Приемна картичка на WB TET 2022 година Линк за преземање, датум на испит, важни детали

Одборот за основно образование на Западен Бенгал (WBBPE) ја објави картичката за прием на WB TET 2022 на официјалната веб-страница. Кандидатот кој успешно се пријавил за овој тест за подобност сега може да ја провери и преземе картичката од веб-страницата на одборот.

Тестот за подобност на наставниците во Западен Бенгал (WB TET) е испит на државно ниво што го спроведува WBBPE. Испитот е организиран за регрутирање на наставници на различни нивоа. Неодамна, одборот објави известување во кое бара од заинтересираните аспиранти да се пријават за овој конкретен испит.

Почитувајќи ги упатствата, огромен број апликанти од целата држава Западен Бенгал. Одборот веќе го издаде датумот за испит на WB TET и тој ќе се одржи на 11 декември 2022 година. Ќе ви биде дозволено да учествувате на овој испит само ако имате печатена копија од картичката за прием.

Приемна картичка на WB TET 2022 година

Врската за преземање картичка за прием во Западен Бенгал TET 2022 е активирана на 28 ноември 2022 година. Апликантите мора да ја посетат веб-страницата за да ја добијат својата картичка. Затоа, тука сме со врската за преземање и други важни детали за испитот што ги имате на ум.

Местата за наставник за основно образование и за наставник во горниот основно образование се достапни преку овој тест за подобност. Писмениот испит за двете нивоа ќе се спроведе во ист ден. Ќе се организира во многу придружни испитни центри низ целата држава.

Кандидатите ќе добијат 150 минути да го завршат испитот кој ќе содржи 150 прашања со повеќекратен избор од различни предмети според избраното ниво на кандидатот. Оценките за квалификациите ќе ги постави подоцна одборот според бројот на места доделени за секоја категорија.

Прашалникот ќе биде на два јазика, англиски и бенгалски. Вкупните оценки ќе бидат 150 и нема да има негативна оценка на погрешни одговори. Запомнете дека без влезницата за сала кандидатите нема да смеат да се појават на писмениот испит.

Клучни моменти Приемна карта за испит на WB TET 2022 година

Спроводно тело                Одбор за основно образование на Западен Бенгал (WBBPE)
Тип на испит       Тест за регрутирање
Режим на испит     Офлајн (писмен испит)
Датум на испит на WB TET 2022 година        11 2022 декември
Локација      Држава Западен Бенгал
Име на објавата           Наставник (основно и горно основно ниво)
Вкупно објави        Многу
Датум на издавање на картичката за прием на WB TET      28 2022 ноември
Режим на ослободување       онлајн
Врска за официјална веб-страница       wbbpe.org

Детали споменати на документот за приемна картичка на WB TET

Како и обично, билетот за сала е задолжителен документ што мора да го носите во доделениот центар за тестирање за да го обезбедите вашето учество во овој процес на селекција. Следниве детали и информации се отпечатени на одреден билет за сала.

  • Полно име на апликантот
  • Фотографија
  • Име на таткото и мајката на апликантот
  • Информации за тест и ниво
  • Програмски број на апликантот
  • Адреса и код на центарот за тестирање
  • Категорија на барателот
  • Време на известување
  • Потпис на Вишата власт
  • Важни упатства во врска со однесувањето за време на испитот и протоколите Covid 19

Како да преземете картичка за прием на WB TET 2022 година

Следната постапка чекор-по-чекор ќе ви ја обезбеди потребната помош за да го набавите билетот за сала од веб-страницата. Само извршете ги упатствата дадени во чекорите за да ја добиете картичката во тврда форма.

Чекор 1

Прво, посетете го веб-порталот на образовниот одбор. Кликнете/допрете на оваа врска WBBPE директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

Сега сте на почетната страница, овде проверете ја огласната табла и пронајдете ја врската WB TET Admit Card 2022.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви за најавување како што се ID на апликација и датум на раѓање (DOB).

Чекор 5

Кликнете/допрете на копчето Print Admit Card и билетот за салата ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот на вашиот уред и потоа направете отпечаток за да можете да го користите во иднина кога ќе биде потребно.

Можеби ќе ве интересира да проверите Приемна картичка на HTET 2022 година

Завршни зборови

WB TET Admit Card 2022 е достапна на официјалната веб-страница на WBBPE и ако не сте ја презеле, тогаш разгледајте ја веб-страницата и следете го методот даден погоре. Заклучувајќи го овој пост, можете да ги споделите вашите размислувања и прашања во полето за коментари кое се наоѓа на крајот од оваа страница.  

Оставете коментар