Camavinga Meme Oorsprong, inzichten en achtergrond

Als je een voetbalfan bent die het regelmatig volgt, begrijp je de context sneller en ben je misschien de Camavinga Meme tegengekomen. Deze meme krijgt veel aandacht, samen met likes op verschillende sociale netwerkplatforms, vooral op Twitter.

Eduardo Camavinga is een speler van Real Madrid die van het veld had moeten worden gestuurd nadat hij een onbezonnen uitdaging had aangegaan met Anthony Martial van Sevilla, die vanwege een blessure van het veld moest. De fans van de oppositie waren helemaal niet blij met de beslissing, want hij stond op één geel.

Het was een grote wedstrijd in de context van het winnen van de competitie voor Madrid, aangezien ze nu dichter bij het behalen van de La Liga-titel zijn met een voorsprong van 15 punten aan de top. Het was opnieuw de show van Karim Benzema die in de laatste minuten van de wedstrijd het winnende doelpunt voor Real scoorde.

Camavinga-meme

We hebben het hele seizoen gezien dat mensen die scheidsrechters van de competitie Real vooringenomen noemden, omdat ze beslissingen hebben genomen in het voordeel van Madrid in cruciale tijden die de teint van de competitie hadden kunnen veranderen. Daarom worden sociale media overspoeld met Camavinga-memes en Vardrid-oproepen.

De wedstrijd tussen Sevilla en Real Madrid was weer een wedstrijd waarin we een epische comeback van Real Madrid hebben gezien. Ze stonden 2-0 achter en wisten terug te komen met de genialiteit van Benzema en Vinicius Junior, maar de beslissing van de scheidsrechters liet een slechte smaak achter.

Alle fans van de andere clubs dan Madrid werkten samen om de scheidsrechters en video-assistent-scheidsrechters (VAR) te trollen als een pro-Madrid die de competitie vervalst noemde. De meeste memes toonden de president van Real Florentino Perez als de controller van de VAR-functionarissen.

Wat is Camavinga Meme

Het incident vond plaats op speeldag 32 toen twee van de grootste teams in de competitie het tegen elkaar opnemen en het was een wedstrijd met hoge inzetten, aangezien Real een overwinning nodig had om de landstitel veilig te stellen en het gat te vergroten tot 15 punten.

Bij de rust maakte Real 2 goals toen Sevilla scoorde via Ivan Rakitic en Eric Lamela. Sevilla domineerde de eerste helft en real zag er ongeorganiseerd uit. De middenvelder Camavinga kreeg een gele kaart na een overtreding op een Sevilliaanse speler.

De tweede helft begint met een Real-treffer van de Braziliaan Rodrygo, gevolgd door nog twee goals één in de 82e minuut van Nacho en 3e van de stijlvolle Benzema in de 90e minuut. Ondertussen vermeed Camavinga een tweede gele en mogelijk rode kaart die het duel in het voordeel van Sevilla had kunnen veranderen.

Screenshot van Camavinga Meme

De scheidsrechters besloten hem geen geel of rood te geven en de VAR greep ook niet in nadat op de beelden een duidelijke overtreding was te zien op Anthony Martial die met de bal aan het rennen was in een tegenaanval. De overtreding stopte de tegenaanval en verwondde Anthony, die vervolgens werd vervangen door Rafa Mir.

Geschiedenis van Camavinga Meme

De oorsprong van de meme was een Twitter-gebruiker die voor het eerst een clip van de fout plaatste met het bijschrift "Vardrid op zijn best. Gered van het dalen van 12 naar 11 mannen”. De 12 tegen 11-verklaring geeft de scheidsrechters sarcastisch de schuld dat ze de 12e speler zijn in elke wedstrijd.

Daarna volgde een enorm aantal tweets met unieke bewerkingen en parodieën. Een andere Twitter-gebruiker plaatste een foto van de president van Madrid, Perez, in de VAR-kamer met het onderschrift "Vardrid heeft hun abonnement opnieuw verlengd".

Vardrid Meme

De memes circuleerden meerdere dagen op tal van sociale-mediaplatforms en mensen sprongen erop om hun opmerkingen te plaatsen om ze populairder te maken. Voetbal is de meest bekeken sport ter wereld en elke club heeft zijn fans die klaar staan ​​om elke situatie als deze aan te pakken als het hun teams pijn doet.