UPSSSC PET Резултат 2022 Преземете PDF, Cut Off, Важни детали

Конечно, долгоочекуваниот UPSSSC PET Резултат 2022 беше објавен од страна на Комисијата за избор на подредена служба во Утар Прадеш (UPSSSC) на 25 јануари 2023 година. .

Сите кандидати кои се појавија на прелиминарниот тест за подобност (ПЕТ) 2022 година со голем интерес го чекаа објавувањето на резултатите. По многу одложувања, комисијата ги објави вчера и до нив може да се пристапи со матичен број, рол и датум на раѓање.

Се одржа прелиминарниот тест за подобност (ПЕТ) за регрутирање на слободни работни места во Групата Б и Групата Ц. Комисијата го спроведе прелиминарниот тест за подобност (ПЕТ) 2022 година на 15 октомври 2022 и 16 октомври 2022 година во стотици тест центри низ државата.

Резултат на UPSSSC PET 2022 година

Добрата вест за сите апликанти е што врската за преземање резултати од UPSSSC PET е активирана и можете да пристапите на врската за да ја проверите и преземете вашата табела. За да биде полесно, ќе ја обезбедиме врската за преземање и ќе објасниме како да ја проверите картичката за резултати преку веб-страницата.

Картичките/сертификатите за прелиминарен тест за подобност на UP може да се користат како референци за аплицирање за различни работни места во период од една година од датумот на издавање. Кандидатите кои ќе го положат писмениот испит откако ќе ги исполнат минималните гранични критериуми утврдени од органот ќе бидат прогласени за положени.

UPSSSC PET Испитот 2022 година беше спроведен во две смени на 15 октомври и 16 октомври 2022 година. Едната смена се одржа од 10:00 до 12 часот, а другата од 3:00 до 5:00 часот. Во извештајот се наведува дека се пријавиле 37,58,200 аспиранти, а на испитот полагале 25,11,968 кандидати.

Комисијата ќе објави информации за прекинот заедно со резултатите од ПЕТ во Утар Прадеш. Добивањето на овој сертификат ви овозможува да аплицирате за бројни работни места од групата Б и групата Ц во различни владини оддели низ државата.

UPSSSC PET Испит 2022 Резултати Главните моменти

Организациско тело              Комисија за избор на подредена служба во Утар Прадеш
Име на испит       Прелиминарен тест за подобност
Тип на испит         Тест за подобност
Режим на испит       Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на UPSSSC PET                 15 октомври и 16 октомври 2022 година
Работа локација     Секаде во државата Утар Прадеш
Име на објавата       Група C & D објави
UPSSSC PET Резултат на издавање     25th Јануари 2023
Режим на ослободување                 онлајн
Официјална веб-страница              upsssc.gov.in

UPSSSC PET 2022 отсечени ознаки

Дополнително, UPSSSC ќе ги издаде ознаките за пресек заедно со резултатот UPSSSC PET Result 2022 Sarkari. Постојат голем број фактори кои ќе го одредат пресечниот резултат, како што се бројот на кандидати кои полагале, нивниот вкупен успех на писмениот тест и други.

Еве табела која ги прикажува очекуваните оценки за прогласување квалификуван испитаник.

категорија             Отсечени марки
Генерално          65-70
ОБЦ      60-65
SC          55-60
ST          50-55
PWD45-50

Како да го проверите резултатот UPSSSC PET 2022 година

Како да го проверите резултатот UPSSSC PET 2022 година

Значи, за да ја проверите и да ја преземете вашата карта за резултати, следете ги упатствата дадени во постапката чекор-по-чекор.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на комисијата. Кликнете/допрете на оваа врска UPSSSC директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

Проверете ги најновите објави и пронајдете ја врската за резултати UP PET 2022.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да ја отворите.

Чекор 4

Овде внесете ги потребните акредитиви, како што се регистарски број / број, пол, датум на раѓање и безбедносен код.

Чекор 5

Сега кликнете/допрете на копчето Види резултат и картичката за резултати ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа земете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе ве интересира да проверите TN MRB FSO Резултат 2023 година

Најчесто поставувани прашања

Кога ќе излезе UPSSSC PET Result 2022?

Резултатот е веќе објавен од страна на комисијата на 25 јануари 2023 година преку нејзиниот веб-портал.

Што е PET тест во UP?

Тоа е тест спроведен за регрутирање на места во Групата Б и Група Ц. ПЕТ сертификатот може да се користи како референца за аплицирање за различни работни места во период од една година од датумот на издавање.

Заклучок

UPSSSC PET Резултатот 2022 е официјално објавен на веб-страницата на UPSSSC по многу шпекулации. Можете да ја преземете вашата карта за резултати во PDF формат следејќи ја постапката спомената погоре. Кажете ни ако имате прашања или ставови преку коментарите и со задоволство ќе одговориме на нив.

Оставете коментар