e-SHRAM картичка Преземете PDF директно и по UAN број

Владата на Индија го иницираше процесот за создавање база на податоци за нерегистрираните работници. Ако сте аплицирале, сега мора да барате PDF картичка за преземање e-SHRAM.

Ако го направите тука, ќе ви ги кажеме сите потребни детали за тоа што е ова? Како да го преземете, па дури и како да го преземете по UAN број? Сите детали ќе бидат дадени овде. Затоа, се што ви треба е внимателно да ја прочитате оваа статија.

На крајот, ќе бидете опремени со сите потребни информации и знаења што ви се потребни за да го добиете PDF-от и следната процедура без никаков проблем.

e-SHRAM картичка Преземете PDF

Ова е нешто што треба да го проверите статусот на рата на картичката e SHRAM откако ќе се најавите на официјалната страница esharam.gov.in. Значи, за да дознаете дали ги исполнувате условите да добивате бенефиции објавени од владата, ова е многу важно.

Така, овде ќе можете сами да го видите целокупниот процес и чекорите за добивање PDF на картичката. Но, дозволете ни да ви кажеме, ова е корисно само, само ако прво сте се регистрирале успешно на официјалната страница.

Само после тоа можете да го проверите статусот и да го преземете. Ако веќе сте го направиле ова и вашата регистрација е успешна, подготвени сте да продолжите со следниот чекор. 

Што е e-SHRAM картичка?

Владата на Индија излезе со многу работни начини за намалување на финансискиот стрес на луѓето кои живеат на или под линијата на сиромаштија. Поради забавувањето на економијата предизвикано од пандемијата дополнително ја влоши ситуацијата.

Сепак, владата се обидува да смисли нови шеми кои навистина можат да им помогнат на угнетените и да ги ублажат нивните страдања. Концептот на e-SHRAM картичката која има за цел финансиски да им помогне на оние на кои им е потребна.

Сепак, ова е специјално за категоријата на луѓе кои спаѓаат во слотот на неорганизирани работници. Тие вклучуваат работници мигранти, градежни работници, работници на свирка и платформа, улични продавачи, домашни и земјоделски работници итн.

Така, штом ќе се создаде базата на податоци, таа може да се користи од институциите и различни владини министерства за да се смислат шеми за социјална и социјална помош за луѓето кои спаѓаат во оваа категорија.

Значи, ако некој спаѓа во оваа дефиниција, тој или таа ги исполнува условите за регистрација, „Секој работник кој е домашен работник, самовработен работник или работник на плата во неорганизираниот сектор, вклучително и работник во организираниот сектор кој не е член на ESIC или EPFO ​​или не е влада. работникот се нарекува неорганизиран работник“.

Откако ќе се регистрирате успешно со вистинските и ажурирани акредитиви кои ја вклучуваат вашата Aadhar картичка, број на мобилен телефон поврзан со вашиот Aadhar и број на сметка на штедилницата со IFSC код.

Кога ќе се регистрирате, ќе имате право да добивате финансиска помош од владата во вредност од РС. 1000. За да ги добиете бенефициите, возраста мора да биде помеѓу 16 и 59 години и лицето не смее да биде член на EPFO/ESIC или NPS.

Како да преземете e-SHRAM картичка или e-SHRAM картичка Преземете Kaise Kare

e-SHRAM картичка преземање kaise kare

Пред да ја преземете PDF картичката e-SHRAM, треба да го проверите статусот на вашата апликација и да видите дали сте ја примиле вашата уплата или не. Ако веќе не сте, процесот е многу лесен и секој може да го направи. На овој начин ќе дознаете дали ги исполнувате условите за финансиска поддршка од владата или не. После тоа, можете лесно да ја преземете вашата картичка. Само следете ги овие чекори.

 1. Чекор 1

  Одете на официјалната веб-страница https://register.eshram.gov.in/

 2. Чекор 2

  Најавете се користејќи ги вашите податоци, како што е телефонскиот бр. поврзан со Aadhar и добијте го вашиот OTP.

 3. Чекор 3

  Откако ќе пристапите на порталот, проверете ја контролната табла за да го видите најновиот статус.

 4. Чекор 4

  Проверете и потврдете ги вашите податоци. Ова ја вклучува најновата фотографија и други лични информации

 5. Чекор 5

  Овде можете да го видите статусот на ратата, доколку покаже дека сте ја добиле, проверете ја вашата банкарска сметка и проверете соодветно.

Преземете ја картичката e-SHRAM по број на UAN

Овој метод е исто така едноставен. За да ја завршите работата, ќе треба да ги следите чекорите дадени овде.

Слика од преземање на картичката e-SHRAM по UAN број
 1. Посетете ја официјалната веб-страница https://register.eshram.gov.in/
 2. Овде ќе треба да кликнете на табулаторот „Регистрирај се“.
 3. Внесете го вашиот мобилен телефонски број прикачен на Aadhar и добијте OTP.
 4. Потврдете го вашиот OTP со тоа што ќе го ставите во полето дадено за намената.
 5. Сега мора да сте најавени и можете да пристапите до контролната табла.
 6. Најдете ја опцијата „Преземи UAN картичка“.

Вашата картичка ќе се појави на екранот, сега можете да ја преземете со допирање или кликнување на копчето. Можете да отпечатите со зачувување на вашиот уред или да го користите и во мека форма.

пратеникот Е Упарјан

Заклучок

Овде ви ги објаснивме сите детали во врска со преземањето PDF картичка e-SHRAM. Како и опцијата преку UAN. Сега се што треба да направите е да ги следите чекорите и да ја завршите работата.

Оставете коментар