CG TET Прифатна картичка за 2022 година Датум на издавање, врска, важни детали

Професионалниот одбор за испити во Чатисгар (CGPEB) е подготвен да ја објави картичката за прием CG TET 2022 денес, 12 септември 2022 година преку официјалната веб-страница според најновите информации. Оние кои успешно ги завршиле регистрациите можат да ги добијат од веб-страницата.

Тестот за подобност за наставници во Чатисгар (CG TET) 2022 година ќе се одржи на 18 септември 2022 година и на апликантите им се препорачува да ги преземат пред денот на испитот. Откако ќе бидат објавени, можете да пристапите до нив користејќи ID за регистрација, Датум на раѓање (DOB) и Captcha код.

Според трендот, одборот ќе ги издава билетите за сала 1 недела пред денот на испитот за секој да може да ги преземе пред денот на испитот и да ги пренесе во доделениот центар за тестирање. Содржи многу клучни детали во врска со кандидатот и испитот.

Преземете ја картичката за прием на CG TET 2022 година

CG TET испитот е испит на државно ниво организиран за проверка на подобноста на наставниците и успешните ќе можат да предаваат во основните и повисоките основни одделенија. Картичката за прием Vyapam TET ќе биде достапна на официјалниот веб-портал CGPEB.

Испитот ќе се одржи во два дела во ист ден труд 1 и труд 2. Труд 1 ќе се одржува во утринска смена, а труд 2 во вечерна смена. Билетот за сала ќе го провери надзорникот пред почетокот на тестот.

Затоа, задолжително е да се преземе и да се однесе печатена копија во доделениот центар за тестирање. Без него, кандидатите нема да смеат да учествуваат на тестот. Голем број аспиранти се пријавија и сега чекаат да се издаде влезницата за сала.

Клучни моменти на приемната картичка CG TET 2022

Спроводно тело         Професионален одбор за испитување во Чатисгар
Име на испит                    Тест за подобност за наставници во Чатисгар
Тип на испит                      Тест за подобност
Режим на испит                   Надвор од мрежа
Датум на испит CG TET       18th септември 2022
Датум на издавање на картичката за прием CG TET        12 2022 септември
Режим на ослободување  онлајн
Локација             Чатисгар
Официјална веб-страница               vyapam.cgstate.gov.in

Детали се достапни на картичката за прием TET CG Vvapam 2022

Следниве детали ќе бидат присутни на билетите за сала на одреден кандидат.

 • Име на апликантот
 • Татково име
 • Пол на кандидатот
 • Име на испитниот центар
 • Име на тестот
 • Датум и време на испитот
 • Целосна адреса на Испитниот центар
 • Фотографија на кандидатот и простор за потпис
 • Простор за знакот за набљудувач
 • Кодекс на испитен центар
 • Дата на раѓање
 • Категорија на кандидат
 • Некои важни инструкции
 • Личен број на апликантот
 • Време на известување

Како да преземете картичка за прием CG TET 2022 година

Како да преземете картичка за прием CG TET 2022 година

Апликантите можат да преземаат само преку веб-страницата на одборот и постапката е дадена подолу. Едноставно следете ги упатствата и извршете ги за да ги добиете билетите за салата во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одборот. Кликнете/допрете на оваа врска Ввапам директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете до Најновите соопштенија и кликнете/допрете на врската до врската за преземање картичка за прием CG TET.

Чекор 3

Сега на новата страница, внесете ги потребните акредитиви како што се Внесете ID за регистрација, Датум на раѓање (DOB) и Captcha код.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на копчето Login и картичката ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 5

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред и потоа земете отпечаток за понатамошна употреба.

Можеби ќе сакате да проверите Прифатна картичка CSIR UGC NET 2022 година

Најчесто поставувани прашања

Кој е официјалниот датум на издавање на CG TET Admit Card?

Официјалниот датум е 12 септември 2022 година.

Кој е официјалниот датум на испит за TET CG?

Испитот ќе се спроведе на 18 септември 2022 година.

Завршни зборови

Па, ако се прашувате за приемната картичка CG TET 2022, тогаш ги обезбедивме сите детали и постапката за да ја преземете од веб-страницата. Тоа е сè за оваа објава ако имате какви било прашања во врска со тоа, тогаш споделете ги во делот за коментари.

Оставете коментар