APRJC CET Резултат 2023 Датум, време, Врска за преземање, Важни детали

Според локалните вести, Друштвото за резиденцијални образовни институции во Андра Прадеш (APREIS) е подготвено да го објави резултатот APRJC CET 2023 денес, 8-ми јуни 2023 година. Откако ќе се објави огласот, кандидатите кои учествуваа во овој приемен тест можат да ги проверат своите бодови со посета на веб-страницата на одделот.

Спроведениот APREIS беше одговорен за спроведување на Заедничкиот влезен тест за помлади колеџи во Андра Прадеш (APRJC CET) 2023 година. Тестот се одржа во офлајн режим на 20 мај 2023 година во пропишаните центри за тестирање низ целата држава.

По појавувањето на полагањето, кандидатите со нетрпение го чекаат објавувањето на резултатите. Неколку локални медиуми објавија дека резултатите од APRJC CET 2023 треба да бидат објавени денеска. Одборот потоа ќе постави врска на веб-локацијата и кандидатите можат да ја користат врската за да пристапат до нивната табела.

Резултат на APRJC CET за 2023 година Најнови ажурирања и главни моменти

Врската за преземање PDF на резултатите од APRJC CET наскоро ќе биде активна на веб-страницата на APREIS aprs.apcfss.in. Врската на веб-страницата заедно со други важни информации е дадена во овој пост. Можете исто така да го проверите процесот на проверка и преземање на резултатот PDF овде.

APRJC CET е тест организиран од APREIS за студенти кои сакаат да влезат во Јуниор колеџи во Андра Прадеш. Тоа се случува секоја година и илјадници студенти од целата држава полагаат испит за да добијат место во Јуниор колеџ.

Откако ќе се објават резултатите од APRJC на Манабади за 2023 година, ќе започне процесот на советување за кандидатите кои се квалификуваа за овој круг. Советувањето ќе се врши онлајн, а кандидатите мора да се регистрираат на официјалната веб-страница на APREIS. За време на советувањето, на кандидатите ќе им бидат дадени места во помладите колеџи врз основа на нивниот ранг и преференции.

Објавени се термините за првиот круг на советување. Советувањето за MPC/EET ќе биде на 12 јуни 2023 година. Советувањето за BPC/CGT ќе биде на 13 јуни 2023 година.

APREIS ќе го објави списокот за заслуги на APRJC CET заедно со резултатите на веб-страницата. Исто така, на веб порталот ќе бидат дадени и сите други значајни детали во врска со приемниот тест. Значи, кандидатите треба често да ја посетуваат веб-страницата на одделот за да бидат во тек.

APR Junior Colleges CET Резултати 2023 Преглед

Спроводно тело        Друштво за резиденцијални образовни институции Андра Прадеш
Тип на испит       Тест за влез
Режим на испит     Офлајн (писмен испит)
Датум на приемен испит на APRJC CET        20th мај 2023
Курсеви понудени             MPC, BPC, MEC/CEC, EET и CGDT
ЛокацијаДржавата Андра Прадеш
APRJC CET Резултат 2023 година Очекуван датум     8th Јуни 2023
Режим на ослободување         онлајн
Официјална веб-страница         aprs.apcfss.in

Како да го проверите резултатот APRJC CET 2023 PDF преку Интернет

Како да го проверите резултатот APRJC CET 2023 PDF

Инструкциите дадени подолу ќе ве научат како да ја проверите и преземете картичката со резултати онлајн.

Чекор 1

За почеток, од кандидатите се бара да ја посетат официјалната веб-страница на Здружението на станбени образовни институции во Андра Прадеш АПРЕИС.

Чекор 2

Потоа на почетната страница, проверете ги новоиздадените врски.

Чекор 3

Сега пронајдете ја врската APRJC CET Results што ќе биде достапна по декларацијата и кликнете/допрете на неа за да продолжите понатаму.

Чекор 4

Следниот чекор е да ги обезбедите ингеренциите за најавување, како што се ID на кандидат/ Број на билет за сала и датум на раѓање (DOB). Значи, внесете ги сите во препорачаните полиња за текст.

Чекор 5

Потоа кликнете/допрете го копчето Добиј резултат и таблата со резултати ќе се појави на екранот на вашиот уред.

Чекор 6

Конечно, притиснете го копчето за преземање за да ја зачувате PDF картичката со резултати на вашиот уред, а потоа направете отпечаток за идна референца.

Можеби ќе бидете заинтересирани да проверите JAC 9-ти резултат 2023 година

Заклучок

Резултатот од APRJC CET 2023 ќе биде објавен на веб-локацијата на APREIS денес, па ако сте го положиле овој тест, сега можете да ја преземете вашата карта за резултати следејќи ги чекорите погоре. Се надеваме дека го најдовте тоа што го баравте читајќи ја оваа објава и ви посакуваме многу среќа со резултатите од вашиот испит.

Оставете коментар