Кој беше Sanqiange Кинескиот TikToker почина по обид за предизвик за пиење за време на пренос во живо

Кинескиот инфлуенсер Санкианге почина откако испил премногу алкохол за време на пренос во живо. Тој бил пронајден мртов во неговиот стан и според извештаите, починал поради прекумерно пиење. Дознајте кој беше Санкианге во детали и сите најнови ажурирања за неговата трагична смрт.

Платформата за споделување видеа TikTok е дом на многу бизарни и смешни трендови. Неодамна, на предизвик за хромирање Трендот го одзеде животот на 9-годишно девојче, а сега познатото кинеско влијание го напушти светот откако учествуваше во предизвикот PK или Player Kill на 16 мај.

ПК е натпревар помеѓу двајца луѓе кои се натпреваруваат преку Интернет, обидувајќи се да утврдат кој пие повеќе алкохол. Баиџу е како вотка, еден вид силен и јасен алкохол кој има помеѓу 35% и 60% алкохол во него. Според извештаите, Sanqiange испил најмалку 7 шишиња Baiju за време на потокот и починал 12 часа по тој поток на 16 мај.

Кој беше Sanqiange Кинескиот инфлуенсер

Sanqiange беше млад TikToker од селото Qidaogou. Имаше 34 години, а неговото вистинско име беше Ванг Муфенг и исто така популарен под името Brother Three Thousand (Brother 3000). Тој имаше над 44 илјади следбеници на TikTok.

Слика од екранот на Who was Sanqiange

Sanqiange живеел во село наречено Qidaogou во местото наречено Guanyun County, кое се наоѓа во градот Lianyungang, провинцијата Jiangsu. За жал, тој учествуваше во предизвик што на крајот му го одзеде животот. Предизвикот се случил во куќа блиску до местото каде што живеел.

На интернет нема достапни информации за неговата професија или неговиот личен живот. Друг кинески инфлуенсер по име Гранпа Минг зборуваше за обидот на Санкианге на ПК или предизвикот за убивање на играчите во живо што стана причина за неговата смрт.

Тој изјави дека „Санчианге одигра вкупно четири кола на ПК. Тој [испи] еден во првиот круг. Тој испи уште два плус три енергетски пијалоци на Ред Булс во текот на вториот круг. Тој понатаму рече: „Во третото коло тој не загуби. Во четвртото коло, тој [испи] четири што го прави вкупно седум [баиџиу] и три Ред Бул“.

Во основа, ПК е популарен тренд за пиење каде влијателите или креаторите на содржини се натпреваруваат меѓу себе за да добијат подароци и награди од нивните гледачи. Понекогаш, има казни или казни за лицето кое ќе го загуби натпреварот.

Пријателот на Санкианге, г. Жао, гледа на трагичната смрт и предизвикот ПК

По смртта на Sanqiange, Shangyou News го интервјуираше неговиот пријател г-дин Жао кој објасни како функционира предизвикот и што се случи со Sanqiange по преносот во живо. Тој изјави за печатот „ПК“ предизвиците вклучуваат битки еден на еден во кои инфлуенсерите се натпреваруваат меѓу себе за да добијат награди и подароци од гледачите и често вклучуваат казни за губитникот.

Слика од екранот на Who was Sanqiange Кинескиот инфлуенсер

Зборувајќи за Sanqiange, тој рече: „Не знам колку потрошил пред да се навикнам. Но, во последниот дел од видеото, го видов како завршува три шишиња пред да започне со четврто“. „ПК игрите завршија околу 1 часот по полноќ и до 1 часот, (кога неговото семејство го најде) тој го немаше“, додаде тој.

Подоцна тој продолжува да вели дека „Неодамна [Ванг] не пие. Кога нема што да прави, само игра човеч со соучениците и го одржува здравјето. Веќе се трудеше да пие што е можно помалку, не знам зошто повторно се напи на 16.“

Минатата година, луѓето задолжени за правилата за ТВ и радио во земјата донесоа правило според кое децата под 16 години не можат да даваат пари на стримерите како начин да покажат поддршка. Тие, исто така, направија правило кое вели дека децата не можат да гледаат или да користат стриминг платформи по 10 часот. Поврзаното министерство, исто така, забрани 31 недолично однесување на преносители во живо.

Вие исто така може да бидете заинтересирани да знаете Кој беше Боби Муди

Заклучок

Ги споделивме сите информации за Sanqiange, познат и како Wang Moufeng, кинескиот инфлуенсер кој за жал почина поради премногу пиење додека стримуваше во живо онлајн. Сигурно, сега знаете кој беше Санкианге ТикТокер кој неодамна почина.  

Оставете коментар