка за прием на UPSC CDS може да се најде на официјалниот веб-портал на комисијата. Откако ќе ја отворите таа врска, системот ќе побара од вас да ги внесете вашите акредитиви за најавување за да пристапите до билетите за салата. За да биде полесно, ќе ја обезбедиме врската за преземање и ќе го објасниме начинот на добивање на картичките за прием од веб-страницата.

Според распоредот, испитот е закажан за 16 април 2023 година, а ќе се одржи во многу придружни тест центри низ државата. Кандидатите ќе учествуваат на прелиминарниот испит, а оние кои ќе бидат избрани ќе продолжат на главниот испит и на крајот на рундата за интервју.

По преземањето на картичката CDS 1 Admit од официјалната веб-страница, ќе добиете сеопфатни информации за местото на испитот и други релевантни детали. Во случај да наидете на какви било неточности на вашата картичка за прием на UPSC, се препорачува веднаш да го известите соодветниот орган за да се овозможи брза исправка.

Вкупно преку испитот ЦДС 341 ќе се пополнат 1 слободно место. Испитот ќе содржи само прашања со повеќекратен избор од повеќе предмети. Кандидатите ќе добијат 2 часа да го завршат испитот и ќе има негативни оценки за неточни одговори.

Постојат три главни академски служби во рамките на ЦДС, имено Индиската воена академија (ИМА), Индиската поморска академија (ИНА) и Академијата на воздухопловните сили (АФА). Аспирантите кои ќе ги поминат сите фази од процесот на селекција ќе бидат примени во една од овие академии.

UPSC Комбинирани одбранбени услуги (1) Испит 2023 година и Определување на картичката за прием

Спроводно тело         Комисија за јавна служба на синдикатот
Име на испит                Комбинирани одбранбени служби (1) Испитување од 2023 година
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит             Тест заснован на компјутер
UPSC CDS (1) Датум на испит        16th Април 2023
Вкупно слободни работни места         341
Вклучени академии        ИМА, ИНА, АФА
Работа локација      Секаде во Индија
UPSC CDS 1 Датум на издавање на картичката за прием       24th март 2023
Режим на ослободување         онлајн
Официјална веб-страница      upsc.gov.in

Како да преземете картичка за прием на UPSC CDS 1 2023 година

Како да преземете картичка за прием на UPSC CDS 1 2023 година

Еве како кандидатот може да ја преземе својата картичка за прием CDA 1 2023 од веб-страницата.

Чекор 1

За почеток, одете на официјалната веб-страница на Комисијата за јавна служба на Унијата UPSC.

Чекор 2

Овде на почетната страница, пронајдете ја врската UPSC CDS I Admit Card 2023 и кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 3

Ќе бидете упатени до страницата за најавување, затоа внесете ги сите потребни детали како што се регистарски број и лозинка во препорачаните полиња.

Чекор 4

Сега кликнете/допрете го копчето Испрати достапно таму и PDF билетот за салата ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 5

За да го зачувате документот за билет за сала на вашиот уред, само притиснете го копчето за преземање. Потоа отпечатете го документот за да го користите кога е потребно во иднина.

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите Картичка за прием на PO во Јужна Индија Банка 2023 година

Завршни зборови

Кандидатите кои успешно се регистрирале за овој испит за регрутирање мора да преземат и да носат печатена копија од нивната картичка за прием UPSC CDS 1 2023. Упатствата дадени погоре ќе ви помогнат да ја завршите оваа задача. Тоа е тоа за овој пост. Ќе ни биде благодарно ако споделите какви било дополнителни прашања што можеби ги имате за испитот во делот за коментари.

Оставете коментар