Urrezko Baloia 2022ko sailkapenaren irabazleen zerrenda, gizonezko eta emakumezko jokalari onenak

France Football Urrezko Baloia saria nork irabazi duen eta 10 jokalari onenen zerrendan zeintzuk diren galdetzen al duzu? Orduan dena ezagutzeko leku egokian zaude. Hemen gaude 2022ko Urrezko Baloiaren sailkapen osoa eta bart gaueko sari banaketan gertatutakoa ere aztertuko dugu.

Urrezko Baloia ekitaldia atzo gauean ospatu zen, munduak futboleko saririk handiena irabazi zuen Karim Benzema Real Madril eta Frantziako jokalaria ikusi baitzuen. Denboraldi zoragarria egin zuen Real Madrilen txapeldun eta Laligarekin.

Emakumezkoen Urrezko Baloia Alexia Putellas Bartzelonako kapitain eta aurrelariari eman zioten. Sari entzutetsu hau irabazi du orain historia eginez bizkarrean. Bere aurretik inork ez ditu bi irabazi jarraian emakumezkoen futbolean, Laliga irabazi eta UCLeko finalean galdu zuen Bartzelonako taldean zegoen.

Urrezko Baloia 2022ko sailkapena

Urtero eztabaida handia izaten da sari honi buruz, bakoitzak bere jokalari gogokoenak irabazteko sustraituz. Baina aurten zale guztientzat agerikoa zen zergatik irabazi zuen Karim-ek gizonezkoen Frantziako Urrezko Baloia. Azken urteetan emankorra izan da madrildarra liderra eta gol handiak sartuz.

34 urteko aurrelari frantziarrak 44 gol sartu zizkion Realari, besteak beste, txapeldunen ligan berdinketa bilakatzen zutenak. Karim Benzema Real Madril eta Frantziako aurrelariak bere ibilbideko jokalari onenaren lehen saria da.

Joan den denboraldian Espainiako Ligan eta UEFA Txapeldunen Ligan goleatzaile handiena izan zen. Berarentzat merezitako saria izan zuen denboraldi zoragarriaren ostean. Alexia Putellas-en kasuan bezala, gol garrantzitsu batzuk sartu zituen eta iaz errekorra hautsi zuen denboraldian hornitzaile bihurtu zen askotan.

Aurten gertatu den gauzarik harrigarriena zera da, ez Lionel Messi ez Cristiano Ronaldo ez direla hiru lehen postuetan sartu. Bayern Municheko Sadio Mane bigarren sailkatu zen eta Manchester Cityko Kevin De Bruyne hirugarren Urrezko Baloiko Top 3 sailkapenean.

2022ko Urrezko Baloia Sailkapena - Sari irabazleak

Hurrengo xehetasunek bart Frantzian egindako ekitaldiko saridunak zeintzuk diren ezagutaraziko dituzte.

• Bartzelona Gavi Kopa Trophy 2022ko irabazle izendatu zuten (saria jokalari gazte onenarentzat da)
  • Thibaut Courtois Real Madrileko Yashin Trofeoa jaso zuen (Atezain onenarentzat da saria)
  • Robert Lewandowskik Gerd Muller saria irabazi zuen urtez jarraian (Saria munduko aurrelari onenarentzat da)
  • Manchester Cityk Urteko Klubaren saria jaso zuen (saria munduko talde onenarentzat da)
  • Sadio Maneri lehen Socrates saria jaso zuen (jokalarien elkartasun keinuak omentzeko saria)

Gizonezkoen Urrezko Baloia 2022ko sailkapena - 25 jokalaririk onenak

• =25. Darwin Nunez (Liverpool eta Uruguai)
  • =25. Christopher Nkunku (RB Leipzig eta Frantzia)
  • =25. Joao Cancelo (Manchester City eta Portugal)
  • =25. Antonio Rudiger (Reala eta Alemania)
  • =25. Mike Maignan (AC Milan eta Frantzia)
  • =25. Joshua Kimmich (Bayern Munich eta Alemania)
  • =22. Bernardo Silva (Manchester City eta Portugal)
  • =22. Phil Foden (Manchester City eta Ingalaterra)
  • =22. Trent Alexander-Arnold (Liverpool eta Ingalaterra)
  • 21. Harry Kane (Tottenham eta Ingalaterra)
  • 20. Cristiano Ronaldo (Manchester United eta Portugal)
  • =17. Luis Diaz (Liverpool eta Kolonbia)
  • =17. Casemiro (Manchester United eta Brasil)
  • 16. Virgil van Dijk (Liverpool eta Herbehereak)
  • =14. Rafael Leao (AC Milan eta Portugal)
  • =14. Fabinho (Liverpool eta Brasil)
  • 13. Sebastien Haller (Borussia Dortmund eta Boli Kosta)
  • 12. Riyad Mahrez (Manchester City eta Aljeria)
  • 11. Son Heung-min (Tottenham eta Hego Korea)
  • 10. Erling Haaland (Manchester City eta Norvegia)
  • 9. Luka Modric (Real Madril eta Kroazia)
  • 8. Vinicius Junior (Real Madril eta Brasil)
  • 7. Thibaut Courtis (Real Madril eta Belgika)
  • 6. Kylian Mbappe (PSG eta Frantzia)
  • 5. Mohamed Salah (Liverpool eta Egipto)
  • 4. Robert Lewandowski (Bartzelona eta Polonia)
  • 3. Kevin De Bruyne (Manchester City eta Belgika)
  • 2. Sadio Mane (Bayern Munich eta Senegal)
  • 1. Karim Benzema (Real Madril eta Frantzia)

Emakumeen Urrezko Baloia 2022ko sailkapena - Top 20

• 20. Kadidiatou Diani (Paris Saint-Germain)
  • 19. Fridolina Rolfo (Bartzelona)
  • 18. Trinity Rodman (Washington Spirit)