Прифатна картичка за наставник од мастер кадри од Пенџаб 2022 година Линк за преземање, фини поени

Одборот за регрутирање на образованието во Пенџаб (PERB) ја издаде долгоочекуваната картичка за прием на мастер кадри во Пенџаб за 2022 година преку официјалната веб-страница. Оние кои успешно ги поднеле апликациите за да се појават на испитот, сега можат да ги преземат овие картички со посета на веб-страницата.

Писмениот испит ќе се одржи за регрутирање на местата мастер кадар. Кандидатот кој се пријавил додека бил отворен прозорецот за поднесување на апликацијата, сега може да пристапи до билетите за салата користејќи го нивниот регистарски број и датум на раѓање.

Вкупно 4161 слободно работно место треба да се пополнат во институциите ширум државата и се пријавија голем број на страсни кадри кои бараат работа. Успешните кандидати ќе бидат повикани на интервју од одборот.

Прифатна картичка за наставник од мастер кадри од Пенџаб 2022 година

Приемната картичка Master Cadre 2022 сега е достапна на веб-порталот на PERB, затоа ќе ја обезбедиме постапката за преземање заедно со важни детали во врска со овој испит за регрутирање наставници во оваа објава.

Одборот ќе го спроведе магистерскиот испит за кадри 2022 година на 21 август 2022 година и од апликантите се бара да ги набават билетите за салата во печатена форма. Задолжително е да ја носите картичката за прием во доделениот тест центар во спротивно нема да ви биде дозволено да се појавите на испитот.

Трудот ќе биде објективен тип во кој треба да го изберете најдобриот одговор. Ќе вклучува програма од предметите англиски, хинди, пенџаби, наука, математика, општествени науки и ревидирана физика. Пресечните ознаки ќе играат витална улога во одлучувањето дали ќе се квалификувате за следната фаза или не.

Информациите за пресечните ознаки ќе бидат обезбедени заедно со резултатот од испитувањето. Квалификуваните кандидати ќе треба да се појават на интервју во следната фаза од процесот на селекција. По завршувањето на интервјуата, одборот ќе ја достави листата за избор.

Клучни моменти на приемната картичка за мастер кадар во Пенџаб 2022 година

Спроводно тело         Одбор за регрутирање на образование во Пенџаб
Тип на испит                    Испитување за вработување
Режим на испит                 Надвор од мрежа
Датум на испит за магистерски кадри 2022 година       21 август 2022
Локација                   Држава Пенџаб, Индија
Име на објавата                          Мајстор кадри
Вкупно објави              4161
Признајте датум на објавување на картичката  16 август 2022
Режим на ослободување           онлајн
Официјална веб-страница           Образование за вработување.com

Детали се достапни на картичката за прием на мастер кадар 2022 година

Билетот за сала е важен документ и ги содржи сите клучни детали поврзани со кандидатот и испитот. Следниве детали ќе бидат достапни на картичките.

 • Име на кандидатите
 • Име на татковци и мајки на кандидатите
 • Пол Машки женски)
 • Кандидат Датум на раѓање
 • Име на објавата
 • Код на испитниот центар
 • Адреса на испитниот центар
 • Категорија на кандидати (ST/SC/BC и друго)
 • Број на список на кандидати
 • Правила и упатства за прегледот
 • Датум и време на хартија

Исто така прочитајте TSLPRB PC сала билет 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием на мастер кадри од Пенџаб 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием на мастер кадри од Пенџаб 2022 година

Преземањето на билетот за салата е многу неопходно, така што овде ќе научите чекор-по-чекор процедура која може да ви помогне во тој поглед. Едноставно следете ги упатствата дадени подолу и исто така извршете ги за да го добиете билетот во вашите раце.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на одборот. Кликнете/допрете ја оваа врска PERB за да отидете на почетната страница.

Чекор 2

На почетната страница, одете до делот „Најнови циркулари“ и кликнете/допрете Кликнете на врската за „врската за приемна картичка за магистерски кадри за наставници“.

Чекор 3

Сега ќе се отвори нов прозорец каде што треба да го внесете вашиот број на рол, број на апликација и датум на раѓање.

Чекор 4

Потоа кликнете/допрете на Generate Admit Card и таа ќе се појави на екранот.

Чекор 5

Конечно, преземете го за да го зачувате на вашиот уред, а потоа отпечатете го за да можете да го носите во центарот за тестирање на денот на испитот.

Вака можете да пристапите и преземете билет за салата Master Cadre 2022 од веб-страницата. Испитувањето ќе се одржи во различни центри за тестирање низ државата и кандидатот мора да стигне до центарот 30 минути пред да започне трудот.

Можеби ќе ве интересира да читате Приемна картичка AFCAT 2 2022 година

Конечната пресуда

Ако сте се запишале за да се појавите на овој испит за регрутирање на државната влада, тогаш мора да ја преземете картичката за прием на мастер кадри од Пенџаб 2022 за да го потврдите вашето учество. Тоа е за оваа, ако имате други прашања, поставете ги во делот за коментари.

Оставете коментар