Резултат за обука на службеникот за MPPEB ITI 2023 година Преземи PDF, отсечен, корисни детали

Според најновите вести, Професионалниот одбор за испити во Мадја Прадеш (MPPEB) денес го објавува резултатот за обука на офицер за обука на MPPEB ITI за 2023 година. Ќе биде објавено преку официјалната веб-страница на одборот и откако ќе биде достапна, ќе можете да пристапите до врската со обезбедување на вашите детали за најавување.

MPPEB го спроведе испитот за вработување офицер за обука 2023 година од 6-ти до 24-ти декември 2022 година во многу тест центри низ целата држава. Илјадници кандидати успешно поднесоа апликации во дадениот прозорец и се појавија на писмениот испит.

Копчињата за одговор беа издадени на 27 декември 2022 година и завршува прозорецот за поднесување приговори во однос на трудовите. Конечниот резултат за TO испитот ќе биде објавен денеска преку веб-порталот, така што мора да се упатите на веб-страницата за да ја проверите вашата оценка.

Резултат за обука на офицер на MPPEB ITI 2023 година

Резултатот од MP ITI TO е официјално објавен сега и на веб-страницата е активирана врска преку која можете да пристапите до бодовите. Ние ќе ги обезбедиме сите практични детали поврзани со испитувањето заедно со врската за преземање на резултатите за да можете лесно да ја добиете.

Тестот базиран на компјутер (CBT) беше првата фаза од процесот на селекција за оваа кампања за регрутирање. Сите оние кои се квалификуваат ќе треба да се појават во следната рунда од процесот на регрутирање, што е фазата за верификација на документи.

Според официјалното известување, преку оваа акција за регрутирање има вкупно 305 слободни работни места, а опфаќа ангажирање на службеници од ИТИ ТО од различни области. Кандидатот мора да одговара на минималниот пресечен резултат поставен за одредена категорија за да се квалификува во следниот круг.

Ќе има оглас за ITI Training Officer Cut Off 2023 за секоја категорија од страна на испитниот одбор. Високите власти ги одредуваат оценките за пресек врз основа на неколку фактори, како што се вкупниот број на слободни работни места, бројот на слободни места распределени за секоја категорија и севкупните перформанси на кандидатите.

Испит за офицер за обука на пратеник Vyapam ITI за 2022 година

Спроводно тело             Професионален одбор за испити во Мадја Прадеш
Тип на испит        Тест за регрутирање
Режим на испит       Офлајн (CBT)
Датум на испит за офицер за обука на пратеник ITI    Од 6 декември до 24 декември 2022 година
Работа локација                     Секаде во државата Мадја Прадеш
Име на објавата         Службеник за обука на ITI: Дизел механичар, механичар на нацрт, електричар, стенограф (хинди), математика или цртање, асистент за програмирање, граѓански нацрт, механичар во електроника, ладење и климатизација и монтер
Вкупно слободни работни места               305
Датум на резултат за обука на службеникот за обука на MPPEB ITI      2nd Февруари 2023
Режим на ослободување                  онлајн
Официјална веб-страница              peb.mp.gov.in

Како да го проверите резултатот од MPPEB ITI за обука на службеникот за 2023 година

Како да го проверите резултатот од MPPEB ITI за обука на службеникот за 2023 година

Следете ги упатствата дадени подолу за да ја проверите и преземете картичката со резултати од веб-страницата на одборот.

Чекор 1

Најпрво, апликантите треба да ја посетат официјалната веб-страница на испитниот одбор. Кликнете/допрете на оваа врска MPPEB директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница на таблата, одете во делот Резултати и пронајдете ја врската за резултати за обука на офицер за обука на MP ITI.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Сега ќе бидете упатени до страницата за најавување, тука внесете ги потребните акредитиви за најавување, како што се број на апликација ИЛИ број на список, датум на раѓање и ТАК код што го гледате во полето.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Пребарај и картичката за резултати ќе се прикаже на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да го зачувате документот со бодови на вашиот уред и потоа направете отпечаток за да можете да го користите во иднина кога е потребно.

Можеби ќе ве интересира да проверите Резултат на чуварот на шумата Раџастан 2023 година

Завршни зборови

Како освежувачки развој, официјалната веб-страница на MPPEB го објави Резултатот за обука на службеникот за обука на MPPEB ITI за 2023 година. Затоа, ги обезбедивме сите детали и информации што ви се потребни. Ве молиме слободно споделете ги сите дополнителни прашања што може да ги имате во врска со тоа во делот за коментари.

Оставете коментар