Врска за преземање на картичката за прием XAT 2023, датум на испит, значајни детали

Според најновите ажурирања, Xavier School of Management (XLRI) ја издаде картичката за прием XAT 2023 на 26 декември 2022 година преку својата веб-страница. Сите апликанти кои сами се пријавиле за учество на овој приемен испит, сега можат да го симнат билетот за сала од веб-страницата.

Тестот за способност на Ксавиер (XAT) 2023 година ќе се организира на почетокот на следната година. Според официјалниот распоред, тестот ќе се спроведе на 8 јануари 2023 година во многу придружни испитни центри. Секој што се подготвува да се појави на тестот мора да ја преземе својата картичка за прием и да носи печатен формулар до пропишаниот испитен центар.

XLRI е приватно деловно училиште управувано од Друштвото на Исус (језуити) во Џамшедпур, Џарканд, Индија. Постојат двегодишни програми за диплома по менаџмент кои се нудат на институтот, вклучително и диплома за постдипломски студии по бизнис менаџмент (PGDBM) и диплома за постдипломски студии за управување со човечки ресурси (PGDHRM).

Приемна картичка XAT 2023 година

На веб-страницата на организацијата е активирана многу очекуваната врска со XAT Admit Card. Кандидатите можат да пристапат до него користејќи ги нивните акредитиви за најавување и да го преземат пред денот на испитот. За да ви ја олесниме работата, ќе ја претставиме директната врска за преземање заедно со објаснетиот процес на преземање.

Според претходното соопштение, датумот на започнување на преземањето билети за сала беше 20 декември 2022 година, но тој беше презакажан и беше објавен на 26 декември 2022 година. Организацијата го пушти билетот за сала 10 дена пред испитот за секој аспирант да добие доволно време да го преземете од веб-порталот.

Во согласност со упатствата на повисокиот орган, секој кандидат мора да ја испечати својата картичка за прием и да ја донесе со себе во центарот за тестирање. Од друга страна, оние кои не го носат нема да смеат да учествуваат на прегледот.

Приемната картичка XLRI XAT 2023 содржи некои клучни информации поврзани со испитот и конкретен кандидат, како што се името на кандидатот, регистарскиот број, бројот на пријавувањето, времето на испитот, времето на известување, деталите за местото на испитот и неколку други важни упатства.

Најдобри моменти од испитот за тестирање на Ксавиер за способност за прием во 2023 година

Спроводно тело       Ксавиер школа за менаџмент
Тип на испит    Приемен испит
Режим на испит    Офлајн (писмен испит)
Датум на испит XAT 2023 година     26th декември 2022
Курсеви понудени         МБА / PGDM програми (курсеви за диплома)
Локација      Индија
Датум на издавање на картичката за прием XAT 2023 година     26th декември 2022
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница         xatonline.во

Како да преземете картичка за прием XAT 2023

Како да преземете картичка за прием XAT 2023

Билетите за сала се достапни онлајн на веб-страницата XLRI и можете лесно да ги набавите следејќи ги упатствата подолу. Само следете ги и извршете ги упатствата дадени во чекорите за да ја добиете картичката во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на Факултетот за менаџмент Ксавиер. Можете директно да отидете на нејзината почетна страница со кликнување/допирање на оваа врска XLRI.

Чекор 2

На почетната страница, пронајдете ја картичката за најавување и кликнете/допрете на неа.

Чекор 3

Потоа внесете ги потребните акредитиви за најава како што се XAT ID и датум на раѓање.

Чекор 4

Сега кликнете/допрете на копчето Најави се и картичката за прием ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, кликнете/допрете го копчето Преземи за да го зачувате на вашиот уред и потоа извадете отпечаток за да можете да го носите до центарот за тестирање на денот на испитот.

Можеби ќе сакате да проверите Прифатна картичка APSC Forest Ranger 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кој е официјалниот датум за издавање на картичката за прием на XAT 2023?

Приемната картичка е објавена на 26 декември 2022 година и е достапна на веб-страницата на организацијата.

Кога ќе се одржи XAT испит 2023 година?

Ќе се спроведе на 8 јануари 2023 година според официјалниот распоред.

Завршни зборови

Како што споменавме погоре, картичката за прием XAT 2023 е веќе достапна на веб-врската што ја споменавме погоре, а картичките можете да ги набавите следејќи ги упатствата дадени таму. Тоа е сè за статијата како што се збогуваме засега.

Оставете коментар