Прифатна картичка CSIR UGC NET 2022 година, преземање, датум на издавање, фини поени

Националната агенција за тестирање (NTA) ќе ја објави CSIR UGC NET Admit Card 2022 на 13 септември 2022 година преку официјалната веб-страница. Оние кои се пријавиле за овој преглед можат да го преземат користејќи ги потребните акредитиви.

Огромен број кандидати успешно ги доставија своите апликации CSIR UGC NET Examination и сега чекаат да бидат објавени картичките за прием. Според официјалните информации, истиот ќе биде објавен утре.

НТА веќе го објави CSIR UGC NET Exam City Slip и е достапен на официјалниот веб-портал. Испитувањето ќе се спроведе од 16-ти до 18-ти септември 2022 година во бројни тест центри низ земјата.

Прифатна картичка CSIR UGC NET 2022 година

Кандидатите кои ја завршиле регистрацијата на CSIR UGC NET добиваат инструкции да ја преземат Приемната картичка од веб-страницата штом ќе биде издадена од повисокиот орган. Затоа, ќе ја обезбедиме постапката за преземање на картичките заедно со други важни детали.

Испитувањето ќе се одржи онлајн во различни придружни тест центри во две смени, утринска смена од 9 до 12 часот и попладневна смена од 3 до 6 часот. Сите други клучни информации се дадени на билетите за сала на кандидатот.

Заедничкиот совет за научни и индустриски истражувања – Комисија за универзитетски грантови Национален тест за подобност (CSIR-UGC NET) е испит на национално ниво организиран од НТА. Овој тест за подобност ќе се спроведе за помлади истражувачки стипендии и предавања / доцент во CBT режим.

Преземањето на билетите за сала е многу важно и тоа е задолжителниот документ што ви овозможува да го испробате денот на испитот. Во спротивно, ако не го однесете во доделениот центар за тестирање, тогаш ќе бидете спречени да учествувате во испитувањето.

Клучни моменти на приемната картичка на CSIR UGC NET испит 2022 година

Спроводно тело            Националната агенција за тестирање
Име на испит                    Заеднички совет за научни и индустриски истражувања – Комисија за универзитетски грантови Национален тест за подобност 
Тип на испит                      Тест за подобност 
Режим на испит                  Тест заснован на компјутер (CBT)
CSIR UGC NET испит 2022 Датум      Од 16 септември до 18 септември 2022 година
Датум на објавување на градскиот испис      10 2022 септември
CSIR UGC NET Датум на издавање на картичката за прием      13 2022 септември
Режим на ослободување             онлајн
Официјална веб-страница на CSIR     csirnet.nta.nic.in

Детали се достапни на CSIR UGC NET картичката за прием 2022 јуни

Следниве детали ќе бидат достапни на одредена картичка на кандидатот.

  • Фотографија на кандидатот, регистерски број и рол број
  • Детали за тест центарот и неговата адреса
  • Детали за времето на испитот и времето за известување
  • Наведени се правила и прописи кои се однесуваат на тоа што да се земе со тест центарот и како да се испроба хартијата

Како да преземете картичка за прием CSIR UGC NET 2022 година

Како да преземете картичка за прием CSIR UGC NET 2022 година

Процесот на проверка и преземање на билетите за салата е даден подолу. Само следете ја процедурата чекор-по-чекор и извршете ги упатствата за да ја добиете картичката за прием во форма на PDF.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одборот. Кликнете/допрете на оваа врска CSIR NTA директно да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете во најновиот дел за известување и пронајдете ја врската до јунската сесија за прием на картичка CSIR UGC NET.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска и продолжете понатаму.

Чекор 4

Сега ќе се отвори нова страница, тука внесете ги потребните акредитиви како што се број на апликација, лозинка и безбедносен PIN.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Испрати и картичката ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го носите во центарот за тестирање на денот на испитот.

Можеби ќе ве интересира да проверите Приемна картичка на ICAR AIEEA 2022 година

Последни мисли

Приемната картичка CSIR UGC NET 2022 ќе биде достапна на веб-страницата во наредните часови и на апликантите им се препорачува да ја однесат до доделениот центар за тестирање. Затоа, користете ја горенаведената процедура за да ги преземете за идна референца.

Оставете коментар