Кој е уметникот за тетоважи во портата за тетоважи бидејќи таа се соочува со бурни реакции поради наплата на високи такси и промени во дизајнот

Уметник за тетоважи го привлече целото внимание на корисниците на платформата за споделување видеа TikTok за наплата на прекумерна такса за едноставни скици. Контроверзноста се нарекува портата за тетоважа на платформата. Дознајте сè за тоа кој е уметникот за тетоважи во Tattoo Gate и сите детали во врска со контроверзноста вирална на TikTok.

Уметникот за тетоважи по име Линдзи Џозеф наплаќал илјадници долари од клиентите како што е откриено на TikTok. Таа стана контроверзна фигура на платформата откако корисник на TikTok со корисничко име @running_mom_of_boys сподели видео во кое го објаснува нејзиното искуство со овој конкретен уметник за тетоважи.

Според видеото кое го објави сакала тетоважа на лисица со цвеќиња. Платила 180 долари за состанок и уште 1,500 долари плус данок за цртеж на идејата. Но, кога го добила цртежот, видела дека тоа не е она што го барала.

Кој е уметникот за тетоважи во портата за тетоважи - објаснета контроверзност

Линдзи Џозеф од Lucid Tattoos во Онтарио Канада е уметникот за тетоважи во контроверзноста на портата за тетоважи на TikTok. Таа на многу клиенти им наплатила големи такси за цртање едноставни скици. Корисниците на социјалните мрежи се сомневаат дека уметникот можеби копира цртежи и наплаќа претерано високи цени за овие скици, врз основа на нивните коментари.

Слика од екранот на кој е уметникот за тетоважи во портата за тетоважи

На TikTok, корисничката Кортни Монтејт сподели неколку видеа во кои го објаснува целото искуство со тетоважата со овој конкретен уметник. Изгледа дека Кортни не е задоволна од искуството што го имала, бидејќи вели дека не го добила дизајнот на тетоважата што ја сакала и дека и била наплатена висока такса за тоа.  

Во видеото на TikTok, таа вели „Таа ми кажа дека има три опции за нејзиниот надомест за дизајн, првата опција беше 1,500 долари плус данок“, што е концепт скица на која можете да направите една „мала промена“ и конечен дизајн. Втората опција е 3,500 долари плус данок, каде што добивате две концептни скици и неколку промени“.

Таа понатаму вели: „Очигледно, го избирам број еден затоа што, на пример, е супер скап и таа ги имаше овие слики, па бев уверена дека ќе ми направи прекрасно парче“. Откако се појави понеделник, TikToker доби концепт скица што „не беше ништо слично на она што го сакав“.

Зборувајќи за тоа во друго видео, таа дополнително објаснува: „Таа рече дека ако сакам уште една скица, ќе ми ја наплати разликата помеѓу опцијата еден и опцијата број два, што е 2,260 долари“, додава таа, сеќавајќи се како на уметникот за тетоважи му испратила два. референтни фотографии на лисици со полно тело. „Таа рече дека е моја вина што не ми е јасно дека сакам полна лисица“.

Од споделувањето на видеата на 10-ти мај, првото видео доби повеќе од 4.4 милиони прегледи, додека другите две добија по околу еден милион прегледи. Многу луѓе и покажаа поддршка на Кортни, а илјадници од нив изразија охрабрување.

Што е Tattoo Gate на TikTok?

Откако видеото стана вирално, и други корисници на социјалните мрежи ги споделија своите искуства и ги споделија коментарите на Lindsay Joseph Lucid Tattoos кои се прилично лоши. Има многу негативни коментари за овој уметник за тетоважи од Канада и луѓето почнаа да ја нарекуваат контроверзноста Tattoo Gate. Има дури и хаштаг „# tattoogate“ на TikTok и има многу видеа поврзани со искуства со тетоважи.

Што е Tattoo Gate на TikTok

Многу корисници покажуваат поддршка за Кортни и ценеле што таа го сподели своето искуство на социјалните мрежи. Еден корисник рече: „Имам 75% од моето тело тетовирано, од уметници како буквално од цела САД и Канада - никогаш не сум платил за консултација“.

Друго лице коментираше: „Никогаш во мојот живот не сум слушнал вакво нешто! Леле! Прво да платите за консултација, а потоа да платите за дизајн кој не ја вклучува тетоважата? Леле,". На Кортни, исто така, и се заканувале дека ќе тужи за клевета за споделување на приказната на социјалните мрежи додека разговарала во едно од видеата поврзани со тетоважата.  

Таа им рече на гледачите „Јас ја споделив мојата рецензија и луѓето правеа критики за нејзината продавница, намалувајќи ја и продавницата на една ѕвезда. Таа отиде и ги избриша сите тие критики. Се откажав да ја споделам мојата приказна затоа што се исплашив, но сега ја споделувам мојата приказна за да се надевам дека повеќе луѓе нема да бидат измамени како мене“.

Можеби и вие сакате да знаете Кој е Злобната Венди

Заклучок

Сигурно, сега знаете кој е уметникот за тетоважи во контроверзноста на Tattoo Gate бидејќи ги дадовме сите информации поврзани со скандалот и ставовите на клиентот кој морал да плати прекумерни пари. Тоа е сè што имаме за оваа, затоа се отпишуваме засега.

Оставете коментар