UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 Линк за преземање, датум на испит, фини поени

Според најновите вести, Комисијата за јавни услуги на Унијата (UPSC) ја издаде UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 преку својата официјална веб-страница на 27 јануари 2023 година. Сите кандидати кои успешно поднеле апликации можат да пристапат до нивните сертификати за прием користејќи ги нивните детали за најавување.

Датумот на UPSC Geo-Scientist Prelims Exam Prelims е веќе објавен од страна на комисијата и тој ќе се одржи на 19 февруари 2023 година во многу пропишани тест центри низ целата земја. Голем број кандидати се пријавиле и со нетрпение очекуваат да се појават на овој испит за вработување.

Единствениот начин да влезете во доделените испитни центри на денот на испитот е да го покажете билетот за сала, бидејќи тоа е доказ за вашето запишување на оваа кампања за регрутирање. Задолжително е да носите печатена копија од уверението за прием издадено од комисијата со вас на денот на испитот.

UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 година

Врската за преземање картичка за признавање на UPSC Geo Scientist сега е достапна на веб-страницата на комисијата и до неа може да се пристапи со користење на регистарскиот број и лозинката. Ќе ви го објасниме начинот на преземање на картичката од веб-локацијата за да ви биде полесно, а исто така ќе ја обезбедиме и врската за преземање.

Испитите за UPSC Geoscientist prelims 2023 ќе се одржат на 19 февруари 2023 година, во две смени – од 9 до 11 часот и од 2 до 4 часот. Ќе се одржи во многу градови низ нацијата што ги вклучува Ахмедабад, Бенгалуру, Бопал, Чандигар, Ченаи, Катак, Делхи, Мумбаи, Диспур, Хајдерабад итн.

Сите детали, вклучувајќи го градот на испитот и адресата на тест центарот се отпечатени на билетот за сала на кандидатот. На влезната картичка се споменати и број на запис, регистрациски број, име на испит, име на кандидатот и други информации.

Процесот на селекција ќе резултира со пополнување на 285 слободни места за геолог, хемичар, геофизичар, научник „Б“ (хидрогеологија), научник „Б“ (хемиски) и научник „Б“ (геофизика). Како дел од акцијата за регрутирање, вклучени се различни фази. Прелиминарниот испит е прва фаза.

Оние кои ќе го положат овој испит ќе мора да поминат низ главниот испит и интервју подоцна. Шемата за прелиминарен испит на UPSC Combined Geo Scientist се состои од трудови од цел тип на компјутер базирани на компјутер. Вкупните оценки ќе бидат 400 во оваа фаза од акцијата за регрутирање.

UPSC Комбиниран гео-научен прелиминарен испит од 2023 година.

Организациско тело      Комисија за јавна служба на синдикатот (UPSC)
Тип на тест     Испит за вработување
Режим на тестирање      Тест базиран на компјутер (прелиминарен)
UPSC Geo Scientist Prelims Испит Датум    19th февруари 2023
Работа локација        Секаде во Индија
Име на објавата      Геолог, геофизичар, хемичар, научник Б
Вкупно слободни работни места       285
Процес на селекција      Прелими, главна мрежа и интервју
Датум на издавање на картичката за прием на UPSC Combined Geo Scientist      27th Јануари 2023
Режим на ослободување   онлајн
Официјална веб-страница      upsc.gov.in

Како да преземете UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 година

Како да преземете UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 година

Само следете ги и извршете ги упатствата дадени во чекорите подолу за да го добиете вашиот сертификат за прием во форма на PDF.

Чекор 1

Кандидатите мора да ја посетат официјалната веб-страница на комисијата. Допрете/кликнете на оваа врска UPSC директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на веб-страницата, пронајдете ги „e-Admit Cars for РАЗЛИЧНИ ИСПИТУВАЊА НА UPSC“ и отворете ја.

Чекор 3

Потоа пронајдете ја врската UPSC Geo Scientist Admit Card 2023 и допрете/кликнете на неа.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени на страницата за најавување, тука внесете ги потребните ингеренции за најава како што се регистарскиот број и лозинката.

Чекор 5

Потоа допрете/кликнете на копчето Испрати и билетот за салата ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

На крајот, притиснете ја опцијата за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за да можете да го користите документот на денот на испитот.

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите MICAT 2 Приемна картичка 2023 година

Завршни зборови

Врската на UPSC Combined Geo Scientist Admit Card 2023 е веќе активирана на веб-страницата на комисијата. Можете да ја посетите страницата користејќи ја врската дадена погоре и потоа да го преземете вашиот билет за сала користејќи ги упатствата дадени таму. Тоа е сè за овој пост, слободно споделете ги вашите размислувања за него користејќи го полето за коментари.

Оставете коментар