Приемна картичка SPMCIL Хајдерабад 2022 година Линк за преземање, датум на испит, фини поени

Според најновите ажурирања, Security Printing & Minting Corporation of India Limited (SPMCIL) ја издаде картичката за прием SPMCIL Hyderabad 2022 на 22 ноември 2022 година. Таа е достапна на официјалната веб-страница на корпорацијата и можете да пристапите до неа користејќи го вашето најавување ингеренциите.

SPMCIL е организација која работи во рамките на Одделот за економски прашања, оддел под Министерството за финансии. Тој е одговорен за спроведување на активностите за печатење и ковење на Владата на Индија.

Пред неколку недели објави известување за регрутирање на различни работни места во одделот. Покани апликации од заинтересираните лица и следејќи ги упатствата, огромен број аспиранти се пријавија онлајн.

Прифатна картичка SPMCIL Хајдерабад 2022 година

На веб-порталот на корпорацијата е активирана врската за преземање на картичката за прием SPMCIL 2022 за работните места на помлад техничар и пожарникар. Ќе ја обезбедиме директната врска за преземање, начинот на преземање на билетот за сала од веб-страницата и други клучни детали поврзани со овој испит за вработување.

Датумот на испитот е веќе објавен од одделот и тој ќе се одржи на 4 декември 2022 година. Писменото испитување ќе се спроведе во офлајн режим во неколку тест центри низ Хајдерабад. Испитот ќе содржи само прашања со повеќекратен избор.

Преземањето на приемната карта и носењето до доделениот испитен центар е задолжително за секој кандидат. Оние кои успешно се пријавиле и сакаат да го обезбедат своето учество на испитот мора да однесат печатена копија од билетот за сала во тест центарот на денот на испитот.

На крајот од процесот на вработување треба да се пополнат вкупно 83 слободни работни места. Процесот се состои од две фази писмен испит и втора ќе интервју и верификација на документи. Ќе се регрутираат работни места за помлади техничари (печатење, контрола, монтер, вртење, заварувач, електрика, електроника, инструментација) и служба за пожарникари низ целиот град Хајдерабад.

Техничар од СПП Хајдерабад Џуниор, Определување на картичката за прием на испит за пожарникар

Спроводно тело         Безбедносно печатење и ковање корпорација од Индија со ограничена одговорност
Тип на испит         Испитување за вработување
Режим на испит       Офлајн (писмен испит)
Датум на испит за помлад техничар и пожарникари SPMCIL     4th декември 2022
Име на објавата                           Помлад техничар и пожарникари
Вкупно слободни работни места            83
ЛокацијаГрад Хајдерабад
Датум на издавање на картичката за прием на SPMCIL Хајдерабад   22nd ноември 2022
Режим на ослободување      онлајн
Врска за официјална веб-страница         spphyderabad.spmcil.com

Детали споменати на картичката за прием на SPMCIL 2022 година

Писмото за повици/ картичката за прием содржи некои важни детали за одреден апликант и испитот. Следниве податоци се достапни на картичката на кандидатот.

 • Име на кандидатот
 • Датум на испитување
 • Следен број
 • Регистарски број
 • категорија
 • Време на испит
 • Датум на испит
 • Објавата е применета
 • Место на испит
 • Време на известување
 • Клучни детали поврзани со однесувањето при обид за испит и инструкции во врска со протоколите за Ковид

Како да ја преземете картичката за прием SPMCIL Хајдерабад 2022 година

Како да ја преземете картичката за прием SPMCIL Хајдерабад 2022 година

Следниот чекор-по-чекор водич ќе ви помогне при преземањето на билетот за сала од веб-порталот на банката. Само извршете ги упатствата споменати во чекорите за да ја добиете вашата картичка во PDF форма.

Чекор 1

Прво, посетете ја официјалната веб-страница на корпорацијата. Кликнете/допрете на оваа врска SPMCIL директно да отидете на веб-страницата.

Чекор 2

На почетната страница, одете до најновите известувања и пронајдете ја врската SPP Hyderabad SPMCIL Admit Card.

Чекор 3

Потоа кликнете/допрете на таа врска.

Чекор 4

Сега внесете ги потребните акредитиви како што се бројот на апликацијата и датумот на раѓање.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете на копчето Испрати и писмото за повикот ќе се прикаже на вашиот екран.

Чекор 6

Сега притиснете го копчето за преземање за да ја зачувате картичката на вашиот уред и потоа извадете отпечаток за да можете да ја носите во центарот за тестирање на денот на испитот.

Можеби исто така сакате да проверите Прифатна картичка на SBI CBO

Последни мисли

Па, ако сте се пријавиле за претстојниот тест за вработување за слободни работни места во групата 1 во државата Тамил Наду, тогаш стекнете ја картичката за прием SPMCIL Хајдерабад 2022 година користејќи го методот што го споменавме погоре. Тоа е тоа за оваа објава како што се збогуваме засега.

Оставете коментар