Што е X до името на Snapchat во 2022 година | Објаснувач

Без разлика дали сте чест корисник или сезонска птица на познатата апликација за дружење Snapchat, не е возможно секој пат да го имате чувството на целосно блискост, бидејќи секогаш има нешто ново на платформата. Како што е X веднаш до името на Snapchat ги збунува некои посетители во денешно време.

Секој ден има нов термин измислен од креативните корисници или нешто ново додадено на интерфејсот од страна на носителите на оваа апликација. Така, за повеќето од нас, понекогаш може да биде збунувачки. Но, со текот на годините ова стана норма.

Сега, ако во 2022 година гледате X покрај името и прашувате што значи X овде, не сте сами. За да ја отстраниме конфузијата и да го зголемиме вашето знаење за развојот на пејзажот на овие социјални медиуми, ние сме тука со оваа сеопфатна статија. Ова е врвниот водич за да знаете се што е важно.

Мистеријата на X веднаш до името на Snapchat

Слика на Што е X веднаш до името на Snapchat

Кратенките и акронимите се норма на апликациите на социјалните мрежи. Наменет да означи нешто чудно, да заштеди време и простор на екранот, генијалноста на корисникот доаѓа во игра. Нов акроним што се обиколува на интернет може да биде бесплатен за повеќето.

Но, за оние кои доцнат на забавата или се дојденци, ова може да биде премногу. Правејќи ги да се чувствуваат како во вонземски свет. Значи, од најновите емотикони до оваа скратена форма, може да има илјада толкувања за разбирање.

Земете го на пример случајот X до името на Snapchat 2022. Ако го гледате за прв пат и немате поим за контекстот, можете да го протолкувате во која било форма и да му дадете случајно значење. Сето тоа се заснова на вашето претходно постоечко знаење поврзано со овој симбол и точката на неговото поставување на екранот.

Истото ни се случи и нам и ајде да дознаеме што точно е во овој дел подолу.

Што значи X на Snapchat

Бидејќи многу луѓе се збунети од овој нов додаток и прашуваат зошто има X до некого на Snapchat, дали е тоа вирус, бубачка, прашање на загриженост или бенигна грешка? За да ве изненади, одговорот е прилично едноставен.

Ако отидете на вашиот профил и отидете на страницата за разговор. Таму ќе ви покаже список на сите ваши тековни и тековни разговори со луѓето со кои сте додадени. На пример, ако вашата последна размена со некој што сте добиле слика, има икона за камера до неговото име.

Ако последната интеракција со вашиот додаден партнер на Snapchat беше размена на зборови, таму ќе видите икона за разговор прикажана веднаш до неговото име. Но, некои луѓе наоѓаат X наместо иконата за камерата или разговорот.

Па, зошто има X до некој на Snapchat овде?

Можеби ќе ве интересира да знаете како да го користите Тажно лице TikTok филтер.

Што е X до името на Snapchat

Сега, ако и вие го гледате X до името на Snapchat, тоа едноставно значи дека таа конкретна личност ви испратила барање за пријателство што сè уште не сте го разгледале. Тоа значи дека е во режим на чекање. Значи, што можете да направите за тоа?

Сега, кога ќе го допрете името, ќе се прикажат две копчиња. Првиот е „Во ред“, што значи дека го прифаќате барањето и копче „Пријави или блокирај“. Откако ќе кликнете на него, ќе можете да го пријавите тоа лице или да го блокирате.

Или кога ќе го видите X покрај името на Snapchat, можете директно да го допрете и ќе прикаже некои други опции од страницата за разговор. Ова значи дека можете да го користите овој метод за да го блокирате, пријавите или исчистите разговорот од овде.

Ова значи дека јасно ставивме до знаење. Сега не треба да прашувате што прави овој X покрај ова име на Snapchat овде ако го видите повторно. Тоа не е бубачка или нешто загрижувачко. Таму е да ви каже дека некој ви испратил барање за пријателство и топката е во вашиот терен за да донесете одлука.

Луѓето сакаат да знаат што е Accgen Најдобар TikTok. Откријте го сега.

Заклучок

Збунувачкиот X до името на Snapchat на вашиот екран повеќе не треба да ве збунува. Јасно разјаснивме што означува и што можете да направите во врска со тоа следниот пат кога ќе го видите на вашиот екран. Овој нов индикатор за барање пријателство на Snapchat не треба повеќе да ве мачи сега. Ви благодариме за читањето.

Оставете коментар