Која е Саманта Пир? Зошто ја изгубила работата? – Вирално видео TikTok, Twitter

Саманта Пеер, ѕвезда на TikTok и модел OnlyFans, ја загуби работата откако направи содржина ограничена според возраста на работното место. Ќе дознаете која е Саманта Пир детално и ќе ги дознаете причините поради кои средното училиште Тандерболт ја отпушти од работа.

Саманта Пир е на удар во моментот и веќе е отпуштена од својата работа. Според извештаите, таа направила содржина за возрасни за нејзината сметка на OnlyFans во училницата каде што предавала.

Подоцна содржината стана вирална и управата на училиштето ја презеде акцијата отпуштајќи ја. Врските до сметката OnlyFans ги пронајдоа некои ученици и можеа да ги видат видеата направени на училиште. Потоа, се прошири низ училиштето и на крајот стигна до највисокото раководство.

Која е Саманта Пир?

Саманта Пир е влијателна на социјалните мрежи која работеше како учителка во средното училиште Тандерболт во Лејк Хавасу Сити. Таа моментално има 39 години според деталите споделени во многу извештаи и давала услуги како наставник по природни науки во училиштето.

Објавено видео на Саманта Пир

Во моментов, таа живее во езерото Хавасу Сити со нејзиниот сопруг Дилион Пир. Нејзиниот сопруг е исто така учител кој некогаш бил вработен во основното училиште Наутилус. Нејзиниот сопруг, исто така, се тврди дека учествувал во продукции за возрасни што се одржувале во унифицираниот училишен округ Лејк Хавасу.

Поради нивната вклученост во правење експлицитни видеа внатре во училишната зграда, двајцата останаа без работа. Таа наводно користела различен идентитет за нејзината сметка на OnlyFans и ја промовирала експлицитната содржина на TikTok, Instagram и други социјални страници.

Саманта и Дилион беа раскинати на 31 октомври и 4 ноември 2022 година, соодветно. Според Саманта, таа била ставена на административно отсуство откако член на јавноста ја предупредил областа за содржината на 24 октомври.

Наставничката признала дека креирала и промовирала експлицитен материјал во училницата, но инсистирала дека тоа го прави по наставните часови за време на викендите, кога немало ученици. И покрај тоа, многу родители се пожалија откако содржината стана вирална, а менаџментот не беше среќен поради тоа.

Еден од родителите на детето се пожали на тоа и изјави: „Тоа беше бирото на ќерката на мојот пријател. И таа е потресена од ситуацијата. [Наставникот] не се грижи што знае дека учениците и виделе сè и на клупите на учениците. Јас сум даночен обврзник. Не им плаќам на овие наставници да снимаат п*рнографија. Тие се платени за да ги учат нашите деца и да поставуваат високи стандарди за нив“.

Слика од екранот на Who is Samantha Peer

Администрацијата на унифицираниот училишен округ Лејк Хавасу објави соопштение во кое тие изјавија „Нашето внимание дојде дека учениците фрлаат експлицитен материјал. Сликите не се случија во текот на училишниот ден и лицето прикажано повеќе не работи за LHUSD. Ве молиме отстранете ги сите слики од телефонот на вашето дете и разговарајте со него за соодветната употреба на технологијата“.

Саманта Пеер одговор на обвинувањата

Саманта веќе прифатила дека ја користела училницата за креирање содржини за возрасни, но исто така инсистирала дека има една во класот и била направена за време на училишен одмор. Но, никој не смее да ги користи училишните простории за приватни цели, па таа и нејзиниот сопруг биле отпуштени.

Зборувајќи за контроверзноста и нејзиното отпуштање, Саманта изјави: „Моите деца ми се најважни, а јас веќе трошам безброј часови надвор од мојот договор на дополнителни училишни активности и мислам дека не е фер да морам го жртвувам времето на моите деца затоа што нашата професионална плата не се исплатеше доволно“.

Таа понатаму инсистираше „Побарав да се отстрани лицето кое беше доделено за мојот случај бидејќи создаде непријателска работна средина меѓу мене и другите соработници неколку години за време на моето вработување“. Таа ја продолжи својата расправија велејќи: „Не се чувствував безбедно и мислев дека ќе ја рашират како одмазда за нивната лична одмазда“.

Според неа, округот ветил дека нема да го објави скандалот доколку таа си замине пред состанокот на училишниот одбор, но фотографиите сепак биле распространети.

Можеби сакате да читате Која е Тања Пардази

Завршни зборови

Која е Саманта Пир и зошто е на насловните страници не треба повеќе да биде мистерија бидејќи ги презентиравме сите детали поврзани со оваа вирална полемика. Тоа е сè за оваа објава, споделете ги вашите размислувања за тоа во полето за коментари.

Оставете коментар