Кој е трендот на синдромот на среќна девојка на TikTok, значењето, науката зад трендот

Луѓето станаа опседнати со уште еден тренд на платформата за споделување видеа TikTok, особено жените од целиот свет. Денес ќе објасниме што е синдромот на среќна девојка и науката зад овој тренд кој многу корисници го чувствуваат позитивно за себе.

TikTok е дом на вирални трендови и се чини дека од време на време нешто ново е на насловните страници. Овој пат е концептот да бидете постојано позитивни и да верувате дека ќе ви се случат само добри работи наречени „Синдром на среќна девојка“ е разговор на градот.

Концептот го нагласува вашиот потенцијал за успех во секоја ситуација. Преку тоа може да се постигне мотивирање и останување оптимист. Донесувањето одлуки од место на сила наместо од страв е поверојатно да доведе до добри резултати. И покрај тоа што не постојат научни докази кои го поддржуваат тоа, корисниците на социјалните мрежи се колнат во моќта на манифестацијата.

Што е синдром на среќна девојка

Трендот TikTok со синдром на среќна девојка има 75 милиони прегледи на платформата и корисниците ги споделуваат видеата под хаштагот #luckygirlsyndrome. Некои корисници исто така ги споделија своите успешни приказни за тоа како оваа мантра им помогнала да ги надминат предизвиците и да бидат успешни.

Во основа, тоа е техника на манифестација која ве тера да верувате дека сте среќникот и ништо лошо не може да ви се случи. Тоа зависи од моќта на позитивното размислување што може да биде од витално значење за вашиот успех во животот и да ве одржува среќни цело време.

Слика од екранот на Што е синдром на среќна девојка

Многу познати луѓе имаат свое мислење за овој концепт и го нарекоа менување на животот. Дон Грант MA, MFA, DAC, SU.DCC IV, Ph.D., медиумски психолог специјализиран за влијанието на технологијата врз менталното здравје вели: „Се чини дека синдромот на среќна девојка промовира дека само верувањето дека ќе се случат добри работи, всушност ќе ги направи да се случат“.

Рокси Нафуси, тренер за само-развој и експерт за манифестирање зборувајќи за овој концепт, рече: „Дефинитивно можам да видам зошто повторувањето на афирмациите како „Јас сум толку среќна“ ќе има позитивен ефект врз вашиот живот“.

Мантра со синдром на среќна девојка

Многу корисници на TikTok исто така велат дека оваа идеја многу им помогнала да бидат попозитивни во животот и направила чуда за нив. Откако го видела Синдромот на среќна девојка на интернет, 22-годишната девојка од Дерби решила да го прифати начинот на живот откако се чувствувала негативно за работата.

Зборувајќи за концептот, таа вели: „На почетокот бев како, не знам за ова“. Таа додава: „Но, колку повеќе го разгледував тоа и го сфаќав значењето, а тоа е да веруваш дека си најсреќната девојка и дека го отелотворуваш тоа и го живееш тој начин на живот, сфатив дека тоа многу поврзува со манифестацијата“.

Лаура Галебе, 22-годишна креаторка на содржини на TikTok, објави видео во кое го објаснува нејзиниот став за овој концепт и вели: „Буквално нема подобар начин да се објасни од тоа што се чувствувам дека шансите се целосно во моја корист“, потоа додава „ Постојано кажувам дека секогаш неочекувано ми се случуваат големи работи“.

Гејлеб понатаму додаде зборувајќи со гледачите „Само обидете се да бидете што е можно повеќе во заблуда и верувајте дека работите што ги сакате може да ви дојдат, а потоа да се вратите и да ми кажете дали тоа не ви го променило животот“.

@misssuber

како да имате синдром на среќна девојка. Навистина верувам дека секој може да биде „среќна девојка“ #среќна девојка #Luckygirlssyndrom

♬ оригинален звук – Мис Субер

Мантра со синдром на среќна девојка

Едноставно е да верувате во себе дека имате среќа и дека сè ќе ви оди добро. Мисли дека се ќе ти излезе како што треба, и ќе бидеш во право. Вие сте корисник на наместен универзум. Најсреќната личност на светот сте вие.

Следниве се потврдите за синдромот на среќна девојка:

  • Имам многу среќа,
  • Јас сум најсреќната личност што ја познавам,
  • Сè оди во моја корист,
  • Универзумот секогаш работи во моја корист
  • Други афирмации кои можат да имаат позитивно влијание врз вашиот живот и да направат да се чувствувате дека сте посебни

Вие исто така може да бидете заинтересирани да проверите Што е тест за запознавање со насмевка TikTok

Заклучок

Што е синдромот на среќна девојка веќе не ви е непозната работа бидејќи ви го објаснивме неговото значење и која е мантрата зад овој хипнотизирачки концепт. Тоа е сè за оваа, се надеваме дека ќе ви помогне да ја разберете идејата и да ја олесни нејзината примена. Споделете ги вашите ставови за тоа користејќи ја опцијата за коментари.

Оставете коментар