Прифатна картичка во Раџастан PTET 2022 година за преземање линк и фини поени

Универзитетот Jai Narain Vyas (JNVU) е подготвен да ја ослободи картата за прием во Раџастан PTET 2022 година и оние кои успешно го поднеле својот формулар за апликација можат да пристапат до него од веб-страницата на универзитетот. Научете ги сите детали, важни датуми и добри точки во овој пост.

JNVU е одговорен за спроведување на тест за подобност пред наставник (PTET) за различни курсеви како што се Pre BA, B.Ed./B.Sc., B.Ed. и Pre B.Ed. Секоја година голем број кандидати се пријавуваат на овој тест и учествуваат на него.

Процесот на поднесување апликации беше завршен на 15 април 2022 година и оттогаш апликантите ги чекаа билетите за сала. Вообичаено, билетот за сала или картичката за прием се издава 10 дена пред испитот.

Приемна картичка во Раџастан PTET 2022 година

Има многу прашања направени од кандидатите на Интернет со прашања како PTET Admit Card 2022 Kab Aayega. Тоа значи кога картичките ќе бидат пуштени бидејќи помина долго време од завршувањето на процесот на аплицирање.

Официјалниот датум на објавување според веродостојните извештаи е денес 23 јуни 2022 година, а испитот ќе се одржи на 3 јули 2022 година од 11:30 до 02:30 часот. Вообичаено, билетот за сала PTET се објавува 10 дена пред испитот, така што се очекува да биде објавен во кое било време денес.

Билетот за сала ќе биде ваша лиценца за учество на испитот и затоа е од суштинско значење да го понесете со вас во центарот за тестирање. Информациите за центарот ќе бидат достапни и на билетот за сала заедно со други клучни детали за тестот за подобност.

Клучни моменти на испитот PTET во Раџастан 2022 година

Организациско телоУниверзитетот Џаи Нараин Вјас (JNVU)
Име на испитТест за подобност пред наставникот
Тип на испитТест за влез
Цел на испитотПрием на различни курсеви како што се Pre BA, B.Ed./B.Sc., B.Ed. и Pre B.Ed
ЛокацијаРаџастан
Датум на PTET испит 2022 година3 Јули 2022
Датум на издавање на картичката за прием23 јуни 2022
режим онлајн
Официјална веб-страницаwww.ptetraj2022.com

Шема за испити PTET испит 2022 година

  • Тестот ќе се спроведе во офлајн режим во моделот OMR
  • Трудот ќе содржи само MCQ
  • Вкупно 200 прашања ќе бидат присутни на трудот врз основа на наставната програма
  • Секое прашање ќе има 3 оценки и нема негативна оценка на овој испит
  • На учесниците ќе им бидат дадени 2 часа да го пополнат трудот

Детали се достапни на билет за сала PTET 2022 година

Картичката за прием, позната и како билет за сала, ќе ги содржи следните информации и детали.

  • Фотографија на кандидатот, регистерски број и рол број
  • Детали за тест центарот и неговата адреса
  • Детали за времето на испитот и Сала
  • Наведени се правила и прописи кои се однесуваат на тоа што да се земе со тест центарот и како да се испроба хартијата

Како да преземете картичка за прием во Раџастан PTET 2022 година

Како да преземете картичка за прием во Раџастан PTET 2022 година

Овде, ќе обезбедиме чекор-по-чекор процедура за проверка и преземање на ptetraj2022 com ptet admit card 2022 од веб-страницата. Само следете ги упатствата дадени во постапката за да ја добиете картичката.

Чекор 1

Прво, отворете апликација за веб-прелистувач на вашиот компјутер или паметен телефон, а потоа посетете ја веб-страницата на птетрај2022.

Чекор 2

Во домот, ќе ги видите копчињата за курсеви на десната и левата страна на екранот. Кликнете/допрете на курсот што сте го избрале за време на регистрацијата.

Чекор 3

Ќе ве упати на нова страница каде што ќе ја видите Преземи картичката за прием на левата страна од екранот, па кликнете/допрете ја таа опција.

Чекор 4

Сега на оваа страница, внесете ја вашата апликација бр.

Чекор 5

Конечно, кликнете/допрете ја опцијата за продолжување достапна на екранот и картичката ќе се појави на екранот. Сега преземете го за да го зачувате на вашиот уред и потоа отпечатете го за понатамошна употреба.

Вака апликантите можат да го преземат билетот за сала за да го однесат во центрите за тестирање. Запомнете дека носењето на картичката во тест центарот е неопходно бидејќи без неа кандидатот нема да смее да учествува на испитот.

Можеби исто така сакате да го прочитате Приемна картичка за лабораториски асистент RSMSSB 2022 година

Последни мисли

Па, ги презентиравме сите информации и детали во врска со картичката за прием во Раџастан PTET 2022 година. Ја научивте и постапката за преземање. Тоа е сè за оваа објава за сега се збогуваме.

Оставете коментар