Билет за сала на високиот суд на TS 2022 година Линк за преземање, клучни датуми, фини поени

Одделот за регрутирање на високиот суд во Телангана е подготвен да го објави билетот за сала на високиот суд TS 2022 денес, 1 септември 2022 година преку официјалната веб-страница. Оние кои успешно се пријавиле за овој тест за регрутирање можат да го преземат билетот користејќи ги Регистрациониот број и ДОБ.

Одделот неодамна го заврши процесот на поднесување апликации и апликантите кои аплицираа сега чекаат да бидат објавени картичките за прием. Истата ќе биде достапна на веб-порталот на катедрата од денес и кандидатите ќе можат лесно да ги преземат користејќи ја постапката наведена подолу.

Има 592 отвори за различни работни места како што се помлад асистент, стенограф, службеник и неколку други. Првиот дел од процесот на селекција е писмениот испит кој ќе се спроведува од 7 септември до 11 септември 2022 година.

Билет за сала на високиот суд TS 2022 година Преземи

Билетот за испитна сала TS HIGH суд ќе биде издаден денеска и на кандидатите им се наложува да ги преземат картичките за прием пред денот на испитот. Според правилото, оние кои нема да ја понесат картичката до тест центарот нема да смеат да учествуваат на испитот.

Билетот за сала ќе биде достапен за местата помлад асистент (02/2022), стенограф Гр III (01/2022), дактилограф (03/2022), теренски асистент (04/2022), испитувач (05/2022), препишувач (06/2022), Помошник за снимање (07/2022) и сервер за процеси (08/2022).

Според трендот, одделот ја објави картичката за прием една недела пред датумот на испитување, така што секој кандидат ја презема навреме и однесе печатена копија од неа во центарот на денот на испитот. Весникот ќе се одржува во офлајн режим во различни центри низ државата.

Успешните кандидати ќе бидат повикани за следната фаза од процесот на селекција, а тоа е интервјуто. Резултатот се очекува да биде објавен во рок од еден месец по завршувањето на испитот и ќе ве информираме за секоја нова вест поврзана со ова вработување.

Клучни моменти на билет за сала за регрутирање на високиот суд TS 2022 година

Спроводно тело          Одделот за регрутирање на високиот суд во Телангана
Тип на испит                    Тест за регрутирање
Режим на испит                  Офлајн (писмен испит)
TS HC Испит Датум         Од 7 септември до 11 септември 2022 година
Име на објавата                   Помлад асистент, стенограф, службеник и разни други
Вкупно слободни работни места           592
Локација                         држава Телангана
Датум на издавање на билет за сала TS HC 2022 година     1st септември 2022
Режим на ослободување            онлајн
Врска за официјална веб-страница         tshc.gov.in

Детали се достапни на билет за испит во TS High Court

Картичката за прием како Аадхар картичката на одредена личност која му/и дава единствен идентитет. Исто така, ќе се состои од следните детали во врска со испитот и кандидатот.

  • Име на кандидатот
  • Дата на раѓање
  • Регистарски број
  • Следен број
  • Фотографија
  • Време и датум на испит
  • Баркод и информации за испитниот центар
  • Адреса на испитниот центар
  • Време на известување
  • Важни упатства поврзани со денот на испитот

Како да преземете билет за сала на TS High Court 2022 година

Како да преземете билет за сала на TS High Court 2022 година

Овде ќе научите чекор-по-чекор процедура за пристап и преземање на билетот за салата од веб-страницата на одделот. Само следете ги и извршете ги чекорите за да го добиете билетот во PDF формат.

Чекор 1

Прво, посетете го веб-порталот на одделот. Кликнете/допрете на оваа врска Одделот за регрутирање на високиот суд во Телангана за да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, кликнете/допрете на копчето за регрутирање достапно на страницата и продолжете.

Чекор 3

Сега пронајдете ја врската за билет за сала на TS High Court и кликнете/допрете на неа.

Чекор 4

Ќе се отвори нова страница, тука внесете ги потребните акредитиви како што се регистарски број и датум на раѓање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Испрати и билетот ќе се појави на вашиот екран.

Чекор 6

На крајот, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за идна референца.

Можеби и вие сакате да читате Билет за сала TNTET 2022 година

Завршни зборови

Па, билетот за сала на TS High Court 2022 ќе биде издаден преку веб-порталот на одделот многу наскоро и оние кои успешно ја завршиле регистрацијата можат да ги преземат користејќи ја постапката спомената погоре. Тоа е сето ова, засега се збогуваме.

Оставете коментар