Тетка Кас Мем го објасни потеклото, ширењето, историјата и најдобрите меми

Тетката Кас Меме е една од виралните теми на интернет, особено меѓу братството на Мемери. Некои од мемињата се во центарот на вниманието и публиката го кажува своето мислење за нив. Можеби веќе сте биле сведоци на многу објави поврзани со меми.  

Ако се прашувате од каде доаѓа овој мем и за што е целата оваа возбуда, тогаш сте го посетиле вистинското место бидејќи ќе ви дадеме детали, увид и приказна за позадината зад овој мем.

Тетка Кас е цртан лик од популарниот анимиран игран филм на Дизни од 2014 година, Големиот херој 6. Во овој филм зборуваме за тетката на браќата на Хамада. Станува збор за сцена од овој анимиран филм што креаторите на меми ја уредиле во слики со вулгарен изглед.  

Што е тетка Кас Мем?

Големиот херој 6 е многу добро познат анимиран филм објавен во 2014 година, а Тетка Кејс е лик во овој филм. Овој мем е генериран од сцена во која таа е на шанкот во кујната и разговара со Хиро друг лик од филмот.

Слика од екранот на тетка Кас Меме

Фотошоп сликата на оваа сцена ја создаде целата возбуда и беше во тренд слика која ја користат креаторите на меми. Сликата од фотошоп ја прикажува тетка Кас како се наведнува над шанкот во кујната и има големи гради и видливо деколте.

Оваа слика има 75,000 прегледи и 1,000 омилени за четири години, бидејќи е создадена од некој наречен DeviantArt на 14 ноември 2016 година.

Се нарекува и како Bust Aunt Cass Meme и се користи за прикажување на ситуации како тие. Создадени се огромен број на уредени слики и клипови со помош на фотошоп сликата со некои од нив светска популарност.

Што е тетка Кас Мем

Историја на тетка Кас Мем

Историја на тетка Кас Мем

Ширењето на мемето започна со тоа што Redditor објави макро со слика со горниот текст: „Мама: Храната не е толку жешка. Храната:“ заедно со изменетата бујна слика на тетка Кас. Навистина создаде големи дискусии на платформата и доби над 47,400 гласови за три месеци.

Популарниот Redditor DankMemes, исто така, сподели верзија изменета слика со додавање на сопствената смисла за хумор на неа. Создаде 16,000 гласови за три месеци и многу пати го користат и корисниците на Твитер. Тие споделија друга изменета слика во февруари 2021 година, додавајќи ги зборовите „Мајката на мојот пријател ме прашува дали сакам нешто да јадам, а јас сакам да кажам само ако е газ“.

Јутјуберите, исто така, се приклучија на забавата, во 2021 година, Јутјубер наречен Џианг 989 постави видео во кое тие покажуваат колку брзо можат да дојдат до сликата на Busty Aunt Cass само со внесување на „Aunt Cass“ во Google. Видеото собра над 1 милион прегледи за еден месец.

Некои Јутјубери создадоа клипови користејќи го оригиналниот клип од филмот и покажувајќи го своето разочарување откако ја запознаа тетка Кас првично не изгледа како што ја направи сликата од фотошоп. Има безброј меми за тетка Кас достапни на бројни социјални платформи.

Можеби сакате да прочитате:

Жаба или стаорец TikTok Trend Meme

Еве ја вашата нарачка мем

Beast Boy 4 Meme

Завршни зборови

Можете да ја негирате моќта на социјалните медиуми сега секој ден бидејќи тие имаат моќ да ве направат славни преку ноќ, а тетка Кас Мем е одличен пример за тоа. Тоа е смешно, малку вулгарно и полно со смисла за хумор базирано на сцената од кујната на тетка Кас во филмот.  

Оставете коментар